Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

#2827220
ik ben aan het kijken naar een voedseldroger om straks zelf te kunnen drogen voor mijn honden.
omdat ik  gedroogd vlees te duur vind en vaak te groot voor mijn chi om mee te trainen.
(plus dat ik op de zorgboerderij waar ik kom ook fruit etc droog en dat zelf erg lekker vind :+)

over de bohmann hoor ik wisselende verhalen , daarnaast zou ik graag zelf de temperatuur in kunnen stellen , tijdschakelaar hoeft niet echt, ik kan dat altijd met een losse schakelaar in het stopcontact oplossen.
ik zou met alle liefde zo'n mooie vierkante droger willen , maar die is mn budget even te boven.

ik kwam uit bij de Espressions Voedseldroger EP5600 voor 79 euro. Nu ben ik nog rustig aan het rondkijken maar kan niet echt veel info vinden door gebruikers ervan.
Heeft iemand ervaring met deze droger en wil je die delen? of misschien een advies op dit gebied?
#2827231
Ik ken deze niet..
Ik heb dus zo;n dure vierkante omdat ik veel ruimte wilde. Nou das dan ook meteen het enige voordeel. In feite zijn al die drogers gewoon een stuk plastic met een ventilator en verwarmingsspiraal er in.
Sommige met bedieningspaneel. Mijne kun je van 1 tot 150 uren instellen, 1 ventilator of 2, dag en nachtstand en tot 68 graden. Verder is het net als alle anderen een vierkante plasticbak en nou goed, hier zitten dan 2 ventilatoren in.. maar sneller gaat ie echt niet.

Mijne geeft overigens zo nu en dan een error aan en stopt er dan mee. De Bomann die ik had van €34,- stookt vrolijk verder.
Zegt ook niet altijd alles dus  :biggrin2:

Voor die prijs is er overigens ook nog het merk Rommelsbacher, wellicht iets bekender hier?
#2887872
Ik heb pas de espressions gekocht en staat nu al drie dagen te drogen met van alles en nog wat. Tot nu toe ben ik heel tevreden. Er bekruipt mij nu wel een beetje vervelend gevoel omdat ik op dit forum lees niet hoger te drogen dan 50 graden en de laagste stand is dus 55 graden.... heb al kippennekken en eendenvleugels gedroogd :( op 55 graden dus, maar ook hoger! (In het beschrijvingsboekje staat nl. dat vlees op 75 graden moet)
#2899313
roxy10 schreef: Ik heb pas de espressions gekocht en staat nu al drie dagen te drogen met van alles en nog wat. Tot nu toe ben ik heel tevreden. Er bekruipt mij nu wel een beetje vervelend gevoel omdat ik op dit forum lees niet hoger te drogen dan 50 graden en de laagste stand is dus 55 graden.... heb al kippennekken en eendenvleugels gedroogd :( op 55 graden dus, maar ook hoger! (In het beschrijvingsboekje staat nl. dat vlees op 75 graden moet)
Dat zou voor mij een minpunt zijn, je kan alles bij 50 gr drogen het duurt alleen wat langer.
#2899511
Er zijn (nog) niet zo heel veel mensen die de Espressions gebruiken. Ik heb ze hier staan en ga binnenkort een vergelijking doen tussen Bomann/Clatronic en Espressions (doe ik voor alle merken). Wat mij bij het bekijken en even laten draaien gelijk wel opviel is dat de Espressions op stand 3 behoorlijk wat geluid produceert. Qua geluid staan Bomann/Clatronic en Espressions echt met stip aan de top (of eigenlijk dus juist niet).

Het droogadvies voor vlees op 70 graden, zoals dat in de meeste handleidingen staat, is uitsluitend gericht op vlees voor menselijke consumptie.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door