Hier kun je artikelen/informatie over medische zaken posten en vinden, dat als naslagwerk kan dienen voor de forumleden. Dit is GEEN vragen of discussie-categorie.

Moderator: Charlie Angel

Door Lizzy
#388234
Op het antwoord of honden altijd wormen hebben kwam Tannetje/Hitam met het volgende oh zo duidelijke antwoord:

"Het is niet zo dat ze altijd eitjes hebben maar ze hebben vaak wel larven.
Ze krijgen van hun moeder, via de placenta (moederkoek), al wormen.
Katten niet via de placenta maar wel via de melk, honden zowel via de placenta als de melk. Daarom begin je bij honden eerder met ontwormen dan bij katten.
Deze wormen gaan als larven op stap in het hele lichaam en gaan daar in rust. Ze zitten dus niet in de darmen en zijn met wormenmiddelen ook niet weg te krijgen.
Op het moment dat de weerstand wat minder is, zoals bijvoorbeeld tijdens de dracht, worden de larven weer actief en gaan op pad naar de darmen en daar worden het weer echte wormen en gaan eitjes leggen.

Door deze manier van besmetten hebben bijna alle honden wormenlarven in hun lichaam en kunnen ze op elk moment dat hun weerstand wat minder is weer wormen krijgen. Daarom moet je het altijd in de gaten houden.

Maar nog steeds geldt: ontwormen zonder dat er wormen in de darmen zitten heeft geen zin en dat is te controleren door ontlastingonderzoek.

Nu is het ook zo dat de wormen niet alle dagen eitjes leggen, dus het is ook mogelijk dat je geen eitjes vind en er toch wormen zijn, daarom is het het beste om van drie dagen ontlasting te nemen, dan is de kans groter dat er eitjes gevonden worden als er wormen zijn".

Barfplaats wordt gesponsord door