Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

#3148725
Een maand lang aan het tobben geweest met Phoebe,

Diagnoses en operatie 4 weken geleden ongeveer: vergrote leververvette lever, steatitis, hepatitis baarmoeder met een beetje vocht gevuld, maar baarmoeder laten zitten vanwege de steatitis

Daarna naar de specialist, Phoebe wederom ziek, uitslag: vergrote lever, acute hepatitis, de buik gevuld met vocht was afkomstig van de Acute hepatitis, ontstekingsvocht.

Phoebe bleef temperatuursproblemen houden, veelal te koud, dus veel werken met kruiken, Phoebe bleef moe, en kon amper iets, dat was al zo'n 12 dagen na de operatie.

Daarna kreeg ze koorts en ondertemperatuur, dus weer naar de specialist, Haemalytische Anemie was de diagnose, maar waarvan? Ze was 24% van haar rode bloedplaatjes al kwijt.
Snaptest Erlichia: licht positief, bloedtest: panel tekenziekten, negatief, Auto-immuunziekte: negatief
Uitslag Haemolytische Anemie van onbekende oorzaak.  En Phoebe ging verder achteruit, omdat ze koorts bleef houden, werd er dus niet uitgegaan van Ehrlichia omdat ze met een AB kuur moest opknappen en dat deed ze maar niet!

Phoebe had steeds temepraturen van 36.5*C tot 40.5*C

Omdat ze koorts had en de specialist weer op na werktijd tijden, weer naar de gewone da: UItslag: Longonsteking

Ze bleef maar ziek ondanks daar ook een AB kuur voor, dus weer naar de specialist en daar vonden ze een baarmoeder die sterk vergroot was (en de dag ervoor merkte ik al uitvloeiing) dus dat had ik al gemaild. Na echo meteen door aan het infuus, daarna weer naar de ok, een baarmoeder van 750 gram weggehaald, koorts zakte meteen.

Dus de uitslag is, een Ehrlichia bestmetting, die een Acute Hepatitis heeft veroorzaakt. en die baarmoeder ontsteking die kwam erbij en bracht verwarring voor iedereen.

Zowel Phoebe als Prudence hebben nu een AB kuur voor de Ehrlichia. Phoebe moet haar prednisonkuur z.s.m. afbouwen, daarnaast nog een kuurtje AB voor 10 dagen voor de baarmoeder operatie.
Prudence heeft ook de uitslag: Haemolytische Anemie, zij had al een leveronsteking en omdat we dachten dat ze resistent was voor Clavubactin (omdat ze daar niet op reageerde) kreeg ze Ronaxan, dus daarom was het bij haar niet erger geworden. Na de diagnose is wel de dosering Ronaxan flink omhoog gegaan. Zij is inmiddels beter gaan eten. Nierwaardes zijn gezakt, alleen leverwaardes moeten nog weer zakken.

Het heeft even geduurd na de operatie  voordat Phoebe haar temperatuur weer kan regelen, ze is nog niet echt 38 graden (zit er nog 2/10 onder) Ze is vrijdag geopereerd en heeft vandaag voor het eerst sinds een maand zelf gegeten! En smakelijk!

Hoop dat we voor de eerste 100 jaar klaar zijn met dierenartsen.

Begin juni hebben we met een groep bij Hooghalen/westerbork gelopen en daarna is alle ellende begonnen! Ook onze Isabella is getest, haar bloedwaarden waren goed, en ook de uitslag van het totaalbeeld tekenziektes was goed.
Ook hebben we bij een Holistisch dierenarts Bioresonantie gedaan met Isabella en haar stofwisseling is in Balans! Dus geen stofwisselingsziekte!
Laatst gewijzigd door charmed op do 08 okt 2015, 21:56, 1 keer totaal gewijzigd.
#3148796
Dank je! Ja in NL opgelopen hier in drenthe! We hebben gewandeld in hooghalen/westerbork, dat hele gebied daar, daar kan je een besmetting oplopen.
Het besmette gebied is, hoogersmilde/Dwingeloo/Westerbork/hooghalen. En daar wandelen we bijna nooit, maar iemand had daar een wandeling georganiseerd, na die wandeling werden de dames hier slomer, bleek tandvlees, en verdere problemen.
Lil schreef: Jee vindt dat maar eens. Maar hier in NL opgelopen? Daar schrik ik wel van.
Laatst gewijzigd door charmed op ma 31 aug 2015, 21:25, 1 keer totaal gewijzigd.
#3148797
dank je! Ja een tekenziekte en al die andere diagnoses gaan je niet in de koude kleren zitten, de ene nog ernstiger dan de andere :(
chery schreef: Tjonge, tekenziekte.... Gelukkig nu duidelijk wat er is, beterschap met de hondjes.
#3148798
Dank je! Prudence is al wat langer aan de beterende hand. Phoebe kan vandaag voor het eerst haar temperatuur weer regelen! (nou ja, voor zover mogelijk) denk dat ik morgen weer koelende middelen in moet zetten, maar dat moest nu niet want ze had een minimale temperatuur van 36.5*C en dan had je eindelijk na 8 uur bijna 37*C dan ging ze weer even op de vloer liggen en wij haalden haar er weer af en dan was haar temperatuur weer gedaald. Vanmiddag om 5 uur heeft ze voor het eerst zelf gegeten, weliswaar knakworsten en nu andere meuk, maar dat maakt niet uit, eerst goed eten en dan gaat ze weer KVV eten! :)
Hope schreef: Jeetje wat een getob! Hopelijk gaat het nu snel beter.

Snel opknappen hoor dames!
#3148799
Dank je! Ja die duidelijkheid heeft lang geduurd, zoveel nare uitslagen gehad, dat ik er angstig van werd.

En ja van Isabellaatje gelukkig goed nieuws! Moest er niet aan denken om dit nog een keer door te maken.
Neally schreef: Beterschap voor de dames. Eindelijk duidelijkheid.
En wat fijn, geen stofwisseling ziekte voor het kleine dametje.  :bigarmhug:
#3148810
Fijn dat duidelijk is wat het is, maar het blijft klote.

Zorg wel dat de AB kuur lang genoeg is. Vaak wordt iets van 4wk aangeraden, maar is eigenlijk te kort, 7-8wk is beter. Verder als tip, mocht je dat nog niet doen, iets weerstand verhogend geven.

Helaas rukken de zogeheten middellandse zeeziekten steeds meer op. Op kaarten kun je zien dat de lijn steeds meer naar boven gaat.  :-\
Ehrlichia komt al voor in belgie en duitsland, maar soms ook in nederland. Teken met ehrlichia zijn idd in drenthe al vaker gevonden.
Daarnaast komt barbesia ook al voor in nederland, ondanks dat niet echt bekend is.
#3148812
Dank je, de specialist denkt dat 3 weken genoeg is. Ik zal het nog eens aankaarten, wilde eigenlijk nog bloed laten prikken voordat ik stop met AB. Ze beginnen nu allebei wel op te knappen, de misselijkheid is bij Prudence nu al een week weg! Zij was enorm misselijk! Phoebe eet nu gelukkig ook weer.

Weerstand verhogend mag niet naast Prednison en AB helaas. Was het eerst wel van plan (althans informatie ingewonnen) Maar er toch maar vanaf gezien. Ze krijgen in principe toch al genoeg wat weerstand verhogend is. Zoals Vitamine Preparaten voor de stofwisselingsziekte die ze hebben. Dat zou voldoende moeten zijn!
petralita schreef: Fijn dat duidelijk is wat het is, maar het blijft klote.

Zorg wel dat de AB kuur lang genoeg is. Vaak wordt iets van 4wk aangeraden, maar is eigenlijk te kort, 7-8wk is beter. Verder als tip, mocht je dat nog niet doen, iets weerstand verhogend geven.

Helaas rukken de zogeheten middellandse zeeziekten steeds meer op. Op kaarten kun je zien dat de lijn steeds meer naar boven gaat.  :-\
Ehrlichia komt al voor in belgie en duitsland, maar soms ook in nederland. Teken met ehrlichia zijn idd in drenthe al vaker gevonden.
Daarnaast komt barbesia ook al voor in nederland, ondanks dat niet echt bekend is.
#3148864
charmed schreef: Dank je, de specialist denkt dat 3 weken genoeg is. Ik zal het nog eens aankaarten, wilde eigenlijk nog bloed laten prikken voordat ik stop met AB. Ze beginnen nu allebei wel op te knappen, de misselijkheid is bij Prudence nu al een week weg! Zij was enorm misselijk! Phoebe eet nu gelukkig ook weer.

Weerstand verhogend mag niet naast Prednison en AB helaas. Was het eerst wel van plan (althans informatie ingewonnen) Maar er toch maar vanaf gezien. Ze krijgen in principe toch al genoeg wat weerstand verhogend is. Zoals Vitamine Preparaten voor de stofwisselingsziekte die ze hebben. Dat zou voldoende moeten zijn!
Blij dat de misselijkheid weg is, dat scheelt al een hele hoop. Geeft weer de kans meer aan te sterken.

Als je prikt, titers hebben eigenlijk geen zin omdat het alleen contact weergeeft. Beter is bv een PCR te doen.
Ik weet dat ze in de middellandse zeelanden wel AB geven, testen, opnieuw AB geven, testen, etc. (dat loopt hier weer in de papieren en kan wellicht ook een vertekend beeld geven).
Ik heb er bij lita voor gekozen, 7wk doxycycline, 2wk wachten en dan pas de PCR te doen samen met bloedbeeld anemie en thrombocytengahalte en eiwitforese. Lita had een uitbraak van Barbesia en Ehrlichia, zeer waarschijnlijk ook in nederland opgelopen, in ieder geval de barbesia.

Ik heb lita echinaforce erbij gegeven omdat MZZ vaak toeslaat bij een slechte weerstand. voor jou ligt die situatie weer wat anders.
Begrijp ik dat je nu stopt met de vitamine preparaten ivm de AB? Persoonlijk zou ik dat zeker niet doen.

Ter extra info (indien nog niet bekend):
In een vroeg stadium is ehrlichia goed te behandelen met antibiotica, een doxycicline of tetracycline kuur van minimaal 3 weken tot mogelijk 2 maanden. Tegenwoordig schijnt ook te worden behandeld met Imidocarb/Imizol injecties omdat dit een grotere kans op genezing geeft, echter is dit vaak pijnlijker voor de hond.
Utrecht gaf bij ons 1 maand Doxy aan, de meeste gevallen worden echter met 7-8wk behandeld. Als je honden het kunnen handelen dan zou ik persoonlijk het zekere voor het onzekere nemen en gewoon 7-8wk geven. Dit omdat ze ook een stofwisselingsziekte hebben.
Erlichia kan nl ook chronisch worden na de behandeling. Ehrlichia kan dan opnieuw actief worden in perioden van stress en/of verminderde weerstand, bij of door andere ziektes enzo. Dat betekend weer opnieuw antibiotica. Als ze, hopelijk idd de komende 10 jaar geen DA bezoeken meer, in de toekomst wel ergens last van houden, is het wel goed deze ziekte in het achterhoofd te houden, danwel op nieuw te testen.
Zelf test ik nu nog eens per 1-1,5 jaar haar totaal eiwit, albumine, globulines, eiwitforese. Mocht dat niet goed zijn dan test ik wel opnieuw op MZZ.
Het is trouwens goed dat je prednison zsm afbouwt. Er wordt afgeraden dit te geven omdat de weerstand door dit middel afneemt waardoor de Erlichia weer actief kan worden.
Laatst gewijzigd door petralita op di 01 sep 2015, 00:03, 1 keer totaal gewijzigd.
#3148878
De misselijkheid was het idd. een groot probleem. Prudence had al een leveronsteking toen ze besmet  werd, toen was de lever even later iets beter, en daarna was die weer beschadigd. Dat was idd. vreemd. Maar ook haar Ureum was enorm hoog. Ze zoop als een ketter en het was alsof ze niets zou drinken op een dag.

Dank je voor de info. Ben er blij mee, zal het eens in de groep gooien. Wil nl. niet dat ze er weer last van krijgen.

Nee ik stop niet met de vitaminepreparaten, want dan werkt hun stofwisseling niet meer, maar ze krijgen al vitaminepreparaten, daarom zet ik zowieso geen Echinea force in of iets anders voor de weerstand. Op zich zitten ze goed in de weerstand met alle supplementen, nog meer erbij geven is denk ik ook te veel, want je kan dan overal weer interacties mee krijgen, ook degene waarvan je het nooit zou verwachten, dat wordt dan weer een hele puzzel. Ik probeer wel altijd zoveel mogelijk informatie te winnen over als ik denk dat iets kan helpen. maar vaak moet ik dan het laten varen omdat het interacties kan geven etc.

Die prednison moet afgebouwd worden, omdat ze er van uitgingen dat ze een Haemolytische Anemie door een Autoimmuunziekte, om de bloedafbraak te stoppen. Maar ze had dus zo'n grote bloedafbraak door de baarmoeder ontsteking. Want het kleine beetje vocht wat er zat, dat was al een baarmoederontsteking in beginstadium. Beide klinieken hebben deze gezien, de eerst heeft het niet verwijderd vanwege "een steatitis" wat ze dachten en de tweede kliniek wilde haar niet 2x in 2 weken opereren en gingen er vanuit dat het "onschuldig" was. Achteraf natuurlijk balen dat ze het niet de eerste keer eruitgehaald hebben. Maar nu het probleem van de baarmoeder opgelost is, zullen de bloedcellen zichzelf weer herstellen (gelukkig)

het was een heel traject om hier tot een goede diagnose te komen. Ik hoop echt van harte dat we nooit zoiets weer mee maken. We hebben wel vaker gehad dat men niet wist wat er aan de hand was, onverklaarbare dingen, maar wel de juiste behandeling was dan ingezet en een paar maanden later waren ze dan weer genezen.

petralita schreef: Blij dat de misselijkheid weg is, dat scheelt al een hele hoop. Geeft weer de kans meer aan te sterken.

Als je prikt, titers hebben eigenlijk geen zin omdat het alleen contact weergeeft. Beter is bv een PCR te doen.
Ik weet dat ze in de middellandse zeelanden wel AB geven, testen, opnieuw AB geven, testen, etc. (dat loopt hier weer in de papieren en kan wellicht ook een vertekend beeld geven).
Ik heb er bij lita voor gekozen, 7wk doxycycline, 2wk wachten en dan pas de PCR te doen samen met bloedbeeld anemie en thrombocytengahalte en eiwitforese. Lita had een uitbraak van Barbesia en Ehrlichia, zeer waarschijnlijk ook in nederland opgelopen, in ieder geval de barbesia.

Ik heb lita echinaforce erbij gegeven omdat MZZ vaak toeslaat bij een slechte weerstand. voor jou ligt die situatie weer wat anders.
Begrijp ik dat je nu stopt met de vitamine preparaten ivm de AB? Persoonlijk zou ik dat zeker niet doen.

Ter extra info (indien nog niet bekend):
In een vroeg stadium is ehrlichia goed te behandelen met antibiotica, een doxycicline of tetracycline kuur van minimaal 3 weken tot mogelijk 2 maanden. Tegenwoordig schijnt ook te worden behandeld met Imidocarb/Imizol injecties omdat dit een grotere kans op genezing geeft, echter is dit vaak pijnlijker voor de hond.
Utrecht gaf bij ons 1 maand Doxy aan, de meeste gevallen worden echter met 7-8wk behandeld. Als je honden het kunnen handelen dan zou ik persoonlijk het zekere voor het onzekere nemen en gewoon 7-8wk geven. Dit omdat ze ook een stofwisselingsziekte hebben.
Erlichia kan nl ook chronisch worden na de behandeling. Ehrlichia kan dan opnieuw actief worden in perioden van stress en/of verminderde weerstand, bij of door andere ziektes enzo. Dat betekend weer opnieuw antibiotica. Als ze, hopelijk idd de komende 10 jaar geen DA bezoeken meer, in de toekomst wel ergens last van houden, is het wel goed deze ziekte in het achterhoofd te houden, danwel op nieuw te testen.
Zelf test ik nu nog eens per 1-1,5 jaar haar totaal eiwit, albumine, globulines, eiwitforese. Mocht dat niet goed zijn dan test ik wel opnieuw op MZZ.
Het is trouwens goed dat je prednison zsm afbouwt. Er wordt afgeraden dit te geven omdat de weerstand door dit middel afneemt waardoor de Erlichia weer actief kan worden.
#3148904
charmed schreef: Dank je! Ja in NL opgelopen hier in drenthe! We hebben gewandeld in hooghalen/westerbork, dat hele gebied daar, daar kan je een besmetting oplopen.
Het besmette gebied is, hoogersmilde/Dwingeloo/Westerbork/hooghalen. En daar wandelen we bijna nooit, maar iemand had daar een wandeling georganiseerd, na die wandeling werden de dames hier slomer, bleek tandvlees, en verdere problemen.
Nou, dat is nogal wat, dat ze allebei tegelijk tegen een besmette teek aanlopen. En je weet 100% zeker dat ze die daar opgelopen hebben?  aangezien je wel op meer plekken loopt natuurlijk.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door