Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

#3203518
Ik krijg van mijn tante zojuist een berichtje. Haar hond van bijna 14 is lamlendig en wil niet eten. Ze hebben haar (greyhound) afgelopen maandag de cocktail enting, kennelhoest neus enting en ontworming laten geven en ze is dus nu nog steeds ziek.
Ik heb ooit besloten mijn honden niet meer te laten enten na hun zesde en weet er eerlijk gezegd niet genoeg van om nu te kunnen zeggen wat ze het beste kan doen, maar ze maakt zich enorm zorgen.
Ik heb niet echt een duidelijke vraag, maar misschien heeft er toch iemand (homeopathische) tips om de hond hier zo snel mogelijk van te laten opknappen?
#3203535
Nee, ik vrees dat thuismedicatie hier niet op z'n plaats is. Ik zou je tante aan willen raden NOOIT meer te vaccineren, nooit meer zo maar te ontwormen (eerst een mestonderzoek) en nu contact op te nemen met een goede holistisch dierenarts.

Sterkte met de patient :-*
#3203574
Doranto schreef:Pfff hier schrik ik echt van. Ongelooflijk dat een dierenarts dat doet bij een hond van bijna 14. Ik zou doen wat Lizzy zegt en wens je tante heel veel sterkte en beterschap voor haar hond.
Ja, mijn broek ligt ook echt in de kruipkelder hoor :-X . En al zou de eigenaar erom gevraagd hebben, dan nog hoor je als dierenarts de hond in bescherming te nemen......
#3203706
Mijn hond van 2,5 jaar had waarschijnlijk een tumor (daar kwamen we voor) en een holistische dierenarts gooide er gewoon een weil enting in na een titerbehandeling ::) (Lizzy, jij mag die dierenarts niet :biggrin2: , heeft zelf een kvv voeding ) Ik wist toen niet beter qua vaccineren en enten. Nu wel. Stap er ook nooit meer binnen. De operatie was ook 2 keer zo duur als elders. heb het daar ook niet laten doen ;) .
Mocht er nu iets ernstig zijn ga ik denk ik half nederland door naar Tannetje, die mij ook heeft aangeraden nooit meer te vaccineren/enten. :flowers:


Maar ontopic:
Ik ben bang dat hun hond nu enorm veel last krijgt van een slechtere immuunsysteem.
Wat voor eten krijgt de hond? Als dit gewoon brok is zou ik wat meer natuurlijk eten naast geven zoals biologische groente en fruit.
Gedroogde vleessnacks en kokosolie. Nu overzetten op vers zal het m ook niet meer worden. Misschien wat visolie en probiotica erbij geven?
14 jaar is een hele mooie leeftijd trouwens! Ik hoop dat mijn honden het mogen worden! Maar ik ben bang dat ze er nu een aantal maanden er vanaf hebben gehaald :'(

Beterschap!
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door