Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door toscak
#2768057
Over 5 weken verwachten we onze nieuwe aanwinst  :D
Omdat we pas op een leeftijd van 7 weken een keuze maken en de fokker volgens normaal schema ent, vroeg ik me af of ik nog 'iets kan doen' wanneer pupje eenmaal thuis is.

Hij krijgt dus sowieso zijn 6 weken enting, kunnen jullie advies geven wat mogelijk is om niet het normale entschema te volgen?

Bob wordt altijd getiterd, meestal voor de 'lol' denk ik omdat hij epilepsie heeft en ik waarschijnlijk bij lage titers toch niet zou enten. Verder krijgt hij sinds dit jaar ook geen Weil meer. Voor een pup heb ik eigenlijk nog geen goed beeld wat mogelijk is, als het al ergens in dit board staat dan mag linkje ook hoor  ;)

Alvast dank!
Door Parelridder
#2768102
Ik ben zeker geen deskundige op dit gebied, maar heb n.a.v. dezelfde vraag wel veel meegelezen en gevraagd over dit onderwerp. 'k Heb er voor gekozen de pup rond de leeftijd van de 2e vaccinatie (in mijn geval koos ik voor de dag dat ze 10 weken werd) te laten titeren. Tannetje heeft me n.a.v. de gemeten waarden (duidelijk en onderbouwd) geinformeerd en geadviseerd. Daar heb ik heel vel aan gehad.
In het geval van mijn pup heb ik er vervolgens voor gekozen haar 2e vaccinatie te laten geven op 12,5 weken en dit was de DHP (reguliere vaccinatie voor 12 wkn, maar excl. kennelhoest en Lepto). Volgend jaar vaccineer ik wel tegen Lepto (komt steeds vaker voor de afgelopen jaren volgens mijn da) maar dan met Lepto4. Omdat die dan ook geboosterd moet worden de 1e keer en het zwem- en weilseizoen bijna ten einde is, nu geen Lepto gevaccineerd. Ik houd haar nog wel even uit het water ;)

Ontwormen heb ik 1,5 wkn. voor vaccinatie gedaan. Op 9 en 12 weken vond ik overdone omdat ze met 2, 4 en 6 wkn. al (met wisselende middelen) was ontwormd en de uitstekende groei noch andere signalen enige aanleiding gaven te vrezen voor een enorme worminfectie. Ik ontworm nooit tegelijk met de vaccinatie, altijd voorafgaand, zodoende op exact 11 wkn. ontwormmiddel gegeven, omdat de vaccinatie beter aan slaat als het lichaam niet bezig is met een worminfectie.
Als er geen signalen zijn van wormen krijgt ze geen andere 'preventieve' wormbehandeling, maar stroomt ze op 6 mnd. in bij het spoelwormonderzoek waar m'n andere honden al aan deel nemen en hoor ik dan maandelijks of er al dan niet aanleiding is te ontwormen.
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door