Ik heb zojuist bij de Ikea een houten snijplank gekocht en ben de olie vergeten mee te nemen. Kan ik daarvoor andere olie gebruiken?
Kom maar door!
Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
Hanny schreef: Wij snijden wel vlees en of vis op onze houten planken. Ze gaan gewoon in de afwas, heel af en toe een klein beetje olie.Hout sluit volgens een onderzoek dat ik ooit las bacteriën in waardoor ze dood gaan. Een hout plank is hygiënischer dan een plastic plank, zeker als er snijgroeven in een plastic plank zitten, waar bacteriën zich lekker tussen kunnen ophopen. Een glazen plank is dan beter, maar daar worden je messen bot van. Ik gebruik alleen maar houten planken. Afwassen met heet water, ik olie ze trouwens nooit. Net om ze goed droog te houden. Doe er al jaren mee, en ze komen van mijn moeder/oma/ik weet niet meer, iemand die ze ook al lange tijd gebruikte.
Echt veel vlees gaat op een grote houten plank, die afgewassen wordt en dan in de schuur gaat.
Volgens sommigen zal dit wel vies zijn, maar zo voel ik dat niet.
Hanny
Esther Q schreef: Hout sluit volgens een onderzoek dat ik ooit las bacteriën in waardoor ze dood gaan. Een hout plank is hygiënischer dan een plastic plank, zeker als er snijgroeven in een plastic plank zitten, waar bacteriën zich lekker tussen kunnen ophopen. Een glazen plank is dan beter, maar daar worden je messen bot van. Ik gebruik alleen maar houten planken. Afwassen met heet water, ik olie ze trouwens nooit. Net om ze goed droog te houden. Doe er al jaren mee, en ze komen van mijn moeder/oma/ik weet niet meer, iemand die ze ook al lange tijd gebruikte.O echt? Goed, dan ga ik die gore plastic dingen de deur uit doen en ook voor de honden op hout over!
Lizzy schreef: Ja, en toch las ik laatst dat dit een broodje aap is, dat houten snijplanken zelfreinigend zijn.Ik vind op internet ook alleen maar tegenstrijdige informatie.