Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door renate1985
#2963712
Ginger is nu iets meer als een week bij ons.
Hij had wat trekjes waar mijn ouders tegenaan liepen en niet afgeleerd kregen.
Zo kon hij heel gemeen aanvallen. En echt aanvallen met de oren plat in de nek en een gemene blik in de ogen.

We zijn nu een week aan het trainen met hem met als resultaat hij niet meer gemeen is en niet meer aanvalt
We spelen met hem en houden dan onze bij hem zonder aanraken. In het begin beet hij in de hand maar na consequent nee en iets aanbieden waar hij wel in mocht bijten zijn we nu zover dat hij de hand niet meer aanvalt.

We kunnen nu onze hand bij hem houden en dan loopt hij of weg of hij blijft rustig liggen. Dan belonen we hem goed en spelen weer verder. Dit oefenen we 2x per dag.

Zijn ogen staan nu ook heel zacht en lief.
Doordat het nu goed aangepakt word en hij veel rust en regelmaat heeft weet hij waar hij aan toe is en is alles duidelijk.

Hopelijk word dit door mijn ouders straks verder opgepakt ( denk het wel)  dan hebben ze weer een heerlijke, lieve kitten die niet bijt.
Verder past hij zich super aan aan de situatie en luistert netjes. Schooien heeft hij ook al afgeleerd. Hij wil zo graag dingen leren alleen als hij het niet snapt bijt hij want hij weet dan niet wat je van hem wilt.

Hij blijft nog minimaal een week dus we gaan kijken wat hij heel leuk vind om te doen. We leren hem ook zitten en apporteren. Het is wel geen hond maar hij doet dit heel graag  :D
Door Martine-Tom
#2963714
Dat is niet gemeen maar gewoon spelen. Een kitten zonder kittenvriendje zal dat idd bij mensen doen ;)
Door Borke
#2963750
Hoe jong is hij bij zijn moeder weggehaald?
Poezenmoeders en nestgenoten leren een kitten de grenzen aan hoe ver het kan gaan.
Kittens die met 7 weken worden weggehaald, hebben dat dus nog niet geleerd.
Katten moet je sowieso niet met je handen laten spelen, handen zijn er om te aaien, te likken en niet om je nagels of tanden in te zetten.

Wat goed van je dat je het kitten re-sociliseerd, ik denk alleen dat 1 week daar wat kort voor is.
Door renate1985
#2963828
Met handen mag hij inderdaad niet spelen.
Zodra hij mijn hand wil pakken of pakt houd ik die stil en zeg heel streng nee. Zodra hij los laat geef ik hem iets waar hij zijn tanden en klauwtjes in mag zetten. Op deze manier hebben we in een week afgeleerd dat handen er niet zijn om in te bijten.

Hij blijft nog 1 week bij ons en dan zijn mijn ouders terug van vakantie.
Nadeel bij mijn ouders was dat Ginger van mijn moeder op zijn kop kreeg en mijn vader hem dan gelijk oppakte om te kroelen. Dat gebeurd hier niet.
Wij laten hem dan zien wat wel mag en belonen hem voor goed gedrag. Het "verkeerde" gedrag word niet echt bestraft maar alleen een duidelijke nee.

Hij was inderdaad te jong, 7 weekjes. En er werd niet consequent gehandeld en hier wel.
Hij komt ook al lekker op schoot slapen en gewoon naast ons liggen zonder dat we hem roepen of pakken.

We kunnen hem goed vasthouden en kroelen zonder dat hij druk word.
We wilde hem eigenlijk al eerder bij ons hebben om hem te socialiseren maar mijn ouders wilde het eerst zelf proberen.
Het ging ook wel steeds beter maar hier maakt hij echte sprongen voorruit.

Hij vraagt ook steeds meer aandacht en begint ons te wassen en wil graag opgepakt worden om even te knuffelen en geeft dan ook kopjes. Als hij iets eng vind komt hij bij ons zitten en zoekt dan steun.

We blijven op deze manier rustig stapjes voorruit maken en mijn ouders, vooral vader, ga ik wat tips en adviezen meegeven om verder te oefenen zodat het steeds beter blijft gaan.

Nageltjes knippen en oren kijken mag ook zonder problemen. Tandjes kijken ben ik nog aan het oefene want vind hij nog niks. We komen er wel beetje bij beetje.

Bij mijn ouders heerst ook veel stress omdat mijn vader overspannen is. Bij ons heerst alleen rust en regelmaat. Dat verschil merk je ook heel erg aan hem. En wanneer we bij hem zijn krijgt hij ook de volle 100% aandacht zodat hij eigenlijk geen rottigheid uit kan halen.
Gebruikersavatar
Door dinky89
#2963837
Vind dat je goed bezig bent :)

En ja, er zijn genoeg mensen die de kittens met de handen laten spelen en dat is moeilijk af te leren wanneer het bijten niet meer lief en schattig is  :-\
Door renate1985
#2963839
Spelen met de handen mocht hij bij mijn ouders ook al niet.
Hij pakte gewoon ineens je hand en begon dan hard te bijten ( soms door)  en te krabben met de oortjes in de nek en de ogen heel groot.
Dit heeft hij bij ons niet gedaan tot nu toe. Ik houd op zo een moment expres mijn hand stil want als ik weg ga trekken dan heeft hij succes en gaat hij erachteraan jagen. Stilhouden vind hij niet leuk want er gebeurd dan niks. Geef ik hem daarna zijn speelgoedje dan gaat hij daar helemaal op los en dat beloon ik want dat mag hij doen.

Het is echt een schatje en een echte knuffelkont geworden.
Door Borke
#2964062
Goed gedaan Renate!
Jammer dat het kitten zo snel weer weg moet, een paar weken langer blijven zou beter zijn.
Door renate1985
#2964155
Dat is ook de reden dat ik hem liever eerder hier had maar ik denk dat mijn ouders dit door gaan zetten thuis.

We hebben nog een leuk iets ontdekt om handen leuk te maken ipv speelgoed. Een vuist maken met daarin een snoepje. Hij begint dan te snuffelen en te likken en de hand gaat dan langzaam steeds verder open, bijt hij dan gaat de hand dicht. Je raad het al: hij heeft niet gebeten hahaha.
Hij pakt de snoepjes dan ook rustiger en knort en houd zijn oogjes dicht. Hij geniet hier duidelijk van want hij moet moeite doen voor zijn snoepje.
Door renate1985
#2964349
Dat snelle resultaat komt denk ik omdat hij hier rust heeft en geen stress. We pakken alles rustig aan zonder boos te worden. Doet hij iets verkeerd zeggen we alleen nee, verder niks. Doet hij iets goed word hij de hemel in geprezen.
Wanneer we hem naar beneden meenemen krijgt hij 100% aandacht. We spelen, we trainen, we knuffelen en rusten.
Is hij moe dan breng ik hem weer naar boven naar zijn kamer om goed te rusten en bij te komen.

Iedere oefening doen we 2 a 3 keer per dag een paar minuutjes per keer. De oefeningen wisselen we af met spel en kroelen.
Je merkt dat hij gewoon toe was aan rust en duidelijkheid.

Apporteren wil nog niet lukken. Hij gaat achter balletjes aan en begint ermee te spelen maar roep ik hem komt hij hard miauwend naar me toe zonder speelgoedje hahaha.
Ach uiteindelijk komt dat ook wel.

Het zitten begint hij ook onder de knie te krijgen en het woord zachtjes begrijpt hij ook al goed.
Hij is graag samen bezig, het is wat dat betreft net een pup. Hij leert heel snel en als hij iets niet mag, bijv. Dat hij loert om op tafel te springen, dan zeg ik nee en begint hij te mekkeren en geeft hij de tafel snel kopjes als of hij niet van plan was de tafel op te gaan hahaha.

Het is lief ventje die gewoon aandacht en rust nodig heeft. Dus echt een eigen plekje en is hij onder mensen gewoon 100% aandacht wil want moet hij zichzelf vermaken dan gaat hij kattenkwaad uithalen.
Door renate1985
#2965595
We zijn onder tussen weer een stapje verder: we kunnen zijn tanden bekijken zonder dat we gebeten worden  :D
Hij is een grote kroelkont geworden, echt een kitten die alleen maar wil kroelen en aandacht wilt.

Woensdag of donderdag gaat hij weer naar huis  :'(
Zal die kleine dondersteen wel missen na zo lang intensief samen trainen en echt een band opgebouwd hebben.

Nog een paar daagjes trainen en heel veel knuffelen. Gelukkig zie ik hem bij mijn ouders ook heel vaak.
Door Mowgli
#2966561
Borke schreef: Katten moet je sowieso niet met je handen laten spelen, handen zijn er om te aaien, te likken en niet om je nagels of tanden in te zetten.
dinky89 schreef: En ja, er zijn genoeg mensen die de kittens met de handen laten spelen en dat is moeilijk af te leren wanneer het bijten niet meer lief en schattig is  :-\
Kunnen jullie dat mijn schatzi even wijs maken? Hij speelt vanaf dag 1 met Mowgli met zijn handen. Ik destijds kon boos worden en het hem verbieden, of lief vragen dat niet te doen inclusief uitleg waarom, maar meneer wilde niet horen omdat hij het zo lief vond en het deed geen pijn. Mowgli is nu ruim 3 en hij speelt nog steeds met zijn handen met hem. Maar ja, hierdoor denkt Mowgli soms dat ik ook met mijn handen wil spelen...
Hij stopt wel wanneer ik "Nee"zeg, maar is wel pissig...
Door Martine-Tom
#2966568
Mowgli schreef: Kunnen jullie dat mijn schatzi even wijs maken? Hij speelt vanaf dag 1 met Mowgli met zijn handen. Ik destijds kon boos worden en het hem verbieden, of lief vragen dat niet te doen inclusief uitleg waarom, maar meneer wilde niet horen omdat hij het zo lief vond en het deed geen pijn. Mowgli is nu ruim 3 en hij speelt nog steeds met zijn handen met hem. Maar ja, hierdoor denkt Mowgli soms dat ik ook met mijn handen wil spelen...
Hij stopt wel wanneer ik "Nee"zeg, maar is wel pissig...
Ik ben ook eigenwijs  8)
Maar wel "met verstand" :D
Hier speel ik met mijn handen tot ze erin gaan hangen, dan hou ik mijn hand gewoon stil tot ze hun nagels en/of tanden terugtrekken. Ze zijn nu 2 en spelen nog steeds met handen, maar zonder tanden of nagels  :)
Door renate1985
#2966582
Zodra hij mijn hand pakt hou ik die stil en zeg duidelijk nee.
Hij stopt er meteen mee. Doordat hier niemand met zijn handen met hem speelt heeft hij heel snel door gehad dat het niet mag maar dan moet je wel allemaal consequent zijn  ;D

Als je dit beide enige tijd consequent aanpakt dan zal het kwartje uiteindelijk wel vallen. Maar ja dan moet vriendlief ook meewerken hahaha.
Door renate1985
#2966667
Ginger vandaag kennis laten maken met Kaine.
Ze bleven nieuwsgierig naar elkaar. Kaine aan de lijn en Ginger los. Ginger blies flink maar kwam wel even snuffelen aan kaine. Ze hebben even neus aan neus gestaan en toen begon Ginger weer te blazen.
Kaine weggehaald, die vond het toch wat spannend dus even ontspannen door met de riem te spelen.

Voordeel is dat Kaine voor alle dieren lief is, behalve andere reuen. De lijn was puur voor de zekerheid omdat het toch een hele grote hond is tegenover een klein katje.

Ginger is nu nog nieuwsgierig naar de honden ondanks dat hij ze toch wel eng vind.
Morgen of overmorgen gaat hij weer naar huis  :'(
Zal die kleine jongen echt gaan missen pfff.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door