Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door vagebond
#2915944
Welke temperatuur houden jullie aan in de werpkist? Ik heb nu de lamp ernaast hangen en het is zo'n 22,5 graad. Hoorde gister van ervaren fokkers dat je in huis gewoon geen lamp aan hoeft te doen. Ook ivm de moederhond die dan gesmoord wordt.
Alleen als het nest in een schuur of buiten hebt liggen, dan wel een warmtelamp aan.
Ben ooit wel eens in Duitsland voor een dekking geweest. Daar hadden ze een soort overkapping met daaronder gesloten hokken met warmtelampen erboven.
Gr. Ingrid
Door kaszi
#2915978
Ik hang 2 eerste 2 weken wel een lamp.
De temperatuur is goed als:
De pups bij elkaar liggen, maar niet helemaal op een hoopje op elkaar gepropt (dan hebben ze het koud en proberen warmte bij elkaar te zoeken)
De temperatuur is te warm als ze helemaal verspreid in de werpkist liggen.

Ik hang de lamp zo dat mams er niet onder hoeft te liggen, dus een beetje aan de zijkant.

De meeste sterfgevallen de eerste week of net na de geboorte is te wijten aan onderkoeling. Jonge pups koelen heel snel af waardoor ze minder tot nauwelijks nog gaan drinken. 
Gebruikersavatar
Door nova
#2916123
vagebond schreef: Welke temperatuur houden jullie aan in de werpkist? Ik heb nu de lamp ernaast hangen en het is zo'n 22,5 graad. Hoorde gister van ervaren fokkers dat je in huis gewoon geen lamp aan hoeft te doen. Ook ivm de moederhond die dan gesmoord wordt.
Alleen als het nest in een schuur of buiten hebt liggen, dan wel een warmtelamp aan.
Ben ooit wel eens in Duitsland voor een dekking geweest. Daar hadden ze een soort overkapping met daaronder gesloten hokken met warmtelampen erboven.
Gr. Ingrid
Ik heb geen lamp aangehad omdat het erg warm is voor de moederhond. Ik heb wel bodemverwarming. En dat was a voldoende zodat zich 1 enkele pup warm kon houden. Ik denk dat ik in de toekomst zelfs geen lamp meer ophang
Door sinaxy
#2916637
Wij tobben ook een beetje met de lamp, ze heeft genoeg ruimte om er niet onder te hoeven maar ze doet het toch....
Het is voor Galaxy zichtbaar te warm, maar ja zonder durf ik niet goed en heb wel 2 kruiken liggen.
Het blijft een crime, hopen dat de zon door het raam wil vallen dan zou ze op de dag een tijdje zonder lamp moeten kunnen want dan liggen ze achter glas in de zon
Door vagebond
#2916704
Ja, idd, nu ook de lamp uit met de zon op de terrasdeuren, zelfs het scherm naar beneden gedraaid, anders zelfs veels te warm, straks de lamp weer aan. Merk het direkt aan Gina, ze ligt er lekker bij. Niet dat gehijg. Nu 22.5 gr. ongeveer in de kist. Ik heb leuke foto's, maar snap er niets van hoe te plaatsen, ga mijn man wel ff vragen zo.
Ik denk dat jij nog wat hogere temp. moet hebben?
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door