Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Gebruikersavatar
Door chipjolie
#2986509
Hoe lossen jullie het op dat als er mensen op je lijst staan en je deze om wat voor reden dan ook niet meer op je lijst wilt of het niet kan etc..
Ik hoor wel eens fokkers die mensen afzeggen omdat ze na een aantal gesprekken toch twijfels hebben bij bepaalde mensen, hoe leg je dit uit? Hoe reageren de mensen etc?
Ben benieuwd :)
Gebruikersavatar
Door Angelique
#2986587
Dan vertel je ze dat je geen pup voor ze hebt. Of je de reden volledig uit de doeken gaat doen mag je zelf weten.

Hoe ze reageren...meestal boos en teleurgesteld. En dat is vervelend voor ze, maar soms moet je je eigen gevoel volgen zonder rekening te houden met andermans gevoelens. De andere kant van het verhaal is namelijk dat ook de koper op ieder moment kan zeggen.....we hebben toch maar een teckel gekocht.
Door **Jillaroo**
#2986593
inderdaad ik heb geen pup voor je. Bij mij laatste nest werd er ook iemand erg boos dat er geen pupje voor hem bij zat. Tja moeder natuur had besloten dat er maar 4 pupjes levend ter wereld mochten komen. En na zijn reactie was ik ook blij dat hij er geen eentje kreeg.
Gebruikersavatar
Door Hope
#2986631
chipjolie schreef: Hoe lossen jullie het op dat als er mensen op je lijst staan en je deze om wat voor reden dan ook niet meer op je lijst wilt of het niet kan etc..
Ik hoor wel eens fokkers die mensen afzeggen omdat ze na een aantal gesprekken toch twijfels hebben bij bepaalde mensen, hoe leg je dit uit? Hoe reageren de mensen etc?
Ben benieuwd :)
Manlief en ik waren al zes weken aan het wachten op ons pupje. En een zin dat we er in hadden!
En toen ging de telefoon. Er zat geen pup voor ons bij.
Er waren op de echo zeven pups te zien geweest. Het waren er acht maar er leefden er vijf. Wat er tegen ons gezegd werd was dat we in feite nummer vier waren. Er waren zeven kopers, en uit die zeven kozen ze, om hun eigen redenen, de vijf die het beste bij ze pasten.
Het betekende voor ons dat er geen pup bij zat. Wat ik fijn vond om te horen was dat ze niet dacht dat wij niet goed zouden zijn voor een hond, integendeel, maar dat ze andere redenen zagen om voor andere mensen te kiezen. Misschien omdat die er mee wilden gaan sporten, of naar keuringen zouden gaan, geen idee. Ik hoefde het ook niet te weten. Het was een fijn gesprek waarin de fokker duidelijk maakte dat het voor haar echt een dilemma was maar ze knopen moest doorhakken. En, omdat ze nu keus had, koos ze datgene waar ze zich zelf het fijnste bij voelde, maar ze zei vaak dat ze het jammer vond voor ons en ze hoopten dat we een andere pup zouden vinden.

Natuurlijk waren we teleurgesteld. Boos niet, vooral omdat er meteen toen bleek dat er twijfel bestond gecommuniceerd werd, ik al mijn vragen mocht stellen en ik als pupkoper niet het idee kreeg dat het iets persoonlijks was, dat ze dachten dat we geen pup aankonden of iets dergelijks.

Wij hebben het nummer gehad van een vriendin van haar die ook een nestje had. En uiteindelijk is daar onze Nelson vandaan gekomen.
Ja, we waren teleurgesteld. Zoals die fokker ook zei: het zou niet goed zijn als dat niet zo was. Je leeft er naar toe, je leeft met de fokker mee, je bent bezig met voorpret en het inlezen en dan ineens gaat het feest niet door. Dat is jammer, maar ook niet meer dan dat. Er is altijd wel ergens een pup if hond te vinden die bij je past, en zodra je daar bent gaan kijken begint de voorpret gewoon opnieuw.
Door **Jillaroo**
#2986651
Ik geef daarom ook niet aan op hoeveelste plek dat ze staan, ze staan op de lijst. zijn ze geboren dan bepaal ik wie een pupje gaat krijgen. Voor het zelfde geld wil ik toch een pup aanhouden.
Door Erna
#2986665
Ik ben natuurlijk aanhanger van het gezegde: zachte heelmeesters maken stinkende wonden dus ben ik altijd heel duidelijk in het begin al voordat mensen langs komen. Er wordt verteld dat bezoek geheel vrijblijvend is van beide kanten en dat we eerst met elkaar in gesprek gaan en daarna beslissen of we met elkaar verder gaan. En als het plaatje niet klopt om wat voor reden dan ook dan vertel ik ze dat ook. Soms is dat meteen tijdens het gesprek en soms achteraf per telefoon.  Wat ik soms ook wel eens zeg is dat ik niet de juiste fokker voor ze ben en dat ze beter bij iemand anders een pup kunnen kopen omdat die fokker nu eenmaal beter bij ze past...qua denkbeelden, omgang enz enz. Sommige mensen worden boos, anderen snappen het en soms is het wederzijds en dat mag ook.

We hebben een familie op visite gehad (poos geleden), hele leuke mensen. Leuk gesprek gehad maar totaal niet geschikt voor een dalmaat. Mevrouw durfde dat denk ik niet zelf niet dus op het moment van weggaan heb ik gevraagd of ik eerlijk mocht zijn en bij ja gezegde dat ze helemaal niet aan een dalmaat moesten gaan beginnen maar voor een leuke Cocker Spaniel of iets dergelijks moesten gaan. Mevrouw was zeer opgelucht..hahahaha

Maar goed, ik heb ook weleens de politie in moeten schakelen wegens telefonische bedreigingen van een echtgenoot wiens vrouw ik een pup had ontzegd. Hij zou wel ff mijn ramen in komen gooien.
Door Sietie
#2989560
**Jillaroo** schreef: Ik geef daarom ook niet aan op hoeveelste plek dat ze staan, ze staan op de lijst. zijn ze geboren dan bepaal ik wie een pupje gaat krijgen. Voor het zelfde geld wil ik toch een pup aanhouden.
ja zo doe ik het ook... als mensen vragen op welk plek dat ze op de lijst staan, zeg ik altijd geen idee die lijst is zo wisselend, je kunt nu nummer 10 zijn en over paar weken wel nummer een. (bij ons ras is het tegenwoordig mode van pupkopers om bij zoveel mogelijk fokkers op de lijst te gaan staan, uiteraard wordt dat in de meeste gevallen niet verteld.. :-X Op deze manier kan ik de beste mensen uitzoeken voor mijn pups. Ik vind het ook mijn verantwoording om de beste plek te zoeken, heb ze tenslotte op de wereld laten komen. ook ik heb wel eens kwaaie echtgenoten aan de lijn gehad maar dit is altijd goed opgelost.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door