Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door Martine-Tom
#2851656
Nav een discussie op FB.

Ben je voor Engeland verplicht om alle entingen jaarlijks te zetten?
Volgens mij is een enting met 3 jaar registratie dus gewoon 3 jaar geldig maar nu word me gezegd dat dat niet zo is, dat elke enting (muv rabiës) elk jaar gezet moet worden, klopt dat?
Door Martine-Tom
#2851661
Ja ik dacht dus ook alleen rabiës, maar als ik verder ga kijken kom ik ook sites met "overige hondenziekten" tegen, wat dat ook betekenen mag, volgens Stena Line is het alleen rabiës en de chip, ontwormen kom ik ook diverse verhalen over tegen...
Door Elvira
#2851713
Ik ga elk jaar naar vakantie naar Engeland en alleen de rabiës enting en ontworming is belangrijk. Enting is 3 jaar geldig, ontworming 5 dagen. Belangrijk is dat de datum van chippen voor de datum van enting is en dus vermeld staat in het boekje. Als je via de tunnel gaat, vragen ze bij de pet passport control ook om je boeking en je kenteken, houd deze dus bij de hand. ;)
Door Alba
#2852064
Martine-Tom schreef: Ja ik dacht dus ook alleen rabiës, maar als ik verder ga kijken kom ik ook sites met "overige hondenziekten" tegen, wat dat ook betekenen mag, volgens Stena Line is het alleen rabiës en de chip, ontwormen kom ik ook diverse verhalen over tegen...
Je moet de gegevens van de DEFRA hebben (uit m'n hoofd http://www.defra.co.uk). Hun eisen zijn geldig.
Gebruikersavatar
Door BaiChèDol
#2853659
Wij zijn verschillende keren met de beide honden naar Engeland geweest.
Ze zijn erg streng en er wordt gecontroleerd op chipnummer, paspoorten, rabies en ontworming.

Maar alles alles klopt, zijn ze buitengewoon vriendelijk!
Gebruikersavatar
Door Kallista
#2853673
BaiChèDol schreef: Wij zijn verschillende keren met de beide honden naar Engeland geweest.
Ze zijn erg streng en er wordt gecontroleerd op chipnummer, paspoorten, rabies en ontworming.

Maar alles alles klopt, zijn ze buitengewoon vriendelijk!
Zo heb ik het ook ervaren. Maar ze zijn wel pietluttig en kijken naar de datum van chippen, die moet goed ingevuld zijn, net als het ontwormen binnen de 24 tot 48u voor begin van de reis.
Als je zorgt dat je DA dat allemaal correct invult in je boekje kom heb je geen probleem ;)
Door Martine-Tom
#2853822
Ok dus als ik met Tom zou gaan, die is gechipt met 4 maanden, rabiës vorig jaar december en dan ontwormen (door/bij de da met registratie?) dan zit je safe? Weill ed kijken ze niet naar?
Door Alba
#2853883
Nee. Vreemd eigenlijk, want het risico dat een pup/hond Parvo meeneemt lijkt me groter dan Rabies. Tenminste, ik hoor vaker van parvo dan van rabies... :-\
Maar goed, daar zeggen ze niks over bij de DEFRA, op dit moment. Let wel, die Engelsen kunnen het morgen veranderen als ze daar zin in hebben en ze schijnen ook regelmatig dingen te wijzigen.
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door