Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Gaia
#385332
Gaia heeft huidproblemen ( altijd jeuk) en ik voer CB. Nu wil ik niks geen granen en concerveringsmiddelen en zooi. Maar met cursus weet ik nu niet zo goed wat ik als beloning moet geven. Ik heb geprobeert ruderhart te drogen in de oven, wel gelukt maar ze moet ervan overgeven.
Dus dat doe ik maar niet meer. Ook vindt ze groente en fruit niet lekker genoeg om voor te werken. ( en een hoop geknoei op het trainigsveld). Ik heb de laatste keer kaas gebruikt. Maar dit lijkt me niet echt gezond en veel te vet.

Ik had ooit van Bandit lamsstaafjes, maar hier kan ik heel moelijk aan komen.
Wie heeft er tips? Wat gebruiken jullie als trainigssnoepje?
Door Bianca1
#385334
Er zijn hier mensen die zelf koekjes bakken (weet je precies wat erin gaat)
Ik gebruik van alles, (zelf)gedroogd hart en long, stukjes riblap, gedroogde visjes voor de poes uit de super en ook wel vieze koekjes uit de dierenwinkel, maar wonder boven wonder doet Odin op de training een moord voor een hapje van zijn gewone eten (energique)
Misschien kun je dat proberen met je CB of een ander merk kvv, alleen voor de training? Ik neem altijd wat energique in een plastic zakje, vorkje erbij en belonen maar!
Laatst gewijzigd door Bianca1 op di 13 sep 2005, 17:02, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Mevroi Kruim
#385337
Ik heb voor het heel lekker wel kippenhartjes gebruikt :P evt. doorsnijden, in een plastic zakje, grote lap tissue of keukenpapier mee om de vieze handjes af te vegen ... ;D
En verder zelfgedroogde lever, pensstaafjes in stukjes geknipt (ga je wel erg van stinken :-X), penssnoepjes, zelfs Rodi hondenworst (OK, meuk, maar ze vinden het super ;D)
Door Elvira
#385338
als ze wel tegen rijst kan, zou je koekjes kunnen maken met rijstmeel. Een recept staat op het retrieverforum.nl
Door dogsunlimited
#385360
Ik gebruik gedroogde runderlongetjes in kleine stukjes gesneden en gedroogde visjes in stukjes. Echt perfecte beloninkjes. Die rijstkoekjes zijn ook errrrrug handig!
Door Gaia
#385428
Lizzy schreef: Ik heb een voedsel-droog-apparaat en daar droog ik zalm, kabeljauw, pens, kip, kalkoen, rundvlees, runderhart, kippenlever, etc. etc. in!

Afbeelding

Bij http://www.globetrotter.nl

slik... geweldig aparaat alleen voor een studentje een beetje duur :'(

Ik ga maar eens wat anders proberen te drogen in de oven, misschien dat ze dat wel tolereerd. En ik zal eens naar dat recept kijken op basis van rijstmeel.

Bedankt voor de tips!
Door MarijeJoanne
#385515
Stukjes (geiten)kaas of rodi-worst, beide willen mijn honden het wel voor doen.
Ten tijde van de brokken-periode :o had ik niks bij mij, Gizmo at het toch niet.
Door Pipelotje
#385627
Ik geef Pipo en Joshy gedroogde pens in kleine stukjes gesneden, stukjes komkommer vindt Pipo een geweldige beloning, kleine stukjes v.d. zelfgemaakte koekjes en soms de kleine koekjes v.d. dierenwinkel.
Door Lizzy
#385681
Zalmkoekjes kun je gewoon maken met rijstmeel hoor. Dat komt niet zo krap!

Je neemt gewoon 1 groot blik roze zalm, voeg daar stuk of 3 a 4 eieren aan toe, een paar eetlepels olijfolie, wat kruiden en knoflook naar smaak ;D (ik doe altijd 2 teentjes knoflook, wat dille en oregano), maak hier een glad mengsel van (met bijv. blender) en voeg er langzaam rijstmeel aan toe (omroeren) totdat het wat steviger is.

Neem een ovenplaat en leg daar bakpapier op. Stort het (nog steeds vrij dunne) zalmmengsel op het bakpapier en laat dit in de oven op 150 graden harder worden (duur lang!). Als het wat hard geworden is, snijdt het in vier stukken en draai deze om. Laat het verder hard worden in de oven totdat het goed hard is en je er kleine blokjes van kunt snijden. Snijdt blokjes en gooi ze terug op de bakplaat en laat de blokjes nu goed hard worden.

Klaar!

Je kunt de porties in de vriezer bewaren.
Door Lil
#386509
Lizzy schreef: Ik heb een voedsel-droog-apparaat en daar droog ik zalm, kabeljauw, pens, kip, kalkoen, rundvlees, runderhart, kippenlever, etc. etc. in!

Afbeelding

Bij http://www.globetrotter.nl

Heb net op de site gekeken, ze verkopen ook gedroogd vlees e.d. als ik dit zou bestellen moet ik het dan eerst wellen of kan ik het gedroogd aan de hond voeren????
Door Lizzy
#386654
Lil schreef: Heb net op de site gekeken, ze verkopen ook gedroogd vlees e.d. als ik dit zou bestellen moet ik het dan eerst wellen of kan ik het gedroogd aan de hond voeren????
Ik zou geen gedroogd vlees aan de honden voeren. Behalve als beloning-kje dan.
Door Lil
#386812
Ja, ik bedoel het ook als beloning, maar eh op trainingen hebben ze al snel een korrel of 30 op en ik ben bang dat dit een beetje veel droge kost is.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door