Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Doedels
#386056
Hoewel ik eerlijk moet toegeven dat ik niet in het trotse bezit van een Dalmaat ben, heb ik toch een vraag ;) Het valt mij op dat de Dalmaten op BP allemaal erg dol op groente zijn. Nu vraag ik mij af of het meespeelt dat groente de urine alkalischer maakt en dat Dalmaten dus van nature een gezonde voorkeur voor groete hebben ontwikkeld. Hoe denken de Spikkel specialisten hierover?
Door Lizzy
#386145
Nou, toevalligerwijs wilde ik vorige week nog in een groente discussie schrijven dat het wel heel opvallend vind dat er best honden zijn die geen groentes moeten maar dat ik de eerste Dalmaat die geen groente eet nog moet tegen komen.

En komt dat nou omdat een Dalmaat van nature weet dat hij dit eten moet? Of komt het omdat de baasjes van Dalmaten gewoon geen spatie hebben met hun hond omtrent het eten van groentes? (er valt niet over te debatteren, er wordt gewoon groente gegeten, punt).

Ik weet het niet......

Het valt mij wel op dat ik het vlees zelfs niet meer in stukken van, zeg even, 5 cm hoef te knippen/snijden om ze hun groentes te laten eten. Ik geef ze meestal hun vlees in grote stukken of lappen en dat schuif ik drie keer door de groentemix heen en ze eten de groentes met plezier op. Zelfs die kleine eet vanaf dag 1 haar groente probleemloos op! Ze vindt ze heerlijk. Nou is ook die kleine een verschrikkelijke vreetschuur hoor..... Dat moet ook gezegd worden: Dalmaten zijn over het algemeen geen zeikerds met eten. Maar ja, nu kan Pinkel nog wel eens nuffig doen met haar eten en ook zij eet haar groentes altijd op. En met opeten bedoel ik ook letterijk dat de bakken hier helemaal schoongelikt worden! (en dan meng ik de groentes echt alleen met vlees, niet met yoghurt en dergelijke!).

Grappig he! En ik vind het ook heel grappig dat het jou ook al opgevallen is (terwijl je niet eens een spikkel zelf hebt)! Zeer opmerkzaam van je. Ik weet alleen het antwoord niet ;D
Door tieneke
#386174
Hier geen spikkels,maar barfvarkens 8)
Ze (vr)eten de groentenmix ook zonder specialiteiten zoals eitje,cottage-cheese etc op....
Door Mevroi Kruim
#386181
Hier verschillende meningen over groente.
Tara eet in principe alles wat ik in haar bak mik, mits het maar geen brokken zijn. Dus ook gerwoon gepureerde groente, of een wortel, of een appel. Meestal mix ik wel een ei mee, voor de smeuigheid.
Kátur is hier de meut met eten, en dat terwil hij op barf groot geworden is. Hij heeft gewoon nooit genoeg honger gehad, de muts ;D Groenten met alleen ei zijn yuck, dus ik mix er lever doorheen, dat kan mijn blendertje nog aan. En dan gaat het wel op maar niet van harte, alleen omdat Tara het anders opeet.
Enne, Tara heeft helemaal nergens spikkels ;D
Door Ster
#386198
Kruimel schreef: Nomen est omen, of zoiets ;D ;D
Oeps ... mijn hond heet Boef ;D, maar hij eet gewoon zijn groentes hoor! Zonder yoghurt, ei of wat dan ook, zelfs als ik alleen groentes in de bak doe, de bak wordt netjes schoon gelikt. Boef heeft alleen spikkelpoten.
Door conleeuw
#386248
ene zou het nu een positief effect hebben als ik mijn hond met spikkels beschilder, want dat heb ik er wel voor over hoor, wat een gemak zeg.
Geen spikkels hier en geen echte groentevreters.
Door Doedels
#386503
Ik denk dat het wel goed uitkomt dat Dalmaten gemakkelijke eters zijn. Is er eigenlijk ook een andere manier om de urine alkalisch te krijgen?
Ik merk wel dat mijn honden soms even moeten wennen aan iets nieuws en het daarna goed eten. Hafan is al in het stadium dat hij alles wel eet. Ik heb het nooit geprobeerd, maar ik denk dat hij groentemix-puur ook wel eet. Maar ja, mijn honden hebben jaren last van strufietkristallen gehad. Ik waag me er dus niet aan. Ik observeer wel altijd wat ze het lekkerste vinden. Petr heeft een voorkeur voor vleesbotten. Hafan is CB fan. Wat eten jullie Dalmaten het eerste op als je vlees met groentemix geeft?
Door 202spots
#386638
Ik meng altijd gemalen kalkoen of ander gemalen vlees door de groentemix, en 't gaat er met grote happen tegelijk naar binnen.
Wanneer ik 'n enkele keer wel is grotere stukken vlees door de groentmix heb, dan proberen ze wel eerst de vlees te pakken te krijgen, maar de rest word evengoed opgegeten hoor.
Ze vinden gewoon stukken rauwe groentes als tussendoortje OOK heel lekker hier, 'n stuk broccoli of bloemkool doen ze 'n moord voor, stuk koolraap of gewone wortel is ook vreselijk lekker,komkommer, courgette en ga maar door, alle hardere groente zijn ze gek op, maar blad groente word niet zo erg gewaardeerd.
Door richard
#386805
Mijn Dalmatische Honden vreten toch eerst wel even om de groentemix heen om direct bij het vlees of de vis te komen. Ze eten echter wel vrijwel alle soorten groenten en fruit. Ook zo uit het handje.

richard
Door EstherVanPuck
#386811
202Spots schreef:
Ze vinden gewoon stukken rauwe groentes als tussendoortje OOK heel lekker hier, 'n stuk broccoli of bloemkool doen ze 'n moord voor, stuk koolraap of gewone wortel is ook vreselijk lekker,komkommer, courgette en ga maar door, alle hardere groente zijn ze gek op, maar blad groente word niet zo erg gewaardeerd.
Heel herkenbaar, van de week gaf ik ze voor het eerst wat gekookte bloemkool en het was hap-slik-weg!!!!! En met vragende ogen smeken voor meer ;D

Komkommer is ook favo, al geef ik die in plakken, dus is het alleen vulling. Toch? Maarja, kunnen ze wel wat knagen ;)
Gebruikersavatar
Door sylvia
#386997
Bunny en Eden eten ook praktisch alles aan groenten alleen Donna houdt er niet zo van, als je het in yoghurt doet met het liefst nog een beetjesardien uit blik danm gaat het , maar je ziet haar rughuid oprimpelen tijdens het eten en ze steigert om de 3 likken. Als ik gekookte groenten geef dan lust ze wel alle groenten.
Door bowie
#387011
Twee engelse bullterriers en een Jack russel hier
een bul eet groente maar dat is een kliko bak die eet alles ;D
De anderen twee eten het echt niet :-\
Gebruikersavatar
Door - Judith -
#387195
Doedels schreef: Wat eten jullie Dalmaten het eerste op als je vlees met groentemix geeft?
Meestal schep ik het vlees of de vis (bijvoorbeeld kippennekken/ -karkassen, kopvlees of sardines) even door de groentemix, dus dan komen ze de groenten vanzelf tegen als ze gaan kauwen. Maar soms, zoals van de week, doe ik gewoon een flinke schep mix in de bak, beetje hüttenkäse en een flinke lap kopvlees (met ribje na). Sam begon meteen aan het vlees, maar Bruin wist niet echt (want de eerste keer) wat hij met zo'n bonk aan moest. Hij gooide het dan ook uit zijn bak en heeft met smaak de groenten opgegeten ::) ::). Heb toen het vlees maar even in wat behapbaarder stukken gegeven en toen ging het vlot naar binnen... Dus ik geloof niet echt dat hij een voorkeur voor groenten heeft, maar dat het meer uit de omstandigheden voortkwam.
Overigens doet hij dat bij alles wat nieuw is: eerst alle groente eraf likken, want dan hoeft 'ie nog niet te beginnen aan iets waarvan hij geen flauw idee heeft wat hij ermee moet. Heeft hij het eenmaal een keer gehad, dan gaat het de volgende keer een stuk vlotter...

Verder lusten ze hier alles op groente- en fruitgebied. De bakken worden tot en met de laatste molecuul groentemix uitgelebberd.

Groe(n)ten, Judith
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door