Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

#2979085
Ik moet hier vaker lachen om de honden dat ze met iets geconditioneerd zijn wat niet de bedoeling was. Maar vaak wel heel handig...

Het zijn hier best veel..
Even een paar.

- aysa gaat de bench in uit zichzelf als de maxicosi op tafel word gezet. Want maxi cosi is uitstapje met de auto met Dwayne en gaan ze meest van de tijd niet mee. (Bezoek cb, naar oppas brengen etc).
- als Yordi 's morgens zijn tas dicht ritst gaat aysa ook de bench in. Want dan is hij klaar met alles en dan gaat hij weg om te werken.
- in de auto als de motor word uitgezet. Staan ze allebei paraat. Terwijl ze de hele rit inclusief stops rustig lagen.
- Kain als ik zijn medicatie door druk door de doordruk strip staat hij binnen 1 tiende seconde naast me.
- als ik de garage in loop niks aan de hand. Maak ik de poort open/draai de sleutel om niks aan de hand. Maar maak ik vanuit de garage het Barf hok open staan er 2 direct naast me. Ze horen het verschil van de sleutel voor en achter.
- vroeger, toen de tv aan ging maakte deze een geluidje. Dit geluidje was voor Kain de uitnodiging om samen met ons te bank hangen en werd mijn plaats vast voor verarmd.
- bij het aandoen van de wandelschoenen vliegen Kain en Aysa direct naar de garage poort en gaan daar op hun kont zitten wachten.
- de kinderwagen in de keuken is ook fun. Want dat betekend ook wandelen.
- hebben ze niet in de gate dat ik de riemen ga pakken en ze zien dat ik ze heb..  Dan draait aysa eerst en draai om haar as. Dan loopt ze een rondje.. En dan gaat ze voor mijn neus op haar kont zitten. Ik doe aysa echt nooit haar tuig staand om. Als ik haar tuig om doe krijg ik altijd een kus op haar oor.

Ben benieuwd wat jullie dieren voor gedrag hebben aangeleerd vanuit zichzelf.
#2979089
In 2 weken tijd: als ik de sleutel op een bepaalde plek pak en de tuindeur open, dan staat Jones naast de fiets.

Het geluid van het afschakelen van Windows heb ik eruit laten halen. Dan sprongen beiden op en moest ik wat met ze gaan doen. Ehhhh handig, maar soms had ik alleen even 5 minuten even iets opgezocht en dan wil ik niet alsnog iets met de honden gaan doen.  :P  :biggrin2:

Als ik 's avonds tv heb gekeken en ik zet die uit, dan rennen ze meteen naar de kamerdeur en als ik die open meteen naar boven. Slapen! (terwijl als ik geen tv kijk en dat komt vaak voor het vaak nog gerust een uur of langer duurt voordat het naar boven komt).
#2979090
Oh leuk!


Hier rennen ze nog steeds om het boshek heen. Ik ga er soms te voet heen en dan zitten ze nog vast, en soms met de auto en dan mogen ze vanuit de auto dat pad oprennen. Maar ze nemen steeds de route zoals we het lopen, terwijl ze er los makkelijk onderdoor kunnen lopen, is zo'n hek om auto's uit het bos te houden.

Ze weten bij welke broek ik wat ga doen. Is het een bos-broek? Of een ze-gaat-iets-zonder-ons-doen-broek. Kan dus ook een paardrijbroek zijn, en ook dan staan ze niet te springen als ik mijn buitenlaarzen aan doe (en die heb ik ook weer wel naar het bos aan).

Tv uit geeft een klik en dan gaan we vast wat doen!

Ronde om het grasveldje hierachter; eerste lantaarn paal achterlangs, alle bomen voor langs, tweede lantaarnpaal voorlangs, derde lantaarnpaal achterlangs.

Groen rugzakje pakken = feest, want dat is de lange honden uitstapjes rugzak.

Joep moet altijd op je voeten liggen als je aan tafel zit. Ook al is het 2 min omdat je ff wat moet schrijven.

Hmmmm...verder eens observeren vandaag, want ik dat er al veel niet meer opvalt...
#2979091
Ja dat laatste denk ik ook eelke. Dat sommige dingen zo normaal zijn geworden dat het niet opvalt.

Aysa heeft veel meer van dit soort dingen dan Kain. Kain heeft het allemaal niet zo in de gate ;D behalve als er eten in het spel is.

De honden van mijn moeder reageren op het geluid van het boter b kuipje (deksel eraf halen) want dat betekent boterhammen smeren en valt er altijd wel wat voor hun af.
#2979097
Weet niet of ik het Pavlov OV vreetzak moet noemen maar wanneer ik naar de keuken loop dan wordt ik bijna standaard achtervolgt tenzij madam te lekker ligt.
Doe ik de koelkast open dan is de kans nog groter dat madam naast me staat al wil ze ook wel eens wachten wat ik eruit haal voor ze opstaat.
Maar vleesla van koelkast openen is gegarandeerd mauwerd naast mij wat extreem wordt wanneer ik daadwerkelijk haar blauwe vleesbakje pak  ;D
Maar 9 van de 10 keer loopt ze dus om mij heen terwijl ze niets krijgt. Mijn vriend loopt altijd zonder 'stalker' naar de keuken want hij geeft zelden eten ;-)
#2979100
Zowel Tous als Ziggy hebben moeten leren dat tijdens het wandelen we soms even stil staan omdat we bijvoorbeeld aangesproken worden. Als ze dan rustig waren kregen ze een snoepje.
Nu hoef ik maar "hallo" tegen iemand te zeggen en Ziggy staat gelijk naast me voor haar snoepje; "Ja geef maar hier...je was in gesprek met iemand en ik was heeeel braaf"  :biggrin2: ::)
#2979107
zurca schreef: Zowel Tous als Ziggy hebben moeten leren dat tijdens het wandelen we soms even stil staan omdat we bijvoorbeeld aangesproken worden. Als ze dan rustig waren kregen ze een snoepje.
Nu hoef ik maar "hallo" tegen iemand te zeggen en Ziggy staat gelijk naast me voor haar snoepje; "Ja geef maar hier...je was in gesprek met iemand en ik was heeeel braaf"  :biggrin2: ::)
Te slimme hond  :biggrin2:
#2979119
Als meneer Lique het inepiene doosje van zijn contactlenzen dichtdoet, weet Katja...hij is bijna klaar, dus gaan we naar beneden waar we koek krijgen, dus zet ik het op een gillen. Maarja, wie gilt krijgt geen koek en dan zie je der de koekjes in je hand tellen en als het er nog 2 zijn (en je dus bijna bij haar bent aangekomen) dan zit ze stief voor je, met der bek stief dichtgeperst, zo van...ik gilde niet hoor.  Dit doet ze savonds ook bij mij, maar b.v. smiddags als ze een stukkie worst krijgen weer niet.

Katja stikt van dat soort pavlovdingetjes en dan op de kleinste tekentjes waar je dus echt heel goed moet opletten om erachter te komen waar ze op reageert. De anderen doen dat natuurlijk ook wel, maar dat gaat allemaal wat subtieler, dus valt het niet zo op. Bij Kat heeft het iig altijd met eten te maken. Eten klaar maken, ik spoel mes af....hup, gillen. Mijn autosleutels pakken is per definitie een drama, dan is het oes x 6 over de zeik. Pakt meneer Lique mijn sleutels, niks loos. Pak ik zijn sleutels, ook niks loos.
#2979123
Grote blauwe sporttas staat in de gang , dan gaan we lang van huis . Ik blijf dan in de gang naast de tas want dan gaan we op vakantie en ze motten mij niet vergeten (Amber )
Vrijdagmiddag , goed naar de voordeur luisteren . Ja daar gaat ie open , hoor ik ook tassen ..... Ja , de boodschappies zijn er . Ik ga alvast naar de keuken , eens kijken of ik wat te nassen kan scoren ( De oude tang )
Uhumm wat heeft die tweebener aan ? Sandalen , laarzen , wandelschoenen . Ja dan mag ik mee . Zwarte deftige schoenen , hmm dan ga ik naar mijn plaats ( Tessa )
Een banaan valt hier niet onopgemerkt te pellen , er gaat altijd een oog open .
Zwarte rugzak .... uhummm , daar raken ze weleens van in de war . De butler heeft twee van die rugzakken  , hmm effe kijken wat erin gaat
Flessie water , hmm dan weten we het nog niet zeker , flessie gaat ook vaak mee als we weggaan . Stopt ze er ook speeltjes in ? Neuh .. hmm dan zal het wel werken worden
Gaat het licht uit ? Dan duik ik snel in jouw stoel ,truste tot morgen (Amber )
#2979137
tijdje geleden had Monty kennelhoest o.i.d. en kreeg hij een paar keer per dag een schepje honing. Toen ik zelf honing wilde gebruiken (hij kreeg het al een week niet meer) stond hij meteen naast me
de honden moeten zitten als er een fietser aan komt in het bos, als er nu een fietser aan komt blijven ze stil staan, zitten hebben ze niet altijd zin in.
Klaar met het eten : dan willen ze weg
#2979164
Onze honden zitten nooit bij het aanrecht als er eten gemaakt wordt, behalve... als het weer tijd is om voor de katten of henzelf (eens in de 8 weken) te malen.

Zodra de vleesmolen op het aanrecht staat zitten er 2 hondjes, netjes naast elkaar op hun Paasbest te wachten tot ik klaar ben met malen en porties maken. Daarna krijgen de grote vleesbakken een voorwas en Sergi en Lily nemen die taak zeer serieus. :biggrin2:

Er zijn vast nog veel meer dingetjes die gewoon zijn geworden en daardoor niet opvallen. Eén dingetje van heel wat jaren geleden zal ik nooit vergeten:

Begin 2000, ik had 2 honden - Taylor, labrador en Wiebe, kruising poedel.
Taylor had, na zich verstapt te hebben, last van haar elleboog. Dit duurde best lang voor het over was met DA, specialist en acupunctuur bezoeken.
In die tijd, opeens uit het niets, ging ook Wiebe mank lopen. Rechtsachter. Hele pootje onderzocht, tussen z'n teentjes, maar niets te zien. Soms ging het goed, maar dan ineens na een paar dagen ging hij weer mank lopen. Weer kijken, voelen, knijpen, maar niks te zien en het was ook nergens pijnlijk. Het rechtsachter mank lopen en weer niet herhaalde zich bijna 2 weken. Wiebe ging naar de DA voor onderzoek waar ook foto's werden gemaakt waarop niks bijzonders was te zien... Totdat hij tijdens een wandeling een foutje maakte. In plaats van rechtsachter mank te lopen, liep hij nu mank met zijn linkerachterpootje! Het viel zo erg op, dat ik riep: "Nou heb ik je door kleine vriend!" Hij keek me aan en huppelde vrolijk verder. Nooit meer mank gelopen te hebben...
Alle aandacht die Taylor met haar elleboog kreeg, wilde Wiebe ook! :biggrin2:
Laatst gewijzigd door Ruisje op do 21 aug 2014, 17:13, 1 keer totaal gewijzigd.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door