Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

#2950655
Gelezen?
pups moeten verplicht Rabiës geent zijn.. dus, reizen op leeftijd van minimaal 15 weken.. Dahag socialisatie ;-(

En het is natuurlijk bedoeld om broodfok tegen te gaan.. ik snap de gedachte wel maar eh... dit gaat 'm niet worden!

Help, waar kan ik protesteren????

http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ez/nieuws/2014/07/01/verplichte-vaccinatie-hondsdolheid-bij-import-puppy-s-en-kittens.html

Dit is toch niet de bedoeling... toch...??

Suzanne
Laatst gewijzigd door Suzanne op di 01 jul 2014, 12:55, 1 keer totaal gewijzigd.
#2950666
Ace schreef: Ik denk dat we in dit geval nog méér naar een goeie fokker op zoek moeten gaan die de socialisatie héél ernstig neemt..
Nou... ik wil dat ZELF doen... juist in die weken.. band opbouwen, genieten van pup...  Als dit echt ingaat, haal ik ofwel geen pup meer uit het buitenland of ga ik eh... "zeer creatief met deze regel om"... Echt...  moet er niet aan denken om die weken van een pup te moeten missen!

Suzanne
#2950674
Ik begrijp het wel wat je bedoelt maar ik denk dat het kwestie is van een goeie fokker zoeken waar je vertrouwen in hebt... Misschien heb jij dat er niet voor over, wat ik zeker snap, maar dan vallen er natuurlijk een aantal mogelijkheden weg (pups in het buitenland).. Ik ben voorstander van deze regel omdat het (hopelijk) zaken zal verbeteren (import broodfok) maar ik hoop dat fokkers dan ook des te meer inzien dat socialisatie ook een heel belangrijk aspect is van hun "job"..  :-\
#2950805
Tja die zag ik wel al aankomen na al het gedoe met die via een stichting ingevoerde puppies niet persee broodfok. Dit was gewoon te verwachten...
Dan maar in eigen land pupjes kopen, want de fokker kan nog zo wel goed zijn maar een kan ook een groot nest hebben, het laat toch te wensen over zeg maar.
Of ja ze moeten mensen gaan inhuren  :P
Inge en Bono schreef: Dat vrees ik ook  :-\ 

Ik geloof dat ik alvast vakantiedagen ga sparen voor over 20 jaar; als de dames er niet meer zijn, komt er zeer waarschijnlijk een BTpup uit het buitenland
Mag niet volgens de wet je moet je vakantiedagen binnen 1,5 jaar opmaken ( om even bijdehand te zijn  ;) )
#2950810
Ace schreef: Ik begrijp het wel wat je bedoelt maar ik denk dat het kwestie is van een goeie fokker zoeken waar je vertrouwen in hebt... Misschien heb jij dat er niet voor over, wat ik zeker snap, maar dan vallen er natuurlijk een aantal mogelijkheden weg (pups in het buitenland).. Ik ben voorstander van deze regel omdat het (hopelijk) zaken zal verbeteren (import broodfok) maar ik hoop dat fokkers dan ook des te meer inzien dat socialisatie ook een heel belangrijk aspect is van hun "job"..  :-\
De gemiddelde fokker ziet zeker in dat socialisatie een belangrijk aspect is van hun 'job'. En die zal dus niet graag meer een pup naar Nederland verkopen. Zeker niet als ze zelf bv ook een pup aanhouden uit dat nest voor zichzelf. (Of als hun vakantiedagen op zijn en ze ook weer aan hun echte baan moeten om hun hobby te kunnen blijven betalen)

Een pup tot 15/16 weken moeten aanhouden en socialiseren doe je niet 'effe' dus juist een serieuze fokker zal dat liever niet doen.

Wij hebben uit ons vorige nest ook een pup langer gehad (tot 17 weken) omdat ze naar de UK ging. Het is dat ze naar haar vader is gegaan, dus ipv dekgeld, daar hopelijk iets bij gaat dragen aan de populatie en dat we niet zelf een pup hielden, anders had ik het niet gedaan.
Ik vond het nu al best een hele opgave, zeker omdat we heel bewust zelf geen hond erbij willen met onze jongste hond op dat moment nog geen 2.
Tot vlak voor dat nest geboren werd, was Nederland niet-Rabiës-vrij. Ik heb mensen uit België dan ook 'nee' verkocht en het zou me niet verbazen als dat nu richting Nederlanders ook zo zal gaan.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door