Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

#2930739
Sinds deze week weigert de centrale deurvergrendeling van auto 1. In eerste instantie dachten we dat de batterij leeg zou zijn, maar ook met de reserveset geen reactie.
De volgende morgen weigerde ook die van mijn auto. En ook die van de auto van onze zoon.
Zijn we ergens anders dan werken ze alle drie normaal. Wat zou dit kunnen zijn?
#2930740
Online gevonden:

Mogelijkerwijs heeft een buurtbewoner een weerstation gemonteerd dat zijn gegevens (temperatuur, windrichting, windsnelheid, luchtvochtigheid en dergelijke) draadloos naar het bijbehorende scherm stuurt dat binnen staat.

Sommige van die draadloze weerstations zijn verkeerd ontworpen. Als de batterij dan leeg is, zenden ze continu een signaal uit. Dat signaal verstoort andere apparaten die dezelfde frequentieband gebruiken. Je ziet dan dat er een gebied van enkele tientallen tot meer dan honderd meter is waarin andere apparaten niet of nauwelijks werken.
#2930761
Het signaal wordt ergens door gestoord, dat kan tot een 100-200 m zijn. Even uitproberen door de auto een meter of 50 verderop te zetten, doet alles het weer terug en 50 m de andere kant op. Of net zo lang verderop blijven zetten tot de centr vergrendeling het weer doet, binnen die actieradius zal dan ergens iets zijn wat het signaal stoort
#2930763
TMG1961 schreef: Het signaal wordt ergens door gestoord, dat kan tot een 100-200 m zijn. Even uitproberen door de auto een meter of 50 verderop te zetten, doet alles het weer terug en 50 m de andere kant op. Of net zo lang verderop blijven zetten tot de centr vergrendeling het weer doet, binnen die actieradius zal dan ergens iets zijn wat het signaal stoort
Goede tip Theo. Gaan we proberen.
#2930768
*Natasja* schreef: Ik heb het weleens gehad toen er een of andere kraan in de straat bezig was, die gaf een storing op de centrale deurvergrendeling.
Dat komt omdat mobiele kranen een stoorzender hebben. Die stoort in een straal van ca. 50 - 100 meter alle signalen, waaronder je afstandsbediening voor de centrale vergrendeling. Beter dat dan andersom, is de kraan net een pallet tegels over je huis aan het tillen, doet de buurman zijn auto open en liggen je tegels niet in maar op je huis... ::)

OT: De tip van Theo is super, op die manier kun je al beter bepalen waar de storing door wordt veroorzaakt. Ook bij eventuele buren kan het vandaan komen, bijvoorbeeld elektrische garagedeuren, maar tegenwoordig heb je ook elektrische raamopeners voor moeilijk bereikbare ramen. Al dat soort apparaten gebruiken een bepaalde frequentie dus het zou zo maar kunnen dat er iets zit wat die auto stoort.

Het agentschap telecom is al jaren bezig om in het frequentiebeleid (ja, dat bestaat echt) wat meer duidelijkheid te krijgen, zeker omdat steeds meer apparaten en gadgets draadloos worden en dus een bepaalde frequentie gebruiken om hun taken uit te voeren.

Dus na het bepalen van de locatie kun je gaan proberen uit te sluiten wat het kan zijn, door stelselmatig een draadloos apparaat uit te schakelen en de auto te testen.
#2930771
Wij hebben het op mijn vorige werk (Dierenspeciaalzaak) gehad dat onze draadloze scanner ook zorgde voor behoorlijk wat autoalarmen die afgingen... Bleek idd ook in de frequentie te zitten. Nu werken ze op een andere frequentie en is het probleem opgelost...
#2930792
Oei wat vervelend.
Nog een tip : er zijn draadloze koptelefoons die op dezelfde frequentie zitten als de centrale deurvergrendeling.
Deze kunnen tot 200 meter storen ,in buitengebieden ook verder als het helder weer is.

Wij hebben in de buurt hoogspanningskabels die helaas opgewaardeerd zijn.Met helder weer hebben we daar ook last van met draadloze apparatuur binnen en buitenshuis.

Misschien buurman eens vragen of hij nieuwe draadloze apparatuur heeft aangeschaft/geinstalleerd?
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door