Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Gebruikersavatar
Door Angelique
#2927928
Tja, ik schaar het maar onder...als iets te mooi lijkt om waar te zijn...dan is het dat vaak ook.

Maar honing een kaneel kosten beiden geen drol, het is ook nog eens best lekker, dus het is geen probleem om het gewoon te proberen natuurlijk. :)
Door kakocavi
#2927937
Honing en kaneel bevatten wel wat gezonde stoffen, zoals antioxidanten en antibiotica. De concentraties daarvan zijn vrij laag, maar het kan een bescheiden effect hebben op je immuunsysteem. Dat gezegd hebbende vind ik de bewering dat het kanker kan genezen niets meer dan gevaarlijke onzin. Kanker is een agressieve celwoekering ontstaan door specifieke mutaties, dat genees je niet met een paar levensmiddelen. Ik vind het een laakbare bewering en het bewijst voor mij maar weer dat elke gek kan zeggen wat hij wil op het wereldwijde web. Dat er om de haverklap geschermd wordt met 'wetenschappelijk onderzoek' terwijl er geen enkele wetenschappelijke bron wordt genoemd is hierbij tekenend.
Door Lida. S
#2927971
Honing en kaneel bevatten veel goede stoffen. Als honing verhit wordt, wordt deze werking teniet gedaan. In dit artikel wordt gesproken over thee van honing en honing in kokend water. Ik kan niet geloven dat hiermee, welke ziekte dan ook kan worden genezen. Wil honing enig gezond effect willen hebben dan moet je het niet verhitten.
Gebruikersavatar
Door Sher
#2928079
Mijn zoontje heeft als hij verkouden is soms enorme hoestbuiten. Niets helpt dan beter dan af en toe een lepeltje thijmhoning.

Verder lijkt het me allemaal behoorlijk overdreven.  :P
Door claudiaB
#2928098
Of het waar is of niet, het is gewoon lekker  :)
daarom doe ik iedere dag honing en kaneel door de biogarde.
Gebruikersavatar
Door Hope
#2928100
Van honing heb ik geen verstand.

Ik heb fibromyalgie en ik neem elke dag een eetlepel kaneel. In kaneel zitten echt veel goede stoffen. Antioxidanten, magnesium etc. Het heeft een zeer gunstig effect op met name de spieren, en dat is iets waar ik dus veel last van heb. Ik ben uit ervaring wijzer geworden dat kaneel echt helpt, als je het consequent gebruikt. Maar of het ook ziekten geneest...

Wel is het zo dat de westerse wereld vaak ver af staat van de geneeskracht van de natuur. Er zullen best medicijnmannetjes in verweggiestan zitten die mensen beter krijgen met planten en kruiden zoals kaneel. De vraag is alleen of die zieken daar ook de typisch westerse ziekten hebben. Wij vergiftigen onszelf met allerlei chemicalien, ik vraag me af of je die ziekten dan nog kan genezen met kaneel.
Gebruikersavatar
Door EliScooby
#2928116
Ik denk even aan de krater van Win(nie)ston de Pooh van Daantje en denk daarom dat er best goede stoffen in honing zitten :biggrin2:
Door charmed
#2928155
Ik denk dat er wel wat waarheden tussenzitten. Maar of je alles moet geloven. De combinatie honing/kaneel is wel heul lekker, dus baat het niet schaadt het niet. Gewoon eens wat extra kaneel en honing gebruiken :)
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door