Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door DJ_Doerak_Tucker
#2954278
Ik kan er zo niets over vinden maar wat als de teef bevallen is maar er één placenta niet uitgekomen is? De teef heeft al twee injecties gehad om de placenta er uit te laten komen, ze had verhoging maar dat begint inmiddels de goede kant op te gaan. Ze zouden de teef graag op zo natuurlijk mogelijke manier hierbij ondersteunen. Ik ga er vanuit dat de placenta geresorbeerd wordt? De teef is in goede conditie, heeft 8 pups gekregen waarvan 1 het helaas niet gered heeft.

De vraag komt van een bevriende fokker (ook versvoerders), gezien mijn interesse stel ik de vraag hier.
Door Hanny
#2954314
Ik zou verwachten, dat die placenta er eerder uit zal etteren, dan geresorbeerd zal worden..
Als het 100% zeker is, dat de placenta er nog in zit, dan moet er worden gezocht naar dezelfde middelen, die ook bij een baarmoeder ontsteking ingezet kunnen worden, zou ik denken.
Mijn teven hebben de dag na de bevalling altijd een temperatuurs verhoging, hier is dat normaal. Het hangt er natuurlijk wel van af, hoe hoog, maar wat over de 39 geeft geen ongerustheid, wel oplettendheid.
Omdat we nooit zeker zijn, of alles er goed uit is gekomen geef ik altijd drie dagen nog Uterovetsem. Nog een aantal dagen Echinacea. meer omdat het toch nog in huis was, dan dat het echt nodig leek (flesje Echinacea komt maar niet leeg)
Als de placenta er echt nog in zit, dan zou ik contact opzoeken met een arts en zelf niet aan klungelen, veel te eng naar mijn idee.

Hanny
Door DJ_Doerak_Tucker
#2954458
Ze hebben ook zeker contact met de dierenarts maar zijn op zoek naar iets waarmee ze de teef kunnen ondersteunen, ik weet niet wat de dierenarts heeft geadviseerd.

Bedankt in ieder geval, ik ga dit door geven!  :)
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door