Als ik bij de menu's kijk die daar geplaatst worden, dan zie ik veel mensen spreken over 'spiervlees'.
Wat bedoelen ze daarbij, vlees zonder bot?
Al ik m.b.v. de BARF rekenhulp bereken wat Borke nodig zou hebben, dan kom ik op 2100 gr. rauwe vleesbotten (50% vlees/50% bot).
Ik vind het erg lastig in te schatten welke botten daaraan voldoen?
Kuikendelen - is denk ik veel meer vlees
Kalfsbot - is denk ik veel meer bot
Lams of geitenrib - geen idee
Kipkarkas - ongeveer 50/50?
Ik merk dat bot met weinig vlees stoppend werk, dat kan ik doorbreken door er pens bij te geven.
Punt is echter dat ik 4 dagen per week BIBI geef en daar zit geloof ik al vrij veel pens in (ik voer BIBI Lam&Rijst en Natuurmix).
Ik ben een beetje aan het stoeien met het idee om meer zelf samen te stellen - al hik ik erg tegen die groentemix aan - maar kom er zo nog niet uit.
Een andere vraag: wat stoppen jullie in een Kong als je volledig zelf samenstelt?
Met BIBI is dat gemakkeljik, want die mix gaat altijd goed in de Kong.