Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door El_Kato
#2966473
We hebben een naaktslakken plaag in de tuin....  >:(

En ik vind ze zooooo vies  :yucky:

's Avond op de veranda kon je bijna geen stap meer zetten zonder op zo'n vies ding te staan dus even op internet gezocht hoe ze te verdelgen. Bier in een bakje schijnt goed te werken en dat doet het ook....  :o

Ben begonnen met een flesje Jupiler verdeeld over 2 van die witte bakjes van de chinees maar dan zit er maar een laagje in en vond het wel een beetje zonde van de Jupiler. Toen de allegoedkoopste halve liter blikken bij de supermarkt gehaald en een halve liter verdeeld over beide bakjes, echt OMG  :o Heb ze geteld en verdeelt over beide bakjes zaten er bijna 100 in! Denk dat ik in een paar dagen tijd nu zo'n 300 van die dingen heb weggevangen, grote maar ook kleintjes. Sta er echt van te kijken hoeveel het er zijn... hebben een stadstuintje van 4,5 breed en een meter of 17 diep met daarna de schuur + veranda. Wel veel groen maar snap nu ook dat er heel veel niet is opgekomen en/of is weggevreten.

Ik ga nog even door met biervallen zetten en hoop er dan toch straks wel een beetje af te zijn. Als er af en toe zo'n ding voorbij glibbert prima maar dit was echt te gek...
Door El_Kato
#2966511
Daar heb ik ook over gelezen op internet  :)

Dat wordt denk ik wel een volgende stap even afwachten hoe het gaat. Wil nog een paar dagen bakjes bier neer zetten maar als er dan nog steeds zoveel in zitten 's morgens ga ik aaltjes bestellen.
Door Tanna
#2966525
Als je bakjes bier in de tuin zet lok je echt alle slakken uit de buurt naar je toe, dus het werkt een beetje averechts. En ook slakken hebben hun nut in de natuur, ze eten elkaar op, ze eten schimmels weg en zorgen voor verteerde resten die goed zijn voor de tuingrond, ze dienen als voedsel voor andere dieren, noem maar op. In mijn stadstuintje - maar 7 meter diep - bestrijd ik niks, de natuur gaat voor.
Door El_Kato
#2966567
Ja dat ben ik absoluut met je eens houd helemaal niet van bestrijden maar het werd echt te erg. We zitten vaak 's avonds buiten onder de veranda en dan zag je ze echt uit alle hoeken en gaten komen. We gaan ook altijd door de tuin via de achterdeur naar buiten en het is echt niet prettig als je om de zoveel stappen op zo'n glibber staat  :-[
Gebruikersavatar
Door koekje
#2966574
Je kan ook een egel nemen. Egels eten (oa) naaktslakken. En zijn heel schattig!
Volgens mij zijn ze via de egelopvang te bestellen.
Door El_Kato
#2966757
hahahhahha  ;D

2 Jaar geleden viel Rana opeens de Hortensia in de tuin aan daar zat toen een egel achter en later ontdekte ik er nog 2 in de tuin. Die waren dezelfde avond weer verdwenen, gelukkig want vond het geen fijn idee met de honden in de tuin die dan toch wel wat jachtinstinct blijken te hebben  ::)
Door monster
#2966773
Ik heb vochtige hoekjes in de tuin, waar padden en kikkers wonen. Oude dakpan met vochtig blad en zo. Scheelt enorm met de slakken.
Door Borke
#2966788
Een klein vijvertje in de tuin en je hebt kikkers.
Kikkers eten slakken.
Hier stikt het overal van de naaktslakken, maar niet in onze tuin, daar jagen de kikkers er op  ;D
Gebruikersavatar
Door pike
#2966814
Borke schreef: Een klein vijvertje in de tuin en je hebt kikkers.
Kikkers eten slakken.
Hier stikt het overal van de naaktslakken, maar niet in onze tuin, daar jagen de kikkers er op  ;D
Kikkers, padden, egel hier in de tuin, maar die kunnen de naaktslakken met zijn allen niet aan. Ooit ben ik ze te lijf gegaan met bier, maar het bier was niet aan te slepen, en de dode slakken in het bier waren zo smerig, en waar moest ik er mee heen....
Dus nu ga ik ze te lijf met korrels Escargo van Ecostyle, niet gevaarlijk voor vogels, egels, honden, katten, kevers e.d. Mijn planten blijven heel, het terras slakvrij. Egel komt nog steeds, er blijft altijd nog genoeg over.
Door El_Kato
#2966815
Hebben wel een soort van vijver in de tuin... een oude speciekuip waar de regenpijp in uitkomt met een overloop naar het riool. Daar drinken de honden en de kat vaak uit maar heb er nog nooit een kikker in gezien...

Hoor ook nooit kikkers hier in de buurt trouwens...
Door El_Kato
#2966818
Ik pak de slakken er met een soort van tang uit en doe ze in een zakje die ik weer wegbreng naar een openbare vuilnisbak in het parkje aan de overkant  :). De tweede dag gooi ik al het bier eruit vaak zitten er dan ook minder slakken in dus dan spoel ik het door de wc of ik haal eerst de grootste eruit. Heb nu nog 2 halve liter blikken staan als die op zijn ga ik iets anders proberen.
Gebruikersavatar
Door *Lia*
#2966829
Oh ja, hier ook van die smerige dingen. Soms doe ik er één op mijn blik en denk dat het een drolletje is. Jakkie jakkie, dan `loopt` het ding er zo weer af. Hier krijgen ze een gratis vliegreis naar elders. Of ze het overleven wil ik niet weten. Ze blijven een smerig ding.
Door kakocavi
#2966833
koekje schreef: Je kan ook een egel nemen. Egels eten (oa) naaktslakken. En zijn heel schattig!
Volgens mij zijn ze via de egelopvang te bestellen.
Serieus? :D
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door