Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: pearlsofpassion, koekje

Door biggie
#331764
Een vriendin van mij heeft een poesje van nog geen jaar.........kwakkelt al van kitten afaan en ze zijn er al 2 x mee naar Utrecht geweest..........echo..........bloedonderzoeken vanalles........Nu hebben ze het vermoeden dan er sprake is van een leveraandoening(kunnen ze helaas niet duidelijk zien!!!DA daar baalt verschrikkelijk!)
Nou heeft het poesje een eiwitarm dieetvoer meegekregen(het blik ervan lust ze niet!!)........in de hoop dat er verbetering komt.
Mijn vraag is;mag dit poesje CARNIBEST oid eten?
Ik geef het nl aan mijn katten en die doen het er perfect op en mijn honden trouwens ook maar hier wist ik geen antwoord op te geven en de dierenarts ook niet echt.........heeft iemand hier misschien ervaring mee?
Door amber2
#331770
Misschien dat deze vraag beter onder medisch gezet kan worden? Ik zou denken dat je dit katje juist beter versvlees kunt geven omdat hier veel beter verteerbaar eiwit in zit dan in welke brok dan ook, en dit is dus veel minder belastend voor nieren en lever. Verder weet ik dat mariadistel (als gedroogd kruid of als tinctuur) regenerend/herstellend werkt op de lever. Een middel waar dit in verwerkt zit is Levercompositum van de Groene Os (te bestellen via puurnatuur.nl), hier zitten ook nog andere kruiden in speciaal om de lever te ondersteunen. Ik heb goede ervaringen met dit merk, wordt veel door holistisch dierenartsen en therapeuten voorgeschreven. Sterkte ermee!
Gebruikersavatar
Door Hitam
#331873
Hangt er helemaal vanaf wat er mis is met de lever. Als dit poesje een levershunt heeft, mag ze echt niet te veel eiwitten hebben. Of bij andere ziektes waarbij de lever echt niet meer werkt. De lever moet de afvalstoffen van de eiwitten ontgiften en als dat niet gebeurt vergiftigt ze zichzelf.
Als er alleen maar een irritatie of lichte ontsteking is mag ze best vers eten.
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door