Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door suzanne 1
#2895761
Ik ben al aan het zoeken geweest op het forum maar kan zo het topic niet meer vinden.
Ik wil voor Jamey een muilkorf aanschaffen omdat hij buiten steeds eetbare dingen vindt. En door zijn atopie heeft hij van 1 hap brood een week lang jeuk. Ergens anders gaan lopen werkt niet want we wonen aan de schoolroute en alle buitenwegen hier rijdt jeugd langs dus overal ligt wat. Ik heb hem wel zo goed onder controle dat zo gauw ik het zie ik hem roep en dan komt hij ook en stopt met eten. ....maar ja, dan is de 1e hap al weer op wat dan weer giga jeuk veroorzaakt. Het zou dus betekenen dat ik hem helemaal niet meer los kan laten lopen, en dat kan en wil ik hem niet aandoen. Hij heeft het echt nodig om te rennen. Nu wil ik dus een muilkorf maar wel een beetje een comfortabele voor hem. Hij heeft ook veel jeuk aan zijn neus en daardoor een dunnere beharing dus een goed zittende is wel belangrijk. Wie weet een fijn merk muilkorf?

Het aanleren is geen probleem, dat lukt wel.
Door Lil
#2895797
Fan van de bovenstaande muilkorven, maaaaaar....

een hond kan hiermee koekjes eten. Jones kan ermee van de vloer zijn beloning oplikken als hij die laat vallen. Niet aan te bevelen voor het doel van TS.

Ik zou dan voor zo'n ouderwetse baskerville gaan en dat extra plaatje erin laten. Dat plaatje is speciaal zodat ze niets kunnen oppakken met de bek.

plaatje gevonden van de muilkorf die ik zou gebruiken tegen ongewenst opeten:

Afbeelding
Laatst gewijzigd door Lil op vr 21 mar 2014, 11:38, 1 keer totaal gewijzigd.
Door suzanne 1
#2895884
Die van alert gaat hem niet worden.....voor verkeerd gedrag is die heel mooi maar hier kan hij dus nog wel mee eten. En dat is nou juist niet de bedoeling. Die 2e van Dursy dog waarschijnlijk ook ben ik bang voor. Ik ga hier in de buurt maar eens kijken wat ze hebben in de dierenwinkels.
Gebruikersavatar
Door var Stolthet
#2895890
Ik heb ook de Baskerville ultra muzzle. Silas zat met schapen drijven altijd aan de staarten :o van de schapen en met de muilkorf om blijft hij ervan af
Door Lil
#2896005
Hier ook baskerville ultra, ideaal bij slecht gedrag, maar Jones eet als een koekje op de grond valt die gewoon op met de baskerville om. Tong uitsteken en naar binnen hengelen.
Door suzanne 1
#2896016
Ik heb er 1 gekocht. Een of ander vaag merk wat al niet meer gemaakt wordt. Jamey heeft een smal neusje en de gewone baskerville paste niet. Deze is een look-a-like ervan maar paste precies. Nu zijn we druk bezig met de muilkorf leuk maken.
Door suzanne 1
#2896337
Ik heb er idd al 1 gekocht. ..maar die zien er idd ook leuk uit. Heb nu een zwarte met rood bandje. Jamey zijn kop is zwart dus valt hij minder op en door het rode bandje staat ie wat vriendelijker.  Het gaat trouwens super met trainen.  Hij wordt helemaal blij als ik het korfje laat zien. En hij steekt zo zijn neus erin om de koekjes op te eten. Hij staat echt ongeduldig te wachten tot hij mag  ::) ;D
Door Lil
#2896454
suzanne 1 schreef: Ik heb er idd al 1 gekocht. ..maar die zien er idd ook leuk uit. Heb nu een zwarte met rood bandje. Jamey zijn kop is zwart dus valt hij minder op en door het rode bandje staat ie wat vriendelijker.  Het gaat trouwens super met trainen.  Hij wordt helemaal blij als ik het korfje laat zien. En hij steekt zo zijn neus erin om de koekjes op te eten. Hij staat echt ongeduldig te wachten tot hij mag  ::) ;D
Goed bezig!


Hier een hond die zo reageert op de halti (leuke dingen doen!). Cayley heeft een hele periode met muilkorf gelopen toen ik haar kreeg en zij was ook enthousiast. Wandelen met loslopen!

Goed aangeleerd is er niets zieligs aan.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door