Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Gebruikersavatar
Door Kaela
#2925607
Ik zag op facebook een filmpje voorbij komen over keuzevrijheid in training van dieren. Dit is precies wat we doen met Oscar nu en ik vind het een heel mooi filmpje, waar het heel goed in uitgelegd wordt. Dus ik dacht, ik deel hem even!

Gebruikersavatar
Door Kaela
#2925795
Oh dat zou ik dan nog moeten bekijken. Vanuit mijn eigen vogels gezien: de een zou het vreselijk vinden, de ander fantastisch. Een beloning is een beloning als de ontvanger het als zodanig ervaart!
Gebruikersavatar
Door Fenixjuh
#2925825
Inderdaad, het jagen op vogels.
Ik zie het hier wel eens met meeuwen in losloopgebieden, lijkt mij doodeng om zoiets aan te leren, mits op commando zoals in het filmpje. Ik zou zo'n hond bijvoorbeeld nooit los durven laten uit angst dat er aan de overkant een vogel (of kat, konijn, andere hond oid) zit en de hond uit zichzelf de controle neemt.
Door BlissSpirit
#2925840
Ik vind het ook op commando geen goede beloning.
Waarom doelbewust een ander dier pesten, met alle eventuele gevolgen van dien, voor de lol van jouw hond.
Er zijn zat andere spelletjes te bedenken om je hond te belonen.
Maar dat is een hele andere discussie  ;)

Vind het filmpje op zich super!!!!
Gebruikersavatar
Door Kaela
#2925856
Ooooh ik had het verkeerd in het hoofd. Jullie bedoelen die boxer die die vogels ppjaagd. Nee dat vind ik ook een beetje jammer! Puur theoretisch wel een fantastische beloning voor de hond, maar nee, niet acceptabel!

Mijn vorige reactie ging over het stukje training met de langsnavelkaketoe, dus was helemaal verkeerd!
Door sella
#2925893
Kaela schreef: Ooooh ik had het verkeerd in het hoofd. Jullie bedoelen die boxer die die vogels ppjaagd. Nee dat vind ik ook een beetje jammer! Puur theoretisch wel een fantastische beloning voor de hond, maar nee, niet acceptabel!

Mijn vorige reactie ging over het stukje training met de langsnavelkaketoe, dus was helemaal verkeerd!
Ik heb ook gezien dat er heel veel verschil is qua vogel over hoe en waar je ze een plezier mee doet.
Ik had een dwergpapegaai in opvang en die zat altijd op de kast mee te kijken in de keuken als ik de aardappels en groente deed.
Was bang voor alles en iedereen. Die ging toen ik een aardappelschil liet vallen het oppakken en in de bak gooien. Ik wist nog niets van vogels bewust trainen ect, maar voelde dat het slim was af en toe wat te laten vallen. Ik ben toen zijn eten in een spoortje uit gaan leggen dat hij actief moest bewegen in huis. Maar bewust vogel in kooi doen omdat de deuren even opengingen nee, maar wel met een voerspoortje. Als je dan zag hoe trots dat kleine felle aapje was, kan ik me niet voorstellen dat je die met dikke handschoenen pakt en in de kooi pleurt. De neurotische roodstaart vond het leuk om alle plukken haar te verzamelen, gedrag wat hij ook kopieerde van mij. Daar ben ik ook voor gaan belonen. En met belonen bedoel ik delen van het voer gebruiken om hem te belonen en hem bezig te laten zijn voor zijn eten.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door