Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door Arline
#3229343
Wij gaan kamperen met de honden en ik wil toch nog graag weten of ik iets over het hoofd zie met betrekking tot de entingen.
We gaan naar Frankrijk en trekken rond tot en met zuiden.
Beide honden zijn rabies geënt.
Mijn jongste hond heeft voor ik hem kreeg alle pupentingen ontvangen en hem laat ik nu titeren (morgen wordt hij 1).
Mijn oudste is bijna 11 en heeft de eerst 3 jaar van haar leven alle entingen gehad. Ik wilde haar niet laten titeren, of doe ik hier nog wel verstandig aan ivm buitenland? Ik ging er eigenlijk van uit dat het om de rabies gaat.

Dan de wormen. Voor en na de vakantie de ontlasting laten controleren en dan na de vakantie ook op Franse hartworm? Volgens de dierenarts moet je er voor en na de vakantie milbemax ingooien. Na snap ik nog, maar voor? :???:

Dan teken bescherming enz. Ik marineer :D m'n honden nu met Billy no mates en spuit ze voor het wandelen in met een zelf gebrouwen stinkgoedje op basis van neemolie. Dit werkt als een tirelier hier in nl. Is dit ook voldoende voor het buitenland, of is dit te risicovol? Ik hou absoluut niet van gif op en in m'n honden, maar vorig jaar heeft de da mij zo bang gemaakt (en ik heb me laten bang maken.. ::) )

Dus sorry veel vragen over entingen, wormen en parasieten, maar dan ga ik goed voorbereid op weg :)
Gebruikersavatar
Door pluk
#3229353
Voor het buitenland is alleen rabies verplicht. De rest hoef je niet te kunnen aantonen. Titeren van je oudste hond is dus onnodig, tenzij je 100%zeker wil weten dat hij beschermt is en je dus ook laat enten als het niet zo is.

Tav wormen zou ik na de vakantie inderdaad checken, als je geen symptomen van een besmetting ziet snap ik niet waarom je dit ook vooraf zou doen. Franse hartworm is verstandig om dan gelijk mee te nemen.

Teken etc vind ik zelf ook lastig. Wat ik altijd doe is toch een pipetje advantix meenemen en afwachten hoe erg het is. In Frankrijk komen ook zandvliegen voor en babesiose (overgebracht door teken). Heb geen idee hoe die reageren op BNM en andere natuurlijke middeltjes.
Door Arline
#3229365
Bedankt voor je antwoorden. Wormen check ik dan inderdaad na de vakantie.

Mijn oudste hond wil ik eigenlijk toch niet meer enten, dus dan is titeren inderdaad overbodig.

Wat betreft het meenemen van een advantix of ander pipet vind ik een erg goede. Dan doe ik het niet preventief, maar heb ik het wel bij me. Slim! :)
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door