Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

#2937852
Met warm weer of bij bbq's zijn pasta salades hier favoriet.
En daar kan je alles door gooien wat je lekker vind.
Gister heb ik een gemaakt met wokkeltjes pasta gebraden kip, komkommer, appeltje, uitje, bieslook wat cherry tomaatjes en vele sla soorten gemixt en aangemaakt met honing mosterd dressing normaal doe ik er ook walnoten door maar die waren helaas vergeten met boodschappen doen. Ook maak ik vaak het met tonijn ipv de kip of met garnalen en dan lekker veel knoflook en een lekkere wiskeysaus. Echt de mogelijkheden zijn oneindig :)
#2937853
Veldsla met komkommer, tomaat, ananas en evt dadels (en/of noten erbij) Hij is heeeerlijk fris, klein beetje zout erbij maakt de smaak compleet. Je hebt verder niets nodig, het vocht van de ananas gecombineerd met dat van de tomaat maakt een heerlijke 'dressing'..

verder is een combi van tomaat en mango ook lekker, allebei kleine stukjes snijden en als bijgerechtje serveren, maar kan natuurlijk ook door de salade...
#2937857
Roze huzarensalade. Een salade met gekookte aardappels, pittig gebakken kipfilet en/of ander vlees (met sambal, knoflook)  mayonaise en een klein blikje rode bieten voor de kleur. Verder kun je er al naar gelang augurkjes, zure uitjes, worteltjes en doperwtjes, kappertjes, appeltje, gekookt eitje  mais of wat dan ook doorheen doen.
het resultaat wordt dan ongeveer zo:
Afbeelding
#2937859
Een zak groene (bio) sla of sla uit de tuin ofzo. Daarop: komkommer, tomaat, radijsjes, uien, heel fijn gesneden dunne prei, geraspte rauwe biet (wel dun schillen), doosje alfalfa, een flinke stronk broccoli gekookt (4 minuten) en afgekoeld, rauwe noten (walnoot, amandel, hazelnoot, pecannoten, etc). in grove stukken gehakt, olijven heel of gehalveerd. En dan een dressing van mayonaise, extra vergine olijfolie, biologische appelazijn, knoflook, peper en zout. Ik gooi die er niet doorheen maar serveer 'm erbij.

Voor de niet vegetariers is het lekker om er een blikje tonijn op olijfolie doorheen te doen (uit laten lekken).

Voor de mensen die persee een bite erin moeten is feta kaas lekker. Ik doe dat niet.

Lekker bij de BBQ of bij gekookte of gebakken aardappeltjes. Met een stukje vis of vega burger (ik vind de nieuwe champignonburgers van Kooler er lekker bij.
#2937872
Deesje schreef: Veldsla met komkommer, tomaat, ananas en evt dadels (en/of noten erbij) Hij is heeeerlijk fris, klein beetje zout erbij maakt de smaak compleet. Je hebt verder niets nodig, het vocht van de ananas gecombineerd met dat van de tomaat maakt een heerlijke 'dressing'..

verder is een combi van tomaat en mango ook lekker, allebei kleine stukjes snijden en als bijgerechtje serveren, maar kan natuurlijk ook door de salade...
Ah thanks! Ik weet nu wat ik vanavond ga eten...  :biggrin2:
#2937875
vanmiddag als maaltijdsalade gemaakt
flinke schaal met rode biet gemengd met rucola/ andijvie / gemengde kiemen/ kleine stukjes wortel / beetje augurk (zuur zonder toevoeging)
met in ui , gember en knoflook gebakken (gekruid met scherpe paprikapoeder)  lupinestukjes erdoor
dressinkje van lijnzaadolie + zuur+ povencekruiden


ik kijk altijd wat ik aan groente heb liggen en mieter, waarvan ik denk dat het bij elkaar past ,  dan bij elkaar aangevuld met gekookt of gebakken ei/ stukje kipfilet/ makreel of lupine of quorn
en vaak nog wat geroosterde pitten/zaden erdoor
+ simpel dressinkje van olie/ azijn/ kruiden
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door