Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door smulpaap
#2978379
Ik ben benieuwd .

Als jouw geliefde huisdier er straks niet meer is , zou je dan weer een ander huisdier nemen ?

Heb je daar (nog) niet over nagedacht ?

Of heb je er juist wel al over nagedacht en weet je nu al dat je een ....... neemt ( Ander ras , kleiner ras , groter ras , ander huisdier dan je nu hebt , minder huisdieren dan je nu hebt )

Wij hebben wel besloten  dat we geen 4 honden meer willen hebben . Milo is inmiddels 2,5 jaar geleden overleden , voorheen zou er allang alweer een hond bijgekomen zijn .
We gaan er vanuit dat Noa de volgende zal zijn die ons gaat verlaten , ze is de oudste van het stel .
Dan zijn er nog 2 dames van nu 11 en bijna 9 jaar oud . En we denken (nu) dat we het ook dan bij die twee dames houden .
Of er na deze honden nog honden komen ? Daar denken we (weleens ) over na . Waarschijnlijk 1 of hooguit 2 kleintjes .
Wij hebben een zwak voor (oudere) herplaatsers , maar als we straks (misschien) weer iets nemen dan wel iets onder de vijf jaar .
Gebruikersavatar
Door koekje
#2978381
Als Ot en Sien er na hun 20e niet meer zijn, denk ik dat er wel weer nieuwe katten komen. Niet alleen voor mij, maar ook voor Vera. Die is dan opgegroeid met katten en zal het waarschijnlijk ook kaal in huis vinden zonder.
Gebruikersavatar
Door Zev
#2978384
Ik heb 2 maanden geleden mijn laatste konijntje laten inslapen  :'( Voor mij was al heel lang duidelijk dat er geen konijnen/knaagdieren meer zouden komen i.v.m. allergie voor de bodembedekking.
Z'ev is dit jaar 12 geworden, maar er was al heel lang duidelijk dat ik wel weer een hond wilde daarna. Het is alleen niet daarna geworden, ik heb er een hond bij  ;) . Wel heb ik heel lang nagedacht over het ras dat het worden moest. Dat het een schapendrijver moest worden was zeker, maar er zijn natuurlijk verschillende schapendrijvende rassen. Uiteindelijk is het dus toch weer een border collie geworden, Roi is in februari hier komen wonen.
Ik heb Z'ev 8 jaar geleden uit het asiel gehaald en Roi is als bijna 2-jarige herplaatser bij mij gekomen via zijn oude eigenaar.
Als Z'ev er niet meer is komt er absoluut weer een tweede hond, dit wordt een pup (omdat ik dat nog nooit heb meegemaakt) en ook een teef (omdat ik denk dat dat beter is met Roi). Het zal ook weer een border collie worden.
Ik sluit niet uit dat er in de toekomst een ander schapendrijvend ras komt (misschien een kelpie?), en als ik oud ben maar nog wel kan wandelen wil ik nog heel graag een Barzoi (misschien komt die 'voor de leuk' ook wel eerder).
Misschien komt er in de nabije toekomst wel een kat, maar pas als Z'ev er niet meer is. Dit zal een kat van het Oosterse type worden, exacte ras ben ik nog niet uit.
Gebruikersavatar
Door kiara
#2978390
Ik kan niet zonder dieren om mij heen
Maar voorlopig genoeg  :biggrin2:
Ja een border zeer geliefd maar zo 1 als ik nu heb krijg ik nooit meer
Maar ja zoveel ellende met epilepsie
Een Berner wil ik niet meer teveel vacht verzorging kan ik door mijn gezondheid niet meer aan en die vreselijke ziektes nee die niet meer
Een Sint Bernard ja dat wel niet zoveel vacht als de Berner en oo zo lief
Een chi ja misschien wel leuk klein knuffeltje mits goed opgevoed
Katten heb er nu 3 maar ze mogen lang leven maar dan heel misschien 1 een Britse korthaar
Heb ik nu ook 1 werkelijk een clown maar een huis tuin en keuken kat ook leuk maar geen 3 meer
En kipjes ja erg leuk en bij komend voordeel lekkere eitjes
Voor mij geen knagers
En als ik echt veel ruimte heb ojee dan word het een ander verhaal
Dan zou ik graag weer een paardje willen het liefst een merens of fries of quater horse
En zo'n mini varkentje en schaapjes
Maar dat zal wel een droom blijven
Kortom een huis zonder dieren nee absoluut niet
Door kakocavi
#2978394
Mijn katten zijn nog niet zo oud en voor zover ik weet kerngezond, dus ik zou dan waarschijnlijk (hopelijk) ver in de toekomst moeten kijken. Ik heb letterlijk mijn hele leven lang nooit zonder kat gezeten. Ik denk dus dat ik gewoon weer katten zou nemen. Ik ben eraan gewend en ik vind hun gezelschap en het leven dat ze in huis brengen heerlijk. En dit gaat misschien oppervlakkig klinken, maar ik blijf een voorkeur hebben voor Maine Coons of in elk geval grote, halflangharige rassen. Die beesten spreken me gewoon meer aan, qua uiterlijk zowel als karakter. Als ik kan kiezen wordt het dus weer zoiets.
Door Ramses1
#2978395
Ik heb jaren geroepen dat ik geen honden meer wilde als de DH teef en JR teef die ik toen had er niet meer waren.
Het idee van geen haren en modder meer in huis, weggaan wanneer je wil, thuiskomen wanneer je wil, lange en verre reizen... heerlijk!

Toen de JR overleed op 17,5 jarige leeftijd was mijn DH 9 jaar oud. Toen ook zij op 11 jarige leeftijd overleed...... hadden we binnen een maand
Ramses DH al rondlopen ;)
Na een jaar gevolgd door Gipsy DH en twee jaar later Owen BC.

Ik heb Duitse Herders, een Jack Russell, een Bouvier/Herder mix gehad en dan nu voor het eerst een Border Collie.

Ik zou niet zonder honden kunnen en willen leven.
Door Ruisje
#2978423
We hebben nu nog 2 honden en 6 katten. De honden zijn nog jong (4 en 6) en gaan hopelijk nog jaaaaaren mee. :biggrin2: Onze katten zijn tussen de 11 jaar (B'Elanna) en 22 of 23 jaar (Mientje, leeftijd is geschat nav kinderfoto's. ;)) Als er een kat dood gaat nemen we niet meteen nieuwe. Maar helemaal zonder katten kunnen we niet, er zullen er tzt altijd wel 2 blijven rondhuppelen. Wel asielpoezels, die we dan een heerlijke oude dag gaan geven met rauw eten! ;)
Gebruikersavatar
Door Irta
#2978430
Volmondig: ja! Tadej is mijn alles, mijn grote hondenliefde, mijn zonnestraaltje. Ik kreeg Tadej als pup in een hele zware periode, en zij heeft me daar echt doorheen gesleept. Een hele tijd kon ik me dan ook niks voorstellen bij het hebben van een andere hond, dat ik daar net zo gek op kon zijn en ik wilde ook helemaal geen andere hond dan Tadej, nooit... En toen kwam Dushi erbij ;D
Dushi was vanaf de eerste dag echt mijn hond, puur en alleen op mij gericht en ook helemaal idolaat van mij. Is heel wat anders dan Tadej die vooral zichzelf heel leuk vind :biggrin2: Dush heeft me laten ervaren dat er naast Tadej ook plaats kan zijn voor een andere geweldige hond, en dat dat eerder een verrijking is dan wat anders. En dat geldt ook als zij er over een jaar of 11 niet meer zouden zijn. Gelukkig ook maar, want een leven zonder hond(en) lijkt me echt vreselijk saai.

Katten is wel een beetje een ander verhaal. Na deze komen er waarschijnlijk geen katten meer. Gewoon omdat ik er niet zo veel mee heb (nouja, wel met deze natuurlijk, maar met katten an sich bedoel ik). Ze zijn heel leuk en lief hoor maar ik kan in principe ook prima zonder, om het maar even bot te zeggen. Vroeger vond ik katten minstens net zo leuk als honden, maar ben inmiddels toch echt meer een honden-mens merk ik.
Gebruikersavatar
Door Riek
#2978453
Ja!
Ik wil nooit zonder huisdier zijn.
We hebben nu een kat en drie honden.
Een kat wil ik zelf niet meer, maar daar denkt Jan iets anders over.
Nu vind ik drie honden eigenlijk niet ideaal, maar als er een niet meer is dan denkt Jan dat er geen bij komt.
Dat moeten we nog even zien  :biggrin2:
Maar ik wil altijd één of twee honden hebben. 
Gebruikersavatar
Door Kaela
#2978470
Katten komen er niet meer. We houden heel veel van Otje en Pluk, maar wij zijn geen kattenmensen. De papegaaien behoren nog even mee te gaan. Maar als er nu 1 weg zou vallen, zou het wel kunnen dat ik er een (relatief) oudje bij zoek. Zeker Charlie kan nog wel een leuk 30-40 jaar mee en dat lijkt me toch stukken fijner voor hem met gezelschap!

Een hond: ja! Ik vind een leven zonder hond kaal. Mocht Oscar ons ontvallen voordat hij oud en bejaard is, dan kon het wel eens zijn dat we eerst een poosje gaan genieten van de vrijheid. Mocht hij oud en bejaard worden, zou ik bij voorkeur als hij nog fit genoeg is er een jongere hond bij nemen. Dan is het niet zo'n vervanging van, dan is het een aanvulling op. Maar uiteraard wel naar de omstandigheden die we dan hebben, als het beter is om het niet te doen, kan ik ook wel een poosje wachten. Maar kriebelen zal het!
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door