Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door JoyceW
#367291
Ik zit er al een tijdje over te denken om ook te gaan barfen voor mijn 4 honden, ik heb het altijd uitgesteld omdat ik het toch wel eng vond, maar ik denk dat ik met barfen goedkoper uit ben dan full-time carnibest voeren dus ik heb een poging gewaagd om uit te rekenen hoeveel ze allemaal zouden moeten hebben per dag, willen jullie eens kijken of dit klopt:


Molli Papu Malu Quiero
gewicht kg 31 15 10 2
gr p. dag 620 300 200 40
RMB 403 195 130 26
GFT 93 45 30 6
org vlees 93 45 30 6
supplem. 43,4 21 14 2,8


Hier in Drenthe zijn er volgens mij nog niet zo heel veel manieren om aan barf ingredienten te komen, maar het volgende heb ik al gevonden:

rauw vlees/botten: orgaanvlees:

kippennekken rundernieren
lamsspareribs runderpens
knarsribben runderhart
runderkopvlees lamslever
kipkarkassen
lamsnekken

Is dit genoeg of zou je dit nog aan moeten vullen met meer verschillende soorten??

Groente/fruit hapjes moet je dus zelf maken en pureren, gebruik ik m'n blender eindelijk ook eens, dus dat zal niet zo'n probleem zijn :)

Wat moet ik me verder voorstellen bij supplementen tafelrestjes? Ik woon alleen, dus als ik kook blijft er vaak wat over en dat verdeel ik meestal over de honden. Bij de dierenspeciaalzaak haal ik vuile pens die ik dan in stukken knip en dat krijgen ze gewoon naast hun dagelijkse voer. Verder haal ik wel eens botten bij de C1000 (speciaal voor honden), maar dit weeg ik nooit echt uit.. De grootste is voor Molli en Quiero krijgt meestal een mergpijpje. Supplementen geef ik niet, alleen Molli krijgt elke dag weerstand compositum van De Groene Os.

Voor zover ik het nu begrijp hoef je niet dagelijks uit elke groep te voeren, zolang ze aan het eind van de maand maar op de aanbevolen hoeveelheid zitten. Botten met vlees zullen ze 's avonds krijgen omdat ik er bij wil zijn als ze dit eten, dus dan zouden ze 's ochtends orgaanvlees met groentepuree en/of supplementen krijgen. 's Weekends maakt het niet zoveel uit omdat ik dan de hele dag thuis ben.

Graag jullie mening tot dusver
;D
Laatst gewijzigd door JoyceW op di 09 aug 2005, 21:05, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#367339
dutchgirl schreef: Ik zit er al een tijdje over te denken om ook te gaan barfen voor mijn 4 honden, ik heb het altijd uitgesteld omdat ik het toch wel eng vond, maar ik denk dat ik met barfen goedkoper uit ben dan full-time carnibest voeren dus ik heb een poging gewaagd om uit te rekenen hoeveel ze allemaal zouden moeten hebben per dag, willen jullie eens kijken of dit klopt:


Molli Papu Malu Quiero
gewicht kg 31 15 10 2
gr p. dag 620 300 200 40
RMB 403 195 130 26
GFT 93 45 30 6
org vlees 93 45 30 6
supplem. 43,4 21 14 2,8
Zou het niet gemakkelijker zijn als ik je even de Barf rekenhulp van The Dude toe stuur? (dan hoeven wij het niet voor 4 hondjes na te rekenen ;D ;)). Ik heb alvast wel een opmerking over de hoeveelheid die je Quiero gaat geven. Volgens mij is dat te weinig.
Hier in Drenthe zijn er volgens mij nog niet zo heel veel manieren om aan barf ingredienten te komen, maar het volgende heb ik al gevonden:

rauw vlees/botten: orgaanvlees:

kippennekken rundernieren
lamsspareribs runderpens
knarsribben runderhart
runderkopvlees lamslever
kipkarkassen
lamsnekken

Is dit genoeg of zou je dit nog aan moeten vullen met meer verschillende soorten??
Dit is al een prima begin! Misschien kun je nog wel gemakkelijk aan vis komen? Viskoppen of hele sardientjes? En altijd geldt: hoe meer afwisseling hoe beter. Dus mocht je toch aan iets anders kunnen komen: des te beter!
Groente/fruit hapjes moet je dus zelf maken en pureren, gebruik ik m'n blender eindelijk ook eens, dus dat zal niet zo'n probleem zijn :)

Wat moet ik me verder voorstellen bij supplementen tafelrestjes?
5% tafelrestjes en/of supplementen. Daar stel ik me bij voor: eieren, yoghurt, visolie, gezonde restjes van je maaltijd (groente/vlees).
Ik woon alleen, dus als ik kook blijft er vaak wat over en dat verdeel ik meestal over de honden.
Prima. Lekker blijven doen! Meestal rekenen we dus zo'n 5% van het totaal voor tafelrestjes.
Bij de dierenspeciaalzaak haal ik vuile pens die ik dan in stukken knip en dat krijgen ze gewoon naast hun dagelijkse voer. Verder haal ik wel eens botten bij de C1000 (speciaal voor honden), maar dit weeg ik nooit echt uit.. De grootste is voor Molli en Quiero krijgt meestal een mergpijpje. Supplementen geef ik niet, alleen Molli krijgt elke dag weerstand compositum van De Groene Os.
Botten bij de C1000? Ik ben wel benieuwd wat voor botten dit dan zijn! Supplementen hoef je niet persee te geven, maar dan is het wel belangrijk dat je heel veel afwisselt en dus ook voedingsmiddelen gaat geven waar omega 3 vetzuur in zit (verse/rauwe/vette vis bijvoorbeeld).
Voor zover ik het nu begrijp hoef je niet dagelijks uit elke groep te voeren, zolang ze aan het eind van de maand maar op de aanbevolen hoeveelheid zitten.
Klopt. Maar ik vind 1 maand een beetje ruim genomen. Ik zou de voorkeur geven aan iedere week alles voeren wat ze nodig hebben. Hooguit 2 weken.
Botten met vlees zullen ze 's avonds krijgen omdat ik er bij wil zijn als ze dit eten, dus dan zouden ze 's ochtends orgaanvlees met groentepuree en/of supplementen krijgen. 's Weekends maakt het niet zoveel uit omdat ik dan de hele dag thuis ben.

Graag jullie mening tot dusver
;D
Dat is prima.
Ik neem aan dat je ook niet iedere dag orgaanvlees gaat voeren? Dat lijkt me namelijk wat veel. Ik zou dan groente met vlees of vis of orgaanvlees geven.

Overigens eten ze dingen als kippennekken in enkele minuutjes op. Die zou je dus wel kunnen geven.
Door Podenji
#367406
hey dutchgirl waar woon jij in drenthe?
ik woon in Hoogeveen en het kost me behoorlijk wat moeite om aan ingredienten te komen
misschien heb jij wat tips voo rme of kunnen we samen inkopen ???
ik kan tot nu toe komen aan:

kalfsribben ( maar moeten besteld worden )
kippennekken
kippenvleugels
kippenlever
runderhart en runderpens ( als ze weer een koe slachten en das 1 x per twee weken
runderkopvlees

lamsvlees hebben ze ook zo nu en dan als ze een lam sclachten maar deze maan dgebeurt dat niet meer

sardines heel ingevroren per mega zak van de lukas klamer

en dan gewoon de pakjes rodi pens en smuldier lamshart uit de vriezer van de supermarkt
Door JoyceW
#367600
Podenji schreef: hey dutchgirl waar woon jij in drenthe?
ik woon in Hoogeveen en het kost me behoorlijk wat moeite om aan ingredienten te komen
misschien heb jij wat tips voo rme of kunnen we samen inkopen ???
Ik had je al een prive berichtje gestuurd gisteren, niet gezien?? Via degene van wie ik Carnibest koop kan ik een aantal dingen kopen (maar volgens mij is dat best duur) en dan waarschijnlijk bij K9 in Groningen. Ik had contact met een slachter in Anloo, die deed eerst heel enthousiast, heb nog 2x gebeld, maar daarna helaas niks meer gehoord. Maar misschien als er meer mensen in Drenthe zijn dan kunnen we samen goedkoper ergens inkopen?
Door JoyceW
#367607
Lizzy, zou je me die rekenhulp toe willen sturen?? Dat is inderdaad makkelijker ;D Voor Quiero vind ik het ook heel moeilijk, het is een klein ongesocialiseerd chihuahuareutje en hij is zo bang dat ik hem dus niet op kan pakken om te wegen, maar ik gok dat hij ongeveer 2 kilo is, heel veel meer zal het in ieder geval niet zijn.

Aan vis moet op de markt vast wel te komen zijn, en ik denk dat ze het ook wel lekker vinden want wat dat betreft zijn het net afvalbakken.

De botten van de C1000 liggen hier altijd gewoon bij het vlees en op de sticker staat zelfs dat het speciaal voor honden is. Het is wel gewassen, maar er zit best wat vlees aan, dit knagen ze er trouwens gewoon vanaf en de botten laten ze liggen.

Yoghurt (biologische) en eieren krijgen ze af en toe al, en Molli krijgt ook visolie capsules, dus volgens mij moet overstappen niet zo heel moeilijk zijn.
Door Lizzy
#367613
De rekenhulp is naar je toegestuurd! Als je Chihuahua 2 kilo weegt, dan zou ik uitgaan van zo'n 4% a 5% van zijn lichaamsgewicht. Bij 4% is dat zo al 80 gram per dag! Maar, vooral voeren met je ogen. Als hij te dik wordt: minder geven. Als hij te dun wordt: meer.
Door Podenji
#367618
ik snap het niet, heb geen pb van je ontvangen :(


ik betaal overigens voor kippennekken € 2.00 p/kg
rundkopvlees € 2.00 p/kg
kippenlever € 2.50 p/kg

de rest weet ik nog niet

en bij onze C1000 verkopen ze dat niet, wel mergpijpjkes voor de soep maar die zijn € 0.75 cent per stuk voor zo'n miniding voor die € 0.75 heb ik één hele grote mergpijp bij die slager waarikook de pens en kopvlees haal
Laatst gewijzigd door Podenji op wo 10 aug 2005, 09:58, 1 keer totaal gewijzigd.
Door JoyceW
#367778
Via mijn CB verkooppunt kan ik dit bestellen:

Alle kalfsbotten (wervels met wat vlees, mergpijpen, allen gezaagd) per kilogram € 4,00

Kalfsstrotten met veel vlees per kilogram € 4,50

Kalfs-spareribs met veel vlees, per kilogram € 6,00

Kalfsstaarten met veel vlees, per kilogram € 7,50

Alle lams-/schapenbotten (mergpijpen en hele ribben) per kilogram € 3,40

Lamsribben gezaagd per klein aantal ribben, per portie verpakt, per kilogram € 3,90

Kippenvleugels heel, per 500 gram verpakt, prijs per zakje € 1,20

Kippenkarkassen met vlees, per 500 gram verpakt, prijs per zakje € 0,60

Kippenbotjes met wat vlees, per 500 gram verpakt, prijs per zakje € 0,55

Kippennekken, per 500 gram verpakt, prijs per zakje € 1,50

Koeienbotten, met stuk vlees en mergpijp en vel, per stuk verpakt, prijs per kilogram € 2,00

Eendennekken per klein aantal verpakt, prijs per kilo € 3,50

Eendenkarkas per 2 verpakt, prijs per kilo € 3,50

Eendenvleugels per klein aantal verpakt, prijs per kilo € 3,75Alleen volgens mij is dat best wel prijzig....
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door