Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door vagebond
#2941081
Gister zijn de pups geent, 6weken en 3 dagen oud. Wanneer mogen ze echt mee naar buiten? Wij lopen bij de rivier met de honden. Daar lopen koeien, dus koeienvlaaien, ganzenpoep. Is dat erg? Ook komen daar natuurlijk andere honden. Gr. Ingrid
Door Parelridder
#2941188
Als de pups klachtenvrij en fit zijn, kortom geen aanleiding te vermoeden dat ze iets mankeren, beschouw ik het als een aanvaardbaar risico ze mee naar buiten te nemen naar plekken die niet ál te druk bezocht worden door honden. De zogenaamde 'poepveldjes' bezoek ik nooit met een pup (huh, maar later kom ik er eigenlijk ook nooit, zij het om andere redenen ;))
Risico-vrij is het naar buiten gaan nou eenmaal niet, maar daar staat de waarde van socialisatie tegenover. Ik ga uit van een goede bescherming vanuit de moeder(melk). Na de vaccinatie zou ik even goed kijken of ze er welicht wat hangerig of zo van worden. Al ik me niet vergis kan dit tot enkele dagen er na beginnen/duren. Als/zolang dat zo is, zou ik pup niet mee nemen op avontuur.
Wat poep betreft: ik zou niet bang zijn de pups vrij te laten in een gebiedje waar wat poep ligt - ander gebied bestaat niet - maar mócht er een pup zijn die zich het schompes wenst te eten daaraan, dát natuurlijk niet toe laten. Niet zo zeer vanwege enge ziektes, als om diarree te voorkomen.

De pups mógen over een kleine week uitvliegen, in dat geval gaan ze óók volop naar buiten (zindelijkheidstraining, socialisatie..). Ze gaan dus linksom of rechtsom dat risico eerdaags aan. Ik beschouw het binnen 't vertrouwde gezelschap van eigen nestgenoten en moeder buiten sjouwen als een mooie opbouw binnen alle avontuur wat in het verschiet ligt. En het opbouwen van een goede afweer vereist ook het in aanraking komen met 'viezigheid'..

Veel plezier!!!
Gebruikersavatar
Door nova
#2941707
Sinds  de eerste enting gaat Hope geregeld mee  naar buiten, ook hier in het park. Maar bij de entrees van het park, waar dus veel honden poepen en plassen, daar  blijft ze in de wagen zitten, om  wat verderop los te mogen lopen. Ik vertrouw idd ook op de bescherming via de moedermelk.
Zoals Parelridder aangaf±  socialisatie is ook wat waard, , en voor Hope komt het gemis van nestgenootjes daar nog eens bij.
Dus  bepaalde risico´s  nemen hoort er  even bij, mits ze maar binnen de grenzen van het aanvaardbare zijn moet dat kunnen.
Door **Jillaroo**
#2942615
Ik neem ze na de eerste enting al lekker mee naar het park, maar ga echt met ze op een trapveldje zitten waar het officieel verboden is voor honden. Ik heb een duitse herder ( met eigenaar  :biggrin2:) uitgenodigd zodat ze ook een "vreemde " hond konden aanschouwen. En verder ben ik met ze naar een puppy play en fun geweest dat was ook op vreemd terrein.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door