Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Sofie
#332466
Hallo!

Ik ben van plan om 1 dag in de week zelf samen te stellen.
Ik heb momenteel kipfilet in huis.

Nu ik heb begrepen dat je alle soorten vlees (behalve van een varken) mag kopen? Want ik zag daar dingen liggen die ik mijn cocker ook wel wil geven zoals steak, kalf -of lamskotellet, soepvlees, lever,...
Mag ik die dingen allemaal geven?

En dan over de bereiding: moet je dat vlees rauw geven of mag je dat wat bakken in de pan?

Sofie.
Gebruikersavatar
Door Pauline
#332470
Hoi Sofie, je moet het vlees rauw geven. En volgens mij kun je de dingen die je opnoemt allemaal geven aan je cocker. (Ik wil ook wel komen eten bij je, want het klinkt goed! ;D)
Ben zelf ook met een dagje in de week begonnen, maar de verslaving sloeg alras toe. Barf nu bijna altijd en ik heb toch leuke adresjes!
Neem aan dat de ervaren barfers je vraag ook lezen en zij zullen wel zinnigere dingen te vertellen hebben. Niet dat ik onzin verkondig hoor! Maar ik zou niet alleen vlees geven, geef namelijk altijd een botje na.
Door the dude
#332539
Hoi sophie, je kan het beste eerst even in de barf bibliotheek lezen, daar staat heel veel informatie over wat je nu wel of niet mag geven en in welke hoeveelheden. Het is in het begin een beetje veel lees'voer' maar het is juist erg belangerijk te weten waarom bepaalde dingen gegeven worden en andere juist niet.

Alvast een tipoje van de sluier: Vlees bakken voor de hond is voor ons uit den boze aangezien wij alles rauw voeren.

Veel succes met zelf samenstellen !
Door Nelly
#332586
Lekker rauw geven! Maar geen varkensvlees idd. en wees wat voorzichtig met lever, dat wil nogal eens laxeren; kun je misschien 't beste combineren met een bot, dat stopt weer. Als je hond eenmaal gewend is aan rauw vlees en botten, kun je ook hele kippen, eenden, konijnen e.d. geven.
Door Lizzy
#332631
Als je 1 dag in de week zelf samenstelt, dan komt het allemaal niet zo krap hoor! Ik weet niet wat jouw hond eet, maar als ie versvlees eet, kun je ook iets met botten geven (beginnen met kippennekken!). Of geef een heel/rauw sardientje. Met kop en graat en al! Sommige honden moeten daar even aan wennen, aan de smaak van rauwe vis, maar veel honden vinden het heerlijk en het vormt een lekkere en goede afwisseling op de versvlees voeding. Verder kun je inderdaad alle soorten vlees gebruiken die je al noemt (en meer. Neem nou parelhoen, eend, konijn, kalkoen, etc. etc.). Wees inderdaad wat terughoudend met orgaanvlees en dus ook lever. Dat laxeert. Plus: orgaanvlees zit al in ruime mate in versvleesvoeding.
Door Sofie
#332717
Bedankt voor de antwoorden!

Ik zag onlangs in de winkel kippenvleugels liggen.
Nu deze waren wel nog verpakt (wel rauw). Dus ik veronderstel dat dit ook niet gekookt is? Mag ik dat dan ook geven?

Sofie.
Door Doedels
#332729
Sofie schreef: Bedankt voor de antwoorden!

Ik zag onlangs in de winkel kippenvleugels liggen.
Nu deze waren wel nog verpakt (wel rauw). Dus ik veronderstel dat dit ook niet gekookt is? Mag ik dat dan ook geven?

Sofie.
Zolang ze niet gemarineerd zijn, kan je ze gerust geven. Kipvleugels wel eerst even inknippen bij de bocht. En zolang jouw hond nog niet ervaren is met botten kan je ze uit de hand voeren. Dan weet je zeker dat ze netjes knaagt. Kip is betaalbaar en goed verkrijgbaar, maar je moet wel uitkijken dat je wat afwisseling in het zelf samengestelde menu brengt. Als was het maar voor de oefening voor jezelf, want tekorten zal ze niet oplopen als je verder kvv geeft.
Door Sofie
#332736
Doedels schreef: Zolang ze niet gemarineerd zijn, kan je ze gerust geven. Kipvleugels wel eerst even inknippen bij de bocht. En zolang jouw hond nog niet ervaren is met botten kan je ze uit de hand voeren. Dan weet je zeker dat ze netjes knaagt. Kip is betaalbaar en goed verkrijgbaar, maar je moet wel uitkijken dat je wat afwisseling in het zelf samengestelde menu brengt. Als was het maar voor de oefening voor jezelf, want tekorten zal ze niet oplopen als je verder kvv geeft.
Nee, gemarineerd zijn ze zeker niet!!
Bedankt voor de tips!!

Sofie.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door