Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Gebruikersavatar
Door EllenL
#2947404
Met toestemming van de moderator plaats ik deze oproep van een mooie Griekse herplaats dame. Hieronder het bericht zoals ik dat kreeg van een TTouch collega van me (de ik in de onderstaande tekst ben ik dus niet, maar is de dame die deze hond nu in huis heeft). Mocht iemand een gouden mandje hebben of weten, stuur me een pb en dan breng ik jullie in contact! En/of duim maar voor me dat er een wonder gebeurd en manlief denkt: hey, misschien is 2 honden niet eens zo'n slecht idee ::)
Ik vang tijdelijk een hond op van de stichting Dogs with Hope. Deze stichting heeft in overleg met mij, Alyla (zo heb ik haar 'gedoopt') vanuit Rhodos naar Nederland gehaald. Volgens de stichting was ze erg geschikt om opgeleid te worden als hulphond. En omdat ik dringend voor een cliënt van mij op zoek was naar een geschikte hond, leek Ayla het antwoord. En het klopt, Ayla is een geweldige hond die snel zaken oppakt. Maar ik ben tot de conclusie gekomen dat het niet eerlijk naar haar toe zou zijn om haar op te leiden als hulphond. Er zou teveel druk op haar gezet worden in de opleiding. Nu ben ik zeer dringend op zoek naar een andere plek voor haar. De stichting wil dat zij bij mij blijft totdat er een nieuwe baas gevonden is, omdat zij momenteel geen opvanggezinnen meer hebben. Ik heb echter maar de mogelijkheid om haar tot volgende week woensdag op te vangen. Dit is dus een soort noodkreet. Wie oh wie weet een goede plek voor deze fantastische hond. Want dat is ze. Ayla is een slank middelmaatje (ongeveer 48 cm hoog) en is ongeveer 1 1/2 jaar oud. Ze is zeer sociaal met andere honden en mensen (als ze ze eenmaal kent). Ayla springt niet en ik ben haar momenteel aan het leren om goed aan de lijn te lopen. In huis merk je haar eigenlijk niet. Ze is bescheiden en heeft genoeg aan een zachte stemcorrectie om haar met iets te laten stoppen. Ayla zoekt zelf vaak de bench op en maakt in huis niets kapot. Overdag ligt ze vaak in de buurt van mij. Volgens mij heeft ze ooit in huis gewoond. Ze is zindelijk en blaft in principe nooit. Ze kan heel goed met andere honden. Ze zoekt nooit de confrontatie. Wanneer een hond haar niet ziet zitten, loopt ze er van weg. Ze vindt mensen erg leuk als ze ze eenmaal kent. Ze maakt daarbij geen verschil tussen mannen en vrouwen. Alleen wanneer mensen indringend contact met haar zoeken, is ze aanvankelijk heel terughoudend. Eenmaal gewend, is ze een open en vriendelijke hond. Ayla houdt weliswaar van spelen met andere honden, maar is eigenlijk meer op mensen gericht. Ayla kan op veilige plekken dan ook prima los mee en houdt je voortdurend in de gaten. Ze is gewend aan verkeer in de zin dat ze hier niet van schrikt. Ayla is in Rhodos uitgebreid getest en negatief bevonden op Leishmania en anderen 'enge' ziekten. Ayla is al gesteriliseerd. Sinds haar komst (ze is nu een aantal weken bij me) is ze veel getouched en vindt aandacht heerlijk. Bij te intense aandacht lijkt ze niet te weten hoe hiermee om te gaan en gaat ze springen en op haar rug liggen. Maar als ik hier geen aandacht aan geef, gaat ze heerlijk bij me zitten of liggen. Ayla heeft inmiddels een fijne plek in mijn roedel, waar ook onlangs een pup aan toe is gevoegd (die nu door mij opgeleid gaat worden). Ayla kan dus bij andere honden geplaatst worden, maar voelt zich volgens mij ook goed als enige hond.
Nu het einde van mijn mogelijkheden in zicht komt, ben ik dus dringend op zoek naar iemand die Ayla een blijvende plek kan geven. Omdat ze inmiddels mijn hart geheel heeft weten te veroveren, zoek ik een heel goed adres voor haar bij iemand die haar met veel respect en liefde kan begeleiden. Vandaar mijn oproep hier. Ik hoop voor Ayla dat het lukt.
Jullie kunnen mij ten alle tijden benaderen voor tips en/of een nieuwe plek.
AfbeeldingAyla 1 by Saille, on Flickr

AfbeeldingAyla 2 by Saille, on Flickr

AfbeeldingAyla 3 by Saille, on Flickr

Barfplaats wordt gesponsord door