Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door vagebond
#2929390
Ik wil aan het einde van de week beginnen met het voeren van bolletjes vlees. Zal ik dan gewoon kipmix nemen of tartaar? En wanneer kunnen ze zelf geitenmelk met honing drinken of loop ik nu weer te hard van stapel?
Gina heeft 8 tepels, 7 puppies, het is nu echt dringen met die moten. Ik zal toch wel blij zijn als ze zelf wat gaan eten.
Gebruikersavatar
Door Angelique
#2929436
Technisch gezien kunnen ze met een week of 3 al zelf eten. Melk met honing kun je dan in een trog of schaal geven. (LOL verzekerd)

Vanaf 4 weken kun je wat gemalen vlees geven. Ik gaf zonder bot, maar zowel kip als rund. Ik maakte geen bolletjes, maar schepte het een en ander in een schaal en veel plezier ermee  :biggrin2:
Door Lizzy
#2929609
vagebond schreef: Ze zijn nu 23 dagen.......
OK, dus morgen zijn ze 24 dagen. Ja, je kunt beginnen met wat bolletjes rauw gemalen vlees. Maar ik zou dat niet doen, als daar geen bittere noodzaak toe is. Het mooiste wacht je tot de pups 4 weken zijn overigens. Dat is het beste voor de pups. Ik zou beginnen met mager vlees. Ik denk dat in kipmix ook bot zit, dat zou ik niet doen. Dan zou ik voor tartaar kiezen.

Je kunt nu inderdaad wel rauwe geitenmelk met rauwe honing geven. Je geeft dat in een schaal en dan gaan ze zwemmen :biggrin2:
Gebruikersavatar
Door nova
#2929840
Misschien staat hier nog wat bruikbaars voor je:

http://www.barfplaats.nl/forum/index.php/topic,122321.0.html

Hope wordt zaterdag 6 weken en drinkt nog steeds bij mams, en kennelijk ook genoeg want ze blijft haar gewichtslijn volgen. ;) Haar eerste vlees was zelfgemalen, neeuuuu.... :-\ bah! Daarna wat bio rundergehakt genomen, dat ging iets beter, maar niet zo geweldig . Nu heb ik CB puppy :)
Het eten van carnibest puppy gaat een beetje beter als voorheen, maar meer dan een flinke eetlepel vlees per dag gaat er niet in. Wat over is krijgt een van de honden hier.
Vroeg of laat gaat mams het wel goed vinden met voeden, en dan zal het vlees eten beter gaan
Diva braakt niet op voor haar pup.
Door vagebond
#2930078
:)Wat grappig, ja das alweer 3 jaar geleden. Alweer vergeten hoe ik het toen alweer deed. Dat was het 1ste echte barfnest. De puppen waren toen wel zwaarder met 3 weken dan deze pups. En dat was ook een nestje van 7 pups.
Ik ga voor de geitenmelk met honing dan eerst. Af en toe zie ik ook een pup uit het waterbakje drinken.
Door **Jillaroo**
#2930181
Ik heb ze sinds woensdag een beetje laten lebberen uit een schaaltje geitemelk en lactol. De zwaartse snapte het niet echt terwijl dat kleine ding razendsnel doorhad hoe het moest. Iedere avond mogen ze er bij lebberen. Vanaf week 4 krijgen ze dan beetje gemalen kipfilet/rundergehakt met geitemelk en lactol erdoorheen.
Door vagebond
#2930471
Okay, vanmiddag de geitenmelk met honing gegeven, sommige bleven slobberen, die heb ik toch maar even weggehaald. Goed plan om het 's-avonds te geven, dat doe ik morgen ook.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door