Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door 202spots
#332064
Angelique schreef: Als die voor iedere hit 1 euro had gehad was die nu schatrijk geweest ;D
Ik zou al blij zijn met 'n dubbeltje voor elke hit ;)
Door natali
#332115
echt frusterend dat iemand die beweert 22 jaar ervaring te hebben dit zo schrijven. Ik merk uit mijn omgeving ook eerder negatieve dan positieve reakties als ik ze vertel dat mijn pup nu opgevoed wordt met rauw voer en dat ik dat ook zo wil voortzetten. Ook da is erg negatief,dan ga je toch twijfelen...maar gelukkig staat mijn man er wel achter. het enige waar ik wel voor uit moet kijken is dat ik 4 kleine kinderen heb en die moeten het niet in hun mond krijgen!
Gebruikersavatar
Door MoniqueAppels
#332158
natali schreef: echt frusterend dat iemand die beweert 22 jaar ervaring te hebben dit zo schrijven. Ik merk uit mijn omgeving ook eerder negatieve dan positieve reakties als ik ze vertel dat mijn pup nu opgevoed wordt met rauw voer en dat ik dat ook zo wil voortzetten. Ook da is erg negatief,dan ga je toch twijfelen...maar gelukkig staat mijn man er wel achter. het enige waar ik wel voor uit moet kijken is dat ik 4 kleine kinderen heb en die moeten het niet in hun mond krijgen!

Grappig dat je dat schrijft. Ik krijg juist uit mijn omgeving steeds meer positieve reacties en kom ook steeds meer mensen tegen die hun hond rauw voeren. Mijn ervaring is dat de tendens echt anti-brok en pro-vers is.
Gebruikersavatar
Door sylvia
#332297
Rovanna schreef: Grappig dat je dat schrijft. Ik krijg juist uit mijn omgeving steeds meer positieve reacties en kom ook steeds meer mensen tegen die hun hond rauw voeren. Mijn ervaring is dat de tendens echt anti-brok en pro-vers is.
Ja dat komt omdat de meeste honden mensen waar jij mee omgaat bij Yalla op school zitten of hebben gezeten ;D
Door Lizzy
#332299
Weet je, wanneer jij over 14 jaar een geweldige mooie strakke hond hebt die zich gedraagd als eentje van 5, met een gebitje waar je U tegen kunt zeggen en een vacht waar je je haar in kunt kammen: dan hoor je ze wel anders piepen. En dan steek jij je neus hoog in de lucht je zeg je "ik zei het toch!". En tot die tijd: lekker laten kletsen. Overigens zijn er ook genoeg PRO vers verhalen te vinden. Voor ieder negatief verhaal op Internet kun je minimaal 1 positief verhaal vinden. Het is maar net waar je op zoekt.

Ik merk niks van een vers-tendens. Ja, soms lijkt het wel zo, als we een bijeenkomst hebben van een aantal mensen die vers voeren (neem nou bijv. op de Yalla avondjes of bij de Dalmatier-bijeenkomsten). Maar als je gewoon in het park je honden aan het uitlaten bent en je krijgt daar een beetje contact met een aantal mensen, dan kijken ze je aan alsof je in de brand staat wanneer je verteld wat je honden eten.

En dat gaat altijd zo:

"Tjonge, wat ziet Brutus er toch mooi gespierd en glimmend uit he. Hoe oud is hij nou?".

"Acht en half, bijna 9".

"Acht en half??????? Zooo, dan ziet hij er zeker geweldig uit zeg! Wit gebit ook nog!".

"Jaaa, en vooral bij het tandvlees, zelfs daar is het wit. Zal ik dat eens laten zien? Brutus, kom eens hier, gaan we tandjes kijken".

"Zoooo, poets je zijn tanden elke dag?"

"Nee. Ik poets zijn tanden nooit. Brutus eet rauw en verse voeding. Rauwe lappen vlees, rauwe botten, rauw orgaanvlees, rauwe/gepureerde groente. Soms hele kippen of parelhoenen. Met bot en al".

"Oh. Nou, ik ga weer verder lopen hoor. Daaaag".

Verschrikt en gehaast zie je ze wegrennen, denkende dat ik gestoord ben. En gevaarlijk. Een mevrouw liep altijd gezellig met mij op en met ons mee. Sinds ze weet dat ik hele kippen voer, wil ze niet meer met mij meelopen en rent ze praktisch voor mij weg..... En een heel enkele keer.... een heeeel enkele keer zijn mensen buitengewoon geinteresseerd en gaan zelf vers voeren. Maar da's echt maar zelden.

En dierenartsen : verwijs die gerust hier naar toe! Zullen we ze een lesje echte gezonde voedings theorie meegeven ;D!
Door natali
#332328
Onbekent maakt onbemind, denk ik ::) Het is dat ik mijn puppie toevallig haal bij mensen die het al deden anders had ik ook standaard brokken gegeven en niet verder gekeken dan mijn neus lang is. Toen ik daar kwam had ik mij-dacht ik- heel goed voorbereid op het nemen van een pup. Ik dus gelijk vragen wat voor merk brokken hij krijgt zodat ik wist welke ik moet kopen want ik had gelezen dat je beter hetzelfde voer kan geven om eet problemen in het begin te voorkomen. Nou toen ze zeiden rauw vlees moest ik ook even slikken. Ik gelijk overal op internet zoeken of het wel goed is en toen heb ik mij eigenlijk pas in deze materie verdiepd. Wat ik trouwens ook geregeld nu hoor dat ze zeggen dat het vooral alternatievelingen dit doen, fijn om in een hokje geplaatst te worden :-\
Door Lizzy
#332340
natali schreef: Wat ik trouwens ook geregeld nu hoor dat ze zeggen dat het vooral alternatievelingen dit doen, fijn om in een hokje geplaatst te worden :-\
Ja 'prachtig' he.... Honden worden al duizende jaren met rauwe/verse voeding gevoerd, brokken bestaan nog maar een jaartje of 60 en nou zijn WIJ ineens alternatief!

Grappig hoe sommige mensen dit soort dingen zo om weten te buigen.....
Door HeleenQ
#332368
nou wil ik niet vervelend doen, maar zijn er publicaties of websites bekend waarin BARF door dierenartsen of voedingsspecialisten aanbevolen wordt? en zijn er ook, naast deze website van een erg boze man, publicaties of websites waarin BARF juist afgeraden wordt door professionals. Ik kan hier maar weinig over vinden. Ik ben overtuigd dat vers voer beter is voor honden omdat, idd Lizzy, honden al eeuwen lang vers vlees en tafelrestjes e.d. krijgen en nu sinds een halve eeuw droogvoer. Maar ik geef mijn honden geen kleine botjes, zeker geen kippenbotten. Ik ben gewoon nog niet overtuigd dat dit geen kwaad kan.

Graag reactie, want ik wil mijn honden geen pijn doen natuurlijk en ik wil hier graag meer over lezen.

Thanks
Door Peet
#332370
Er zijn legio websites te vinden, zowel pro als contra barf. Even google-len en je hebt leesvoer voor de rest van je leven. ;).

Vraag is alleen wat je er mee wilt?
Zoek je info die je overtuiging ondersteunt, of zoek je info om overtuigd te worden?

De beste overtuiging vind ik zelf gewoon: het doen. Zie de verschillen in gezondheid en levenlust tussen een brokjeshond en een barf'hond (dan wel kvv eter).
En als je je goed hebt ingelezen en uitgeprobeerd, en je vind het alsnog niks: dan doe je het niet.

Maar ga uit van je eigen ondervindingen. Niet van wat iemand anders je voorkauwt ;)

PS: en als je botten eng vindt, kan je gewoon een goede KVV geven, daarin zitten gemalen botten. Geen enkel risico :D
Laatst gewijzigd door Peet op wo 08 jun 2005, 11:50, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Angelique
#332372
HeleenQ schreef: nou wil ik niet vervelend doen, maar zijn er publicaties of websites bekend waarin BARF door dierenartsen of voedingsspecialisten aanbevolen wordt? en zijn er ook, naast deze website van een erg boze man, publicaties of websites waarin BARF juist afgeraden wordt door professionals. Ik kan hier maar weinig over vinden. Ik ben overtuigd dat vers voer beter is voor honden omdat, idd Lizzy, honden al eeuwen lang vers vlees en tafelrestjes e.d. krijgen en nu sinds een halve eeuw droogvoer. Maar ik geef mijn honden geen kleine botjes, zeker geen kippenbotten. Ik ben gewoon nog niet overtuigd dat dit geen kwaad kan.

Graag reactie, want ik wil mijn honden geen pijn doen natuurlijk en ik wil hier graag meer over lezen.

Thanks
De sites die jij zoekt zullen er weinig zijn. Reden: dierenartsen en voedingsspecialisten worden veelal opgeleid door afgevaardigden van de droogvoerindustrie en die veroordelen meestal iedere vorm van vers, want dat is eng en vies.
BARF zal je ook niet snel geadviseerd worden door dierenartsen e.d. omdat ze het niet kennen en omdat ze er geen inkomen uit kunnen genereren.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door