Ik hoor net van iemand dat je nu moet oppassen met slacht vlees omdat daar pseudorabbies in kan zitten. En diezelfde gene vertelde me dat je met invriezen van bv konijn 10 dagen je de bacterie helemaal niet dood...
Wat is nu waar?
Moderator: Lizzy
Stephanie schreef: Ik hoor net van iemand dat je nu moet oppassen met slacht vlees omdat daar pseudorabbies in kan zitten. En diezelfde gene vertelde me dat je met invriezen van bv konijn 10 dagen je de bacterie helemaal niet dood...Hallo Stephanie, deze persoon heeft duidelijk de kok horen fluiten maar weet niet waar de lepel hangt. Pseudorabies is eigenlijk de ziekte van Aujeszky. En deze ziekte komt voornamelijk voor bij varkens, wat dan ook de reden is dat wij varkenvlees niet aanbevelen, ondanks het feit dat de ziekte van Aujeszky vrijwel uitgeroeid lijkt. Meer hierover in dit onderwerp: http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... readid=786
Wat is nu waar?