Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Anneke V
#381982
Op een Beagle site gaat het over doffe vacht & het veel uitvallen van haren....Ik heb daar dan natuurlijk op geantwoord & krijg onderstaande reactie:

"Nee, er is inderdaad geen speciaal beaglevoer. Je hebt voorstanders van vers vlees en van brokken en sommigen hier op het forum wisselen brokken-dagen af met vers vlees-dagen.

Een brokje schapenvet per dag (te verkrijgen bij de dierenwinkel). Twee lepeltjes olie over de brokken (of Becel bak en braad vloeibaar) doet in ieder geval wonderen voor de huid (minder droog) en haar. "

Er zijn ook mensen die biergisttabletten geven...

Welke argumenten kan ik aanhalen om ze te overtuigen dat vooral schapenvet & becel bak-& braadolie niet goed zijn???

Thanks!
Door Lizzy
#382382
Laten ze eerst kijken wat er in zit, in Becel bak & braad:

Plantaardige oliën en vetten, water, dieetzout E508, emulgator E322, voedingszuren E332, E330, vitmaine E, aroma's, vitamine A, kleurstof E160a, vitamine D.
E-nummer = door de E.G. goedgekeurde hulpstof

Een hond heeft geen plantaardige olie nodig om de simpele reden dat dit omega 6 vetzuren bevat en er in de voeding van de hond al voldoende omega 6 vetzuren voor komen. Ergo, hondenvoer (ook rauw) heeft een tekort aan omega 3 vetzuren! En deze zitten niet in plantaardige olie.....

En dus is vis-olie veel beter. Voor de vacht, de huid en de algehele gezondheid. En vis-olie caspules bevatten ook nog niet eens al die E-nummer troep!

Voor schapenvet : zie het vorige topic dat je daarover geopend hebt: http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... 47;start=0

en let vooral op de tekst over transvetzuren. En schapenvet bevat geen omega 3 of 6 vetzuren en is eigenlijk volstrekt onzinnig om te geven...... (als je het rauw geeft - nogmaals, dan is het ingevroren - dan is het wel een aardige vetleverancier voor te magere honden. Maar ik moet de eerste magere Beagle nog tegen komen ;D! Hoewel, jij hebt nu een jong en te mager Beagle-tje he?! Ik zou hem geen schapenvet geven trouwens. Hij wordt vanzelf wel dikker!).
Door Anneke V
#382513
Lizzy schreef: . Maar ik moet de eerste magere Beagle nog tegen komen ;D! Hoewel, jij hebt nu een jong en te mager Beagle-tje he?! Ik zou hem geen schapenvet geven trouwens. Hij wordt vanzelf wel dikker!).
Hij is van zondag tot nu al iets meer dan een halve kilo bij gekomen ;D ;)
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door