Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

#352289
Ik weet niet of dit goed staat maar heb zo flauw vermoedebn dat dit een flinke discussie kan gaan worden.
Ik vraag me al een tijdje wat dingen af en zet t nu toch maar neer al ben ik bang dat ik totaal geen vrienden maak.
Ik zit vaak te denken hoe ik zo goedkoop mogelijk aan barfvoer kan komen voor mijn beesten.
Nu fok ik zelf muizen en heb via die wereld heel wat fokkers lereen kennen en zo ook beetje op t idee gekomen.
Ik heb hier weleens gelezen over hele prooidieren en zo kwam ik er ineens op om zo goedkoop mogelijk beesies te zoeken.
Nou is marktplaats een grote bron van gratis aanbiedingen van beesten.
Vele vinden t leuk een enstje te fokken maar komen al snel tot de conclusie geen plek te hebben voor de jongen.
Dit zou toch eigenlijk een hele goedkope bron voor t voer van je beesten kunnen zijn???
Nou zie ik dus dat niemand hier dat doet of t niet verteld.
Wat ik me dus afvraag waarom niet?
Schuldgevoel tegenover de fokkers???
Of t niet zelf kunnen doden of totaal iets anders??

Ik kan t beetje verwarrend op hebben geschreven maar de grte vraag is dus waarom word marktplaats en dat soort dingen niet gebruikt voor of af en toe een afwisseling dan de slager of goedkoop voledig voer?

Begrijp me niet verkeerd ik kijk niemand verkeerd aan en respecteer iedereen zijn mening ben alleen erg benieuwd.

Ik krijg namelijk binnekort 2 konijnen voor me honden via een van de fokker die had er 130 over maar zoveel plek heb ik niet.
Het enige [probleem is dat je ze zelf dood moet maken ik denk dat dat vaak t grootste probleem is.
Maar ben zelf wel van plan om af en toe dit soort dingen te gaan doen.
#352291
Jeetje... dat wordt denk ik wel een flinke discussie ;).
Ik begrijp dus dat je van particulieren levende konijnen, cavia's, muizen ed. wil kopen?
Ik vind dat mocht je besluiten op deze manier je hondenvoer aan te willen kopen je ten eerste zeker moet zijn dat de dieren niet onnodig lijden bij het doden, dus dat ze vakkundig worden geslacht, dat vind ik heel belangrijk.
Wat ik ook erg belangrijk vind is dat je de verkoper op de hoogte stelt van jouw plannen.
Als je het op deze manier aanpakt heb ik er geen bezwaar tegen als iemand anders dat zou doen. Zelf kan ik dat niet.
#352293
ja ik kan vaak prooidieren via zogenaamde broodfokkers krijgen alleen die beesten zijn goed verzorgd en weten wat we ermee gaan doen.
Verder mocht ik beesten via marktplaats gaan helen ga ik dat niet bij kinderen halen dat vind ik ook weer sneu maar wel bij mensen die regelmatig op marktplaats staan met gratis aanbiedningen dan vind ik dat ze erom vragen. Dan moet je maar beter nadenken voor je gaat fokken.
Dat slachten is een kwestie van kop afhakken en zo heeft t beesie er t minste last van.
Al word dat wel een kliederboel.

Nu heb ik zelf ook slangen en dus ken ik ook mensen in de slangenwereld die ko nijnen enzo doodmaken misschien kan ik daar wat van leren enz.
Alleen de eerste stap van t doden staat me beetje tegen.
#352301
Mits je de verkopers inlicht over je plannen (en dan kom je er al snel genoeg achter wie de echte broodfokkers zijn ;D), vind ik het op zich geen probleem... Of je ze nu direct koopt of in de supermarkt... Ik zelf zou het alleen niet kunnen, ik zou binnen no-time een gigantische konijnenpopulatie op het balkon hebben wonen ;D
#352308
nou deze broodfokker fokt muizen en ratten en hamsters en allemaal kleine prooidieren.
Die verkoopt hij door t hele land maar kon vis vis 130 gratis konijnen krijgen en aangezien ik bevriend ben met een meisje die weer bevriend is met deze broodfokker krijgen wij de konijnen voor niks.. maar die vriendin neemt er 4 en ik 2 want kan echt niet veel kwijt ;)

Op marktplaats zijn veel hobbyfokkers die geen plek voor de jongen hebben en elke week hun beesten gratis aanbieden. Daar heb ik geen medelijde mee.
Zolang ze niet vragen wat ik ermee gaan dpoen zeg ik t ook niet.
Als t ze er niet naar vragen intreseerd t ze niet en o ja zeg ik t gewoon maar ooit lopen ze vast als iedereen eerlijk is.. dan raken ze geen cavi's,nkonijnen enz meer kwijt
#352326
ik vind dat je altijd moet zeggen wat je van plan bent, wel zo eerlijk.

ja kan nu eenmala niet zelf een conclusie trekken zo werkt het niet.

als je ze op de goede manier slacht, ( kop eraf hakken en klaar is ook niet altijd juist )
en gewoon zegt wat je van plan bent en het op de juiste wijze dood is het geen probleem.

Helaas zijn er nog genoeg mensen die een konijn wel ff dood maken, waar door het dier gewoon lijd wat niet nodig hoeft te zijn.
#352345
Ik vind het opkopen van konijnen op Martplaats om te voeren an sich niet slecht, maar ik vind wel dat je dat eerlijk aan de verkoper moet vertellen. Als ik een 'ongeluksnestje' zou krijgen van een van mijn honden en deze op internet zou aanbieden, zou ik uit mijn stekker gaan wanner blijkt dat een van mijn kopers mijn hondjes achterloos zou doodmaken en opvoeren... Bij wijze van dan. Eerlijkheid duurt het langst en vooral omdat dit soort doeleinden voor veel mensen nogal schokkend zijn, zou ik het gewoon eerlijk vertellen.
#352361
ik heb hier nog nooit bij stilgestaan !
ik denk ook niet dat ik het ooit zal doen.
of ik moet de konijnen oid voor niets kunnen krijgen van iemand die ze toch kwijt wil en waar ze anders toch gedood zouden worden
maar ik voer liever onherkenbare stukken vlees ;)

pffffffffffffffffffffff moeilijk onderwerp inderdaad ;)
#352372
nogmaals ik heb t dus niet over fokkers die 1 keer een nestje hebben.
Er staan er zat die wekelijks jonge cavi's en konijne enz aanbieden. Dezelfde fokker heb ik t dus over.
Dan heb ik zoiets die denken er niet meer bij na en vinden t leuk te fokken maar daarna als ze groter zijn en geen plek meer voor is lekker makkelijk op intenet zetten.

Mensen die 1 nestje hebben perongeluk ga ik echt noet op af die vragen er ook niet om.

Wat ik wel vind is dat mensen die gratis muizen of knijne en cavi's aanbieden maar heel groot erachter zetten niet voor slangenhouders en soms om vragen.
Ik zelf neem daar dus geen beesten van maar weet van veel slangenhouders die dat wel doen. Juist om die mensen een lesje te leren dat je zo bedonderd kan worden je hangt een goed verhaal op en je word geloofd.
Ik heb alleen slangen die muizen eten en ik fok me eigen muizen en ratten dus dat is verder geen punt.

Maar weet wel dat er flink veel rotte mensen zijn die er juistr misbruik van maken.

Daaarom kwam ik dus eigenlijk zo op t idee.
Maar nogmaals ik ben nog niks van plan kan me beesies tot nu toe zelf fokken en via bekende krijgen.
En mocht ik t toch van plan zijn dan van de mensen die wekelijks nestjes hebben staan
Door pollekind
#352373
wolfje schreef: ja ik kan vaak prooidieren via zogenaamde broodfokkers krijgen alleen die beesten zijn goed verzorgd en weten wat we ermee gaan doen.
Verder mocht ik beesten via marktplaats gaan helen ga ik dat niet bij kinderen halen dat vind ik ook weer sneu maar wel bij mensen die regelmatig op marktplaats staan met gratis aanbiedningen dan vind ik dat ze erom vragen. Dan moet je maar beter nadenken voor je gaat fokken.
Dat slachten is een kwestie van kop afhakken en zo heeft t beesie er t minste last van.
Al word dat wel een kliederboel.

Nu heb ik zelf ook slangen en dus ken ik ook mensen in de slangenwereld die ko nijnen enzo doodmaken misschien kan ik daar wat van leren enz.
Alleen de eerste stap van t doden staat me beetje tegen.
Sorry maar ik krijg letterlijk en figuurlijk kippevel van figuren zoals jij.Wat een luguber type ben jij zeg!De meeste normale mensen die barfen kopen restvlees van comsumptie dieren zoals koeien etc.Maar om nu Marktplaats af te struinen naar konijntjes en cavia's om zo gratis aan voer voor je dieren te komen gaat mij veel en veel te ver.Bah!En dat mensen het hebben over het zelf doden van dieren dat past helemaal niet in mijn straatje.In een slachthuis werken mensen die er voor opgeleid zijn een dier zo goed als mogelijk pijnloos te doden,maar een hobby-killer zoals jij graag wilt worden zouden een vette boete moeten krijgen van bv de Dierenbescherming.De dieren zullen onnodig lijden en volgens mij moet het haast wel bij de wet verboden zijn om zelf dieren te doden.En zeker met het argument om ze te gaan voeren aan je honden.Koop gewoon een verantwoorde maaltijd voor je honden.Bah en nopg eens bah :'( :'( :'(
#352450
pollekind schreef: Sorry maar ik krijg letterlijk en figuurlijk kippevel van figuren zoals jij.Wat een luguber type ben jij zeg!De meeste normale mensen die barfen kopen restvlees van comsumptie dieren zoals koeien etc.Maar om nu Marktplaats af te struinen naar konijntjes en cavia's om zo gratis aan voer voor je dieren te komen gaat mij veel en veel te ver.Bah!En dat mensen het hebben over het zelf doden van dieren dat past helemaal niet in mijn straatje.In een slachthuis werken mensen die er voor opgeleid zijn een dier zo goed als mogelijk pijnloos te doden,maar een hobby-killer zoals jij graag wilt worden zouden een vette boete moeten krijgen van bv de Dierenbescherming.De dieren zullen onnodig lijden en volgens mij moet het haast wel bij de wet verboden zijn om zelf dieren te doden.En zeker met het argument om ze te gaan voeren aan je honden.Koop gewoon een verantwoorde maaltijd voor je honden.Bah en nopg eens bah :'( :'( :'(
Sorry hoor maar dat is wel erg overdreven. Wat ik hieruit lees is dat er een groepje mensen (broodfokkers) op internet hun 'produkten' aanbieden want meer zien ze daar niet in eigenlijk. Respectloos tegenover het dier want een broodfokker staat echt niet stil bij het leed wat ie die arme beestjes aandoet. De markt raakt oververzadigd, iedereen heeft nu wel eens een konijn of hamster. En zo tegen de zomervakantie is men ze weer zat, laat ze lopen hier in het park vlakbij mij (en geloof me, dit gebeurt echt!!) en dan mag het konijn zijn kont ermee redden.
JA DAT is nou lekker diervriendelijk.
Dan maar als hapje voor de honden of slangen of whatever.
Begrijp me niet verkeerd, ik zou het zelf niet doen en ik kan sowieso een beest niet slachten. Wat de anderen ook al zeggen, zorg ervoor dat dat beest netjes geslacht wordt. No problemo. Het is een beetje je kop in het zand steken hoor, waar denk je dat jouw lapje vlees vandaan komt? ::)
#352458
Ik weet dat het in de slangenwereld normaal is dat mensen hun eigen voer kweken e.d. so be it.

Maar om nu voor mijn honden gratis konijnen op mp weg te halen en die zelf te "slachten" vind ik nou niet echt een lekker idee en is inderdaad nog nooit in me opgekomen. Ik vind het hele verhaal wat krom want waarom zou je wel konijnen bij broodfokkers weg mogen halen om te slachten en niet bij kinderen, die vaak ook om de haverklap een nest hebben liggen om een zakcentje te verdienen. Dat zullen dan snoepfokkers zijn, maar dat maakt het konijn niet minder waard.
Maar iedereen moet doen waar die zich lekker bij voelt.
Ik wist toen ik honden nam dat deze geld zouden gaan kosten en ik vind het ook niet erg, tis tenslotte ingecalculeerd. Dat ik dan vlees voor ze moet kopen maakt me niks uit. En tuurlijk is het leuk als je een goed en voordelig adresje weet te scoren, maar het scenario wat jij schets staat me erg tegen. Wat is dan de volgende stap vraag ik me af, nest met katten? vult beter dan konijnen :-X

Verder vind ik dit soort topics over zelf slachten en gratis konijnen scoren en slachten dit forum een vreemde uitstraling geven. We zijn hier over het algemeen bezig met het gezond voeren van onze honden en katten en niet met hoe het zo gratis mogeljk kan. Dat je voor het gezond voeren hele dieren wilt gebruiken moet je natuurlijk zelf weten, maar die kun je ook gewoon bij de slachter krijgen. Oke, kost dan geld, maar geld werd er ook uitgegeven toen er nog brokken gevoerd werden en het valt me wel meer op dat zodra er gebarft gaat worden het ineens allemaal niks meer mag kosten.

Ik kan me er heel veel bij voorstellen dat mensen die hier net komen kijken op dit forum en dit soort dingen lezen meteen gillend weglopen en ik geef ze geen ongelijk. Voor mij is dit allemaal te extreem en te luguber.
#352483
ok ik heb me misschien beetje verkeerd uitgelaten en lijk nu over te komen hoe goedkoop je je honden kunt voeren.
Ik vind t totaal geen ramp geld uit te geven en kom ook wel via mijn adresjes aan voer voor mijn honden.
Maar zit regelmatig op marktplaats en toen wkam deze vraag dus bij me op.
Ik zie vaak mensen hier prijsvergelijkigen doen en wie waar goedkoper is en nu zeg ik dit en word aangevallen omdat ik gewoon benieuwd was naar meningen.
Het gaat dus totaal niet om t fijt dat ik geen geld uit wil geven voor mijn honden of katten want ze blijven toch wel geld kosten en hun entingen krijgen enz.

Maar als ik dus zie hoe veel gratis dieren er wekelijks van zelfde fokkers aangeboden worden vroeg ik me dit dus af.

En tuurlijk is de poelier of slager wel zo makkelijk maar ik weet hoe stresvol die dieren behandeld worden (ja nog steeds) dan geef ik ze liever nog ff goed leven om ze vervolgens ZONDER LIJDEN te verlossen.

Ja slager is lekker makkelijk en t verzamelen is misschien leuk. Maar hele konijnen enz is toch ook gezond?

Ik respecteer ieder zijn meningen ook van digene die t helemaal fout vinden.
Maar vind t ook wel leuk te weten waarom en niet alleen maar beschuldegingen te horen van dat ik slecht persoon ben enz. (t mag wel maar wil ook graag de achterliggende gedachte weten)
T doden op zich??? of gewoon dat t nog zichtbaar is wat t was??? of t fijt dat t toch ergens huisdieren zijn geweest enz.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door