Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door Poedelpret
#325457
Hoi,

Heb sinds 6 maanden een grote zwarte poedel reu en op advies van verschillende mensen een verhoogde eet-en drinkbakset gekocht om maagtorsie te voorkomen.

Nu lees ik elders op de site dat dit het risico verhoogd met 110%. HELP! ???
Door Anneke V
#325494
Ik heb ook gelezen dat dit de kans op maagtorsie verhoogt....

8)Voeder- & drinkbakken op verhoog
8)Al het eten in 1x geven (liever verschillende porties)
8)Geen grote hoeveelheden water na het eten laten drinken
8)30-60 min rust gunnen na hun eten & niet onmiddellijk na het eten gaan wandelen
8)En grote honden met een diepe borstkas zouden er sneller last van hebben....
Laatst gewijzigd door Anneke V op do 26 mei 2005, 14:24, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Anneke V
#325501
Peet schreef: Ik weet nog steeds niet zeker wat nou goed is (waar staat dat ???)...maar bij mij staat alles op de grond... :P
http://www.schnauzervereniging.nl/maagtorsie.html
http://www.randstadhondensport.nl/artik ... orsie.html
http://www.keerhoeve.nl/maagtorsie/html
http://www.dierenambulancerotterdam.nl/ ... orsie.html
http://www.dierenkliniekdenheuvel.nl/si ... orsie.html
members.home.nl/twoboxers/Maagtorsie.pdf

Effe geGoogeld ;D
Laatst gewijzigd door Anneke V op do 26 mei 2005, 14:29, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Anneke V
#325509
Anneke V schreef: http://www.randstadhondensport.nl/artik ... torsie.htm

http://www.schnauzervereniging.nl/maagtorsie.htm

http://www.dierenambulancerotterdam.nl/ ... torsie.htm

http://www.dierenkliniekdenheuvel.nl/ site/gezelschaps/maagtorsie.html

http://www.nbhc.nl/Medisch/maagtorsie.htm

members.home.nl/twoboxers/Maagtorsie.pdf

Hopelijk lukt dit beter!!!!!!!!!!!!!!! 8)
Ik kan niet meer volgen.....op de ééne site staat dat het eten op een verhoog MOET & op de andere dat dit juist NIET MAG ??? ??? ???

Ik ga ervan uit dat wolven ook niet vanaf een verhoog eten maar vanop de grond, dus logiserwijze...
Een wolf heeft ook geen kom water klaar staan, dus na zijn eten moet ie ook op zoek naar water....& deze buiken meestal ook uit na een goede maaltijd...Alleen die verschillende porties per dag lijken mij niet logisch ???
Ik ben maar hardop aan het nadenken hoor ???

Behalve natuurlijk bij rassen die er gevoelig voor zijn: grote honden met diepe borstkas, volgens de sites zijn dit: Duitse Dog, St Bernard, Weimaraner, Ierse Setter, Gordon Setter, Duitse Herder....Gevonden in deze pdf file members.home.nl/twoboxers/Maagtorsie.pdf

Probleem zou oa zijn dat ze teveel zuurstof naar binnen happen bij het eten ???

Weet iemand anders hier misschien meer van ???
Laatst gewijzigd door Anneke V op do 26 mei 2005, 14:56, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Poedelpret
#325516
Peet schreef: Ik weet nog steeds niet zeker wat nou goed is (waar staat dat ???)...maar bij mij staat alles op de grond... :P
Medisch / maagdraaingen van Lizzsy
Door Steph
#325596
Hangt toch ook af van het ras dat je hebt, ik zie mijn hond niet eten hoor vanaf de grond, hij heeft een schouderhoofte van 74 cm, is voor hem toch een stukje gemakkelijker als potje iets hoger staat. Zeker bij ouder worden of bij elleboogsysplasie. We mogen hen toch iets meer luxe geven dan wolven hebben he.
Door Laura2004
#325602
Mijn honden hebben wel van die verhoogde voerbakken, maar die halen het eten eruit en eten het van de grond verder op. Maar ik heb idd ook gehoord dat een verhoogde voerbak het risico op een maagtorsie vergroot.
Gebruikersavatar
Door sylvia
#325617
Met onze dober heb ik nooit dingen gedaan om een torsie te voorkomen, ik heb haar altijd gewoon de bak op de grond gegeven met het idee dat als het voer hoger gegeten dient te worden dat ze het dan zelf wel hoger legt, zij ging er vaak lekker bij liggen ;D En het is een logisch iets voor zowel dier als mens om geen grote inspanningen te doen als je net je maag vol hebt.
Door 202spots
#325641
Hier staat de voerbakken in 'n standaard dat op verschillende hoogtes gezet kan.
Ik heb ze op borsthoogte staan gewoon omdat ik dat makkelijker voor de honden vind.
(En omdat mijn honden 'n diepe borstkas hebben)

Hier 'n hele boel te lezen over bloat,waar ondermeer dus ook geschreven word dat de verhoogde voerbak beslist GEEN maagtorsie veroorzaken!

Please review the Purdue articles and then review Ms. Arndt's article, The Purdue Bloat Study: On My Soapbox. She raises some good points. (For example, I absolutely agree with her assertion that feeding from elevated food dishes does NOT contribute to bloat.)

In the end, it is up to each of us to look at the body of information that's been offered and decide for ourselves what we will use and what we'll put aside.

http://www.ginnie.com/DaDane346.shtml
Door Nathalie B
#325734
Ik heb idd ook pas gelezen hier op medisch geloof ik dat een verhoogde voerbak meer kans op maartorsie geeft. Mijn hond heeft ook een hele diepe borstkas en een schouderhoogte van 90 cm. Ik dacht ook dat ik er goed aan deed om de bakken op ellebooghoogte te zetten maar ik heb ze nu toch maar een stuk verlaagd. Niet helemaal op de grond want dan moet die van mij onderhand net zo als een giraffe gaan staan met van die gespreide voorpoten. Lijkt me ook niet echt handig met eten.
Wat ik wel weet is dat de kans op maagtorsie kleiner is als je rauw voert en dat weet ik omdat de fokster van ierse wolfshonden die mij heeft begeleid bij het barfen, in 20 jaar nog geen maagtorsie bij haar honden heeft meegemaakt terwijl het bij het ras toch regelmatig voorkomt.
Door Lizzy
#326762
Ik voer steeds minder het voedsel uit voerbakken. Om de simpele reden dat het gewoon niet gaat. Ik bedoel, het is zinloos om een halve eend of parelhoen of hele vis of flinke karkassen of lappen vlees in een voerbak te doen. Ze pakken het eruit en gaan het vanaf de grond opeten.

Dus, ik zet steeds vaker hun voerbak op hun rubber kleedje (op de grond dus). En het valt mij op dat ze bijna altijd gaan liggen om te eten. Of tenminste een heel end door hun voorpoten zakken. Maar goed, ze zoeken dus zelf hun favoriete eethouding en die is dus meestal liggend. Als je wolven ziet wanneer ze eten, dan staan of liggen ze vaak in dezelfde houding als mijn honden. En ik meen dus dat dit de beste houding is. Gevoelsmatig. Omdat dit de houding is die zij zelf dus blijkbaar prefereren.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door