Ik heb 17 kilo cb eend en rijst gekocht, maar nu vind ik dat dus best duur (4.75 euro per kilo) en op advies van een aantal mensen ben ik op zoek gegaan naar eend. Dit heb ik dus gevonden voor 3.75 euro per kilo. Dat scheelt toch 1 euro.
Ik vroeg me dus af of het nodig is om er zelf rijst aan toe te voegen, aangezien dat in cb wel zit. Ik wilde het gewoon weg laten, maar ik weet niet of het enige toegevoegde waarde heeft.
Ik wilde dus ook vragen bij de slager of ze de organen wilde laten zitten van de eend,zodat het wel compleet blijft.
Weet iemand wat er wel echt uit gehaald moet worden(uit de eend dus he, ingewanden ofzo?).
Mijn moeder zei dat de galblaas (daar wordt het vlees bitter van) er in ieder geval uit moet, tenminste ik denk dat ze dat bedoelde (ze zei het in het Spaans, dus ik weet niet zeker of dit het is hoor. En zou ik nog iets toe moeten voegen, zodat ze niks tekort komt. Want het is natuurlijk wel heel lang 8 weken alleen maar eend. Ik bedoel dus iets van vitamines ofzo.