Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

#2855923
mij is gevraagd of ik een pupje kan opvangen totdat het herplaatst kan worden..

het hele nest is incl ouders in het asiel gedropt, en de meeste pups hebben inmiddels nieuwe baasjes gevonden en vertrekken deze week.. er zijn er nog 2 over, waarvan ze mij gevraagd hebben of ik er eentje (tijdelijk) wil opvangen en opvoeden.. op zich wil ik dat maar als ik eerlijk ben zijn we net iets te druk met werk om dat helemaal voor 200% te doen (nu is mijn 200% een hele heftige 200% zeg maar, dan doe ik veeeel met puppie).. een eigen pup zou ik in deze tijd niet nemen, maar van de andere kant hebben we ruimte en tijd om het wel te doen.. en als hij in het asiel blijft (met 12 weken nu) dan is hij ten dode opgeschreven, het is al een moeilijk ras als je er wel voldoende tijd in kan steken..  Manlief staat er niet negatief tegenover, maar....

het hondje zit nu 600km hier vandaan... nu willen ze het beestje grotendeels hierheen brengen. maar wat nu als het blijkt echt niet te werken? ik ga er niet vanuit, maar wat als het niet gaat? Ik ga dus maar een afspraak maken dat ze de hond dan komen ophalen... we hebben eerder een jonge reu erbij gehad als logee gedurende een maand en dat ging erg goed.. dat vonden de mannen hier zelfs best leuk...

nog meer dingen in deze situatie waar ik aan moet denken? ik vind het zo moeilijk.. wil niet alleen een beslissing op basis van emoties maken, maar ik wil ook het hondje een kans geven.. pfffff
Laatst gewijzigd door Deesje op zo 06 apr 2014, 21:56, 1 keer totaal gewijzigd.
#2855932
Ik zou het proberen en kijken hoe het gaat. 100% aandacht ipv 200% is meer dan dat de pup in het asiel zal krijgen.
En inderdaad afspreken dat ze de hond op komen halen als het niet gaat.
En ik zou er rekening mee houden, en afspreken dat wanneer je de pup graag wilt houden, dat dat dan ook een optie is. Ik zou erg gehecht aan de hond raken en hem niet meer willen/kunnen afgeven.

Succes met de beslissing  :)
Door Deesje
#2855933
Eef+doggies schreef: Ik zou het proberen en kijken hoe het gaat. 100% aandacht ipv 200% is meer dan dat de pup in het asiel zal krijgen.
En inderdaad afspreken dat ze de hond op komen halen als het niet gaat.
En ik zou er rekening mee houden, en afspreken dat wanneer je de pup graag wilt houden, dat dat dan ook een optie is. Ik zou erg gehecht aan de hond raken en hem niet meer willen/kunnen afgeven.

Succes met de beslissing  :)
houden is van hun uit sowieso een optie maar van ons uit niet.. hoe moeilijk het ook zal zijn, 3 volwassen reuen van dit ras is niet heel handig vrees ik.. nu zegt iedereen dat van 2 ook en dat gaat prima maar ik heb nu 50kg met giga jachtinstinct aan de lijn (eentje kan relatief goed van de lijn, de ander ondanks hard trainen veel minder - in het bos - want die is zo een uur weg) als daar 25 kg bij komt....  8)
daarnaast passen 3 volwassen reuen niet in de auto..
#2855954
Deesje schreef: houden is van hun uit sowieso een optie maar van ons uit niet.. hoe moeilijk het ook zal zijn, 3 volwassen reuen van dit ras is niet heel handig vrees ik.. nu zegt iedereen dat van 2 ook en dat gaat prima maar ik heb nu 50kg met giga jachtinstinct aan de lijn (eentje kan relatief goed van de lijn, de ander ondanks hard trainen veel minder - in het bos - want die is zo een uur weg) als daar 25 kg bij komt....  8)
daarnaast passen 3 volwassen reuen niet in de auto..
Kan ik me voorstellen  :)
Ik heb er drie (tussen de 27 en 40 kg per hond) en vind het af en toe ook best lastig. In mijn eentje drie tegelijk uitlaten gaat sowieso niet.

Het is een moeilijk beslissing..
Gebruikersavatar
Door joel
#2855999
Als je het mij vraagt..... niet doen. Ook omdat je aangeeft net iets te druk met werk te zijn. Je moet ervan uit gaan dat de pup een tijd bij je is.  Een pup heeft veel tijd en aandacht nodig,  ook een opvanger verdient die tijd! En mocht je het doen en het 'gaat niet' is het ook verre van ideaal om de pup naar een volgend adres te sturen....
Succes met je beslissing
Door Borke
#2856015
joel schreef: Als je het mij vraagt..... niet doen. Ook omdat je aangeeft net iets te druk met werk te zijn. Je moet ervan uit gaan dat de pup een tijd bij je is.  Een pup heeft veel tijd en aandacht nodig,  ook een opvanger verdient die tijd! En mocht je het doen en het 'gaat niet' is het ook verre van ideaal om de pup naar een volgend adres te sturen....
Succes met je beslissing
Eens!
Daarbij komt, als het geen gemakkelijk ras is, dan is de kans groot dat plaatsen moeilijk is en die reu er over een paar maanden nog is.
Hoe gaat dat dan als hij geslachtsrijp wordt en jouw - nu in harmonie levende - 2 reuen gaat uitdagen? Je hebt niet alle tijd, je hebt nu een harmonieuze groep... ik zou mijn eigen reuen voor laten gaan.
Door K&D
#2856023
Ach, ideaal is het niet, maar je hoeft niet altijd alleen maar de negatieve kant te belichten. Het kan ook prima gaan. Als er een mogelijkheid is dat hij terug kan als het echt niet gaat met je eigen mannen, en je hebt er lol in, toch genoeg tijd voor geef je aan, dan zou ik het wel doen. Is het niet voor genoemde 200%, dan is 100% toch voldoende?
Je mannen zijn blijkbaar erg sociaal tov jonge rasgenoten (mijn ervaring is dat sommige honden rasgenoten beter verdragen/verstaan) en hebben plezier met logés.
Wij hebben soms ook langere tijd een logé (vorig jaar zelfs bijna 6 weken) en dat gaat gewoon prima. Ook wel eens een pup gehad, dat is meer werk, maar ook wel errug leuk. Weer met een bench slapen naast bed en zo... :biggrin2:

dusss...zelf bekijken of je het ziet zitten... succes...
Door Lil
#2856122
Alle voors en tegens zijn genoemd en daar kan ik me bij aansluiten, maar 1 ding valt ook mij op:
**Jolanda** schreef: Je staat er zelf niet 100% achter, anders stelde je de vraag hier niet. Je twijfelt en bij twijfel zou ik het niet doen.
Daar zou ik inderdaad ook even heel goed rekening mee houden.  ;)
#2856153
als hond is asiel in buitenland zit, is dit misschien de enige manier waarop die de juiste socialisatie krijgt, zelf 30 % is met buitenlandse honden vaak beter dan de 0 die ze daar krijgen...
en een kans op een normaal leven, in elk opvanggezin word de hond echt niet 200% gesocialiseerd, maar ze zijn veilig, ze leren in huis leven, met kinderen, katten, honden en auto omgaan, dingen om normaal te gaan functioneren
Door Deesje
#2856556
de twijfel is er ja, ikzelf vind het voor het opvoeden van een pup niet de meest ideale tijd.. voor veel mensen is de tijd die wij er in kunnen steken (praktisch altijd iemand thuis omdat we elkaar 'afwisselen' in werk) ideaal... maar ik heb altijd gezorgd dat we meerdere weken afwisselend vrij waren en er 'niets moest' om de pup helemaal goed te kunnen laten starten.. die tijd hebben we nu niet, er 'moeten' dingen. Dat zijn voor een pup zeker geen verkeerde dingen maar ik begin ook met een nieuwe baan, ik ga hetzelfde aantal uren werken dus ook daar verandert eigenlijk niets buiten dat ik iets flexibeler ga zijn...

en gezien ik er niet op voorbereid was is er zeker twijfel.. en ik ben niet 'thuis' in honden opvangen..  een derde volwassen hond is uiteindelijk geen optie met autorijden en dan vooral met vakanties met de tent (dit jaar gaan we sowieso niet met de tent dus misschien is dit wel zo 'voorbestemd')

Al met al raak ik er steeds meer overtuigd dat ik dit pupje moet gaan helpen.. het asiel gaat een deel van de kosten op zich nemen en voor vervoer deze kant op wordt gezorgd.. er wordt vastgelegd dat hij te allen tijde terug kan als het nodig is en dan is denk ik zo'n beetje alles afgedekt..
Ik heb altijd gezegd dat ik iets wil proberen te betekenen als ik kan... vorig jaar kon dat met een jonge zeer angstige reu die een maand kwam logeren die volledig opleefde en dat heeft energie gekost maar heeft ook heel veel positiefs opgeleverd..
Ik geloof dat sommige dingen (onverwacht -  en dat is voor mijn autistische ik niet goed) op je pad komen omdat het zo moet zijn....

ik neem nooit zo plotselinge beslissingen, mijn autistische, perfectionistische ik (en ik ben kreeft) moet altijd alle opties hebben bekeken, alle voors en tegens afwegen.. en daarbij is het goed om te spiegelen. Daarnaast weet ik dat hier meerdere mensen honden opvangen en dus meer erover weten dan ik... en alle informatie, dingen waar ik aan moet denken is dan welkom.
Door Nadia
#2856611
Ik ken jou nu een beetje, en denk dat de helft van de 200% welke jij erin wilt steken al geweldig zal zijn. Je hebt onwijs veel kennis van honden en van het ras. Als de pup ergens een goede start zal krijgen is het wel bij jou/jullie.
Jouw 50% inzet staat gelijk aan de 100% van een ander. (Neem ik mezelf als voorbeeld).
Door dre
#2856620
Ik vang zelf ook (volwassen) honden op.

Mijn opvangers krijgen ook gewoon de aandacht die ze verdienen, echter soms is het voor hun iets minder omdat ik met mijn eigen hond moet trainen, of gewoon weg moet.
Ik heb daar wel eens schuldgevoelens over gehad, dat ik ze niet 200% kon geven. Echter zoals een vriendin oor zei: het is altijd beter dan in het asiel. En dat het slechter kan is geen excuus, maar het is wel waar.

Bij twijfel niet doen, maar kan jij er ervoor kiezen om tevreden te zijn 100% te geven aan je opvanger. Ik geniet van mijn opvanger, maar puntje bij paaltje zijn er dingen die ze met hun eigen baas moeten doen en leren en niet bij mij ;)

Wat je keus ook zal zijn, er is hier geen foute keuze. Je komt er vast nog wel uit
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door