Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: pearlsofpassion, koekje

Door Nelly
#364504
Ik zit hier met 2 zieke oude katers. Ze hebben allebei dezelfde symptomen; een vies kwijlbekkie, geen eetlust en een vieze plek aan de onderkant van hun staart, ongeveer in het midden. Ze zitten maar een beetje te suffen op de bank. Zipper had 't het eerst, 2 dagen geleden. Gisteren leek hij weer opgeknapt en nu vandaag hebben Mistral en hij het allebei. Het lijkt wel of ze door iets of iemand vergiftigd zijn. Thei spuit hier weleens stukken met roud-up; zou dat het kunnen zijn?
Door Nelly
#364557
Ben ik ook van plan; als het er morgenochtend niet beter uitziet ga ik met ze naar de da. Kan tot 13.00 uur in de kliniek terecht. Gelukkig mankeert die kleine rooie duivel niks! Daarom denk ik ook aan een soort vergiftiging, Zip en Mistral lopen vrij buiten, SR mag alleen nog maar aan een lange lijn in de tuin, cq het terras.
Door Truus
#364559
Wat is roud-up Nelly, is dat giftig? Dan zou het i.d.d. daar van kunnen zijn :-\.
Beterschap voor je zielige katers.
Door Nelly
#364569
Round-up is een onkruidverdelger die je op het blad van de plant moet spuiten., het dringt dan in de wortel door en doodt de plant. Volgens het opschrift is het niet gevaarlijk en biologisch afbreekbaar. Maar als een plant ervan dood gaat, is het natuurlijk altijd in zekere mate giftig, hoe je het ook wendt of keert... Heb Thei al gezegd dat-ie het spul voorlopig maar ff thuis moet laten.
Door Truus
#364576
Ik zou het middel ook niet meer vertrouwen, ze kunnen wel zoveel zeggen.
Ik zou de verpakking van het middel meenemen naar de D.A. ;)
Door Truus
#364583
Nelly schreef: Goed idee, Truus, ga ik doen.
Zo af en toe heb ik wel eens een goed idee ja ::) ;D
Nou...laat het voor de rest maar weten ;)
Door 202spots
#364599
Nelly schreef: Round-up is een onkruidverdelger die je op het blad van de plant moet spuiten., het dringt dan in de wortel door en doodt de plant. Volgens het opschrift is het niet gevaarlijk en biologisch afbreekbaar. Maar als een plant ervan dood gaat, is het natuurlijk altijd in zekere mate giftig, hoe je het ook wendt of keert... Heb Thei al gezegd dat-ie het spul voorlopig maar ff thuis moet laten.
Nelly, ik had dit ook nog...
op de label staat:
*Risico voor mensen en huidieren,houd buiten bereik van kinderen.
**Huisdieren: Dit product is tamelijk ongevaarlijk voor honden en andere huisdieren, maar wanneer ze het naar binnen krijgen wanneer het net gespoten is, dan kan dat tot resultaat hebben dat ze maag en darmklachten hebben,(overgeven,diaree e.d)
Als dat het geval is houd het dier in de gaten en zorg dat het genoeg drinkt.
Wanneer 't langer dan 24 uur aanhoud, ga dan naar de veearts
http://www.monsanto.com/monsanto/us_ag/ ... /label.pdf
http://www.holisticmed.com/ge/roundup.html

Wanneer de katten op de net gespoten gras hebben gelopen en ze gaan dan hun pootjes of nat geworden staart likken,dan krijgen ze dat vergif gelijk naar binnen.
Ik zou ze nu ook effe in de gaten houden,en volgende keer de katten binnen houden totdat de roundup is opgedroogd.
Door Nelly
#364605
Dank je voor de informatie Dory, maar het is al een paar dagen geleden dat Thei de RoundUp heeft gespoten, dus eigenlijk zou het risico dan over moeten zijn. Maar ja, ze lopen los buiten, dus het kan ook van bij een van de buren zijn natuurlijk.
Door Nelly
#364607
Bovendien hebben ze, voor zover ik kan controleren , geen last van overgeven en/of diarree. Ze zijn gewoon hartstikke suf, hebben geen eetlust en hebben een vies kwijlbekkie en een vieze plek op hun staart. Ga morgen gewoon ff naar de da voor de zekerheid. Wil m'n ouwetjes nog niet kwijt...
Door 202spots
#364621
Hebben ze alle 2 dezelfde plek op dezelfde hoogte op hun staart?
Misschien plakkerig van boom sap of zo?
Of misschien met de staart ergen in gesleept en geprobeerd eraf te likken waardoor ze nu aan 't kwijlen zijn?
Door Nelly
#364629
Het zit idd bij allebei op exact dezelfde plaats. Zou best 's kunnen wat jij daar zegt, Dory. Overigens is Mistral inmiddels wakker geworden en naar buiten gegaan. Zip slaapt nog. Misschien maak ik me ook wel te druk :-\ Maar ja, pas een hond verloren :'(, dan ben je misschien toch wat gevoeliger, weet het ook niet. Als het me morgen niet bevalt dan ga ik gewoon ff met ze naar de da; beter een keer te vaak dan een keer te laat, toch?
Door Nelly
#364638
HOERA!!! Mistral is zojuist weer binnengekomen, na wat wel een sanitair uitstapje zal zijn geweest, en heeft daarna heerlijk gegeten! :D Ik heb hem weliswaar met de hand gevoerd, maar dat vindt niemand van jullie gek he. ;) Toch? Zojuist heeft hij even boven inspectie gehouden en nu ligt hij weer op de bank. 8) Nu Zip nog... :(
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door