Plutinda schreef:
Ik ben langs de Islamitische slager geweest en heb een zak schapenbotten gratis gekregen. Het waren jonge schapen zij hij. Het zijn voornamelijk stukken rugwervels met merg.
Maar ik vind die botten behoorlijk hard. Nu hoor ik jullie ook wel eens over botten malen, maar hoe doe je dat met die harde botten?
Of zou je die botten gewoon wel geven? Als ik er gewoon kleine stukjes van maak ben ik bang dat ze hap, slik, weg doen. Dus of malen of heel geven?
Je kan de hele botten geven hoor, het ziet er misschien hard uit, maar 't valt echt wel mee.
En de stukken zo groot mogelijk laten zodat er lekker aan gekluift kan worden!
De ruggewervels zijn heel makkelijk te kluiven.
Zit er nog wel wat vlees aan?
Als het bijna kale botten zijn dan moet je eerst wat ander vlees geven, dus geen kale botten op 'n lege maag!
De enige botten die je kan malen zijn van de kip/kalkoen/eend en misschien konijn.
Rund/kalf/schaap/geit/ en zelf lams botten zijn te hard om in welke machine dan ook te malen.
(Alle bot wat in KVV is verwerkt is trouwens kippenbot omdat andere botten niet te malen zijn)