Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door vagebond
#2924168
Wanneer en wat laten jullie enten de 1st x? Heb even het entingsboekje van Gina erbij gepakt. Haar 1ste enting was op 6 weken Da2Pi en Cpv. Laatste is parvo. De 1ste is toch hondenziekte en parainfluenza?
Ik dacht dat hondenziekte en parvo normaal was? Verder niets erbij.
Maar als ze nog volop drinken bij moeders op 6 weken, kun je toch beter een weekje doorschuiven? De antistoffen zijn dan nog zeker aanwezig.
Door vagebond
#2924198
Ik heb net even zitten bellen. :-*bij 1 kliniek werd op 6 weken leeftijd gewoon de cocktail erin gejast, en dan 3x achterelkaar. Dus de hele hap met Weil en al. Okay, die wordt hem niet!
De andere kliniek ent alleen hondenziekte en parvo. Mijn eigen da moet ik nog bellen, ben benieuwd of de pi er nog bij zit op 6 weken.
Banminth pasta heb ik bij mijn paardenda gekocht, die wordt dus ook niet meer overal verkocht. Want pasta is niet afdoende, beter is pipetjes voor in de nek of pillen, zo werd mij verteld net. Nou lekker dan weer, blij dat ik die nog bij die ene da kan kopen.
Door Lizzy
#2924202
Sommige pups uit mijn nestje zijn als volgt gevaccineerd (mijn advies):

6 weken leeftijd:Nobivac puppy DP (hondenziekte plus parvo)
8-9 weken leeftijd: Nobivac Parvo Plus.
12 weken leeftijd : Nobivac DHPPi
16 weken leeftijd: Nobivac Lepto
19 weken leeftijd: Nobivac Lepto.

Andere zijn als volgt gevaccineerd (op advies eigen dierenarts) :
6 weken leeftijd:Nobivac puppy DP (hondenziekte plus parvo)
8-9 weken leeftijd: Nobivac Parvo Plus + :epto
12 weken leeftijd : Nobivac DHPPi + Lepto

En de rest is getiterd, zijn met 9 weken tegen DHP gevaccineerd (toen er geen maternale immuniteit meer was). En daarna weer getiterd. En met 16 en 19 weken Lepto (zo ongeveer).
Door vagebond
#2924292
Jouw advies: met 8 a 9 weken parvo plus, is dat gewoon de parvo enting? Zo ja, dat heb ik vorige keer (3 jr. geleden) ook gedaan. Enkel moest de da toen apart parvo entingen bestellen alleen voor mij.
Ik vrees dat ze dat niet meer doen, want toentertijd zat de da er nog waar ik best goed mee kon, maar hij is helaas overleden.
De pups zijn toen verder bij hun eigen da geent. Met Gina ben ik naar Tannetje gegaan voor dhp, want die wordt hier nergens geent zonder lepto.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door