Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Truitje
#1472
Goeie genade wat een site! Is dit een grap of moeten we ons achter de oren krabben. Ik begin net aardig op dreef te raken met (b)arfen.........
Door Lizzy
#1473
Ja, deze kennen we!

Ach, mevrouw piept en zeurt dat de leden van de barflijsten geen dierenartsen zijn. Zelf is ze dat ook niet.
Maar goed, ze piept en zeurt verder nog een end in de ruimte over hoe gevaarlijk rauw vlees wel niet is. Oh, oh, al die bacterieen toch..

Sinds de dag dat wij mensen een packt zijn gaan vormen met honden, eten deze dieren rauw vlees. Sinds een jaar of 60 bestaan er brokken en zijn er nog nooit zoveel honden ziek geweest als de afgelopen 60 jaar....

Pottenger legt uit waarom rauw vlees en niet gekookt. Juliette de Bairalci Levy legt uit waarom rauw vlees en niet gekookt, Donath legt uit waarom rauw vlees en niet gekookt. DHont legt uit waarom rauw vlees en niet gekookt. Dat zijn de "oudere" of "overleden" schrijvers onder ons.

We hebben nu ook een nieuwe generatie DIERENARTSEN die vOOr rauwe voeding zijn:
Pitcairn, Lonsdale, Billinghurst, Schultze en ook JdBL is nog steeds zeer actueel. En, natuurlijk hebben we inmiddels diverse Nederlandse en Belgische dierenartsen die ons helemaal gelijk geven (sommige van deze dierenartsen wisten dat eerder dan de BARF Lijsten en barfplaatsen en ARF Lijsten bij elkaar. Zij hebben het licht al veel eerder gezien). Ik denk dan aan Dr vanden Eynde, Dr Koning, Dr de Leeuw, Dr Woudstra, maar ook nieuwste generatie dierenartsen zoals de eigenaresse van de ARF Lijst!

Als onze honden hier regelmatig doodziek lagen te wezen (op barfplaats, de ARF Lijst, hondenforum, BARF lijsten), dan zouden wij natuurlijk allemaal stug doorgaan met de bewering dat rauw/vers vlees erg gezond is. Dus niet. Wij hebben het proefondervindelijk zelf vast kunnen stellen dat rauw/vers vlees een voeding is waar onze honden op floreren. En natuurlijk zijn de rapen gaar wanneer deze anti-vers/rauwvlees persoon haar website komt vermelden op rauw/vers lijsten! Want, wat komt deze dame in hemelsnaam daar doen? Lekker rellen? Of zogenaamd blije vers/rauw gebruikers waarschuwen?

Deze mevrouw heeft geen idee van hoe wolven en honden functioneren. Ze heeft blijkbaar geen idee van feiten als:

Het spijsverteringssysteem van de wolf is hoegenaamd gelijk aan die van de hond.

Honden en wolven zijn onder andere ook aaseters. Vlees dat al aan de rottende kant is, kan een gezonde wolf/hond prima verdragen. De bacterieen worden eenvoudigweg gelijk gedood wanneer ze in aanraking komen met het maagzuur van de hond (pH waarde van, ik geloof, 1). Laat staan dat het verse vlees dat wij geven onze honden ziek zal maken! Trouwens, ik ken zelfs mensen die alleen bijna rottend vlees aan hun honden geven. Honden vinden dat namelijk heerlijk...

De meeste honden eten wel eens een lijkje in het bos. De meeste honden worden hier niet eens ziek van! Sommige honden worden hier wel ziek van, maar deze honden hebben mogelijk een slechte weerstand doordat ze hun hele leven steriel eten hebben gekregen... Een zwakke weerstand doordat deze arme honden dagelijks bezig zijn hun lijf te ontdoen van giffen als BHA en BHT... Hun lijf heeft het hier maar druk mee:-(

Weet je Britty, wij hebben allemaal dit soort artikelen gelezen toen we ons net begonnen te interesseren voor barf of versvlees... Ik schrok me helemaal het apenzuur toen ik dit artikel voor het eerst las. Ik moest mij beheersen rustig te blijven en niet direct al het vlees te gaan koken! Maar, neem maar van mij aan dat, wanneer je je hond een jaartje of drie hebt zien floreren op verse rauwe voeding, dat je van dit soort artikelen denkt "Sure. Ga een ander in de maling nemen".

Ik zou dus zeggen, wanneer jij vraagt "wie moet ik geloven?".

Jezelf en je hond. Aan de hond kun je zien of hij gezond is. Een hond liegt niet.

Groetjes, Lizzy
Laatst gewijzigd door Lizzy op wo 07 jul 2004, 17:30, 1 keer totaal gewijzigd.
Door britty
#1475
jeetje! nou, bedankt lizzy voor je geruststellende woorden! ik was inderdaad al bijna het vlees aan het koken.. nou ja, ik ben echt pas een beginner en dus surf ik alle sites af waar iets over BARF te vinden is. en dan stuit je op zoiets! ben alweer gerustgesteld.. mijn honds krijgt nog 3 weken 3x per dag brokken en gaat dan over op 2x. in het weekend krijgt hij altijd versvlees.. ik probeer wel dingetjes tussnedoor uit, zoals een mergpijpje(echt leuk om te zien hoe hij daar mee kan hannessen) een sardientje en andere dingetjes.. volgens mij lust dat beest echt alles! zelfs met warm weer schrokt hij zijn voer als een gek naar binnen..en als ik er wat meer van af weet wil ik die 2 versdagen gewoon aanhouden en er 1 BARF-dag per week bijdoen, eventueel verder uit te breiden naar meer dagen als ik er wat meer van weet..wat denk je, ben ik zo een beetje goed bezig? (dat rauw vlees is echt wel eng, en wat kan ik het beste als calciumbron gebruiken, ik vind kippebotjes nogal griezelig..)
;D :-*
Door Lizzy
#1476
Hoi Truitje, dank je!

Ik zeg overigens niet dat voeren van botten totaal ongevaarlijk is. Zie daarvoor ook "honden en het eten van botten". Het consumeren van botten houdt wel degelijk een zeker gevaar in. Kippenvleugels kunnen vastlopen (we hebben dit 1 maal mee gemaakt met een pup), botten kunnen inderdaad splinteren, en je moet goed weten wanneer je welke botten geeft. Dan nog, er is en blijft altijd een klein risico bestaan dat het een keer mis kan gaan...

Maar, de keerzijde van de medaille is: een leven zonder risico's bestaat niet.

Ik heb zelf mijn hond Whoofer bijna aan een maagtorsie verloren door het eten van een buffelhuid.

Mijn Dalmaat is bijna gestikt in een buffelhuid.

Mijn Dalmaat had chronische diarree en zou (als ik zijn voeding niet veranderd zou hebben naar rauw en vers) nu aan de 30ste antibiotica kuur zijn bezig geweest.

Mijn Basset had chronische oorproblemen en moest onder het mes. Sinds de rauwe/verse voeding, zonder granen, is zij oorprobleem-vrij.

Ik ken mensen die hun pup zijn verloren doordat het gestikt is in een brokje.

Ik ken mensen die hun puberende hond zijn kwijt geraakt doordat hij een glazen pot pindakaas heeft opgegeten.

Ik ken NIEMAND die zijn hond is kwijt geraakt aan rauw vlees (bacterieen). Ik ken niemand die zijn hond is kwijt geraakt aan een rauw bot. Ik geloof best dat er wereldwijd mogelijk honden aan rauwe botten overleden zijn, maar ik blijf het zelf een acceptabel risico vinden. Mocht een van mijn honden ooit sterven aan het eten van een bot, dan ben ik de eerste die daar werkelijk DOODZIEK van zal zijn.... Ik weet niet of ik totaal van de rauwe botten zal afstappen of dat ik ze zal gaan malen, maar 1 ding weet ik wel 200% zeker: gekookt vlees komt hier nooit meer in de hondenbak.

Dus, voor wie bang is voor botten: geef je hond een compleet versvlees. Deze botten zijn gemalen en kunnen NOOIT schade aanrichten of, ga zelf de kippenbotten maken met een gehaktmolen.

Voorlopig blijf ik botten voeren. Ik vind het risico dat een van mijn honden vroegtijdig sterft aan een gebitsziekte groter dan dat zij zullen overlijden aan een bot. Zie boek Tom Lonsdale....

Groetjes, Lizzy
Door Anna
#1477
Lizzy, je hebt alweer een kissy verdiend. De opluchting hier is groot. Ik kreeg het zowaar even benauwd.
Tja, het is dan ook een erg intelligent opgestelde tekst!! Of niet? Toen ik hem voor het eerst las, kreeg ik ook een lichte paniekaanval. Je moet een "versvleesspecialist" zijn om alle argumenten van deze dame te kunnen ontkrachten... Ik zou het dus niet kunnen! :-[

Groetjes,

Anna.
Door Lizzy
#1478
jeetje! nou, bedankt lizzy voor je geruststellende woorden!
Ik herken het wel hoor Britty! Men heeft mij (jaren geleden) op doggy.net diverse keren moeten geruststellen!
ik was inderdaad al bijna het vlees aan het koken..
Doe dat alsjeblieft maar niet! Geef het maar lekker rauw. Ik zou zelf trouwens nooit rauw varkensvlees geven, dat is een uitzondering (zie Ziekte van Aujeszky onder informatie barf)
nou ja, ik ben echt pas een beginner en dus surf ik alle sites af waar iets over BARF te vinden is. en dan stuit je op zoiets!

Heel goed! Vooral mee doorgaan! Je zult dit soort stukken nog wel vaker tegen komen. Dat geeft niks hoor! Vraag desnoods hier of op de lijsten wat de mensen er van vinden. Over een paar maanden/jaar lach jij erom!
ben alweer gerustgesteld..
Mooi zo!
mijn honds krijgt nog  3 weken 3x per dag brokken en gaat dan over op 2x. in het weekend krijgt hij altijd versvlees.. ik probeer wel dingetjes tussnedoor uit, zoals een mergpijpje(echt leuk om te zien hoe hij daar mee kan hannessen) een sardientje en andere dingetjes..
Hartstikke goed! Wees wel bedacht dat mergpijpjes erg hard zijn en de tanden van de hond daar van kUnnen slijten. Niet te vaak geven dus. Ook kunnen mergpijpjes wel eens vast kunnen komen te zitten in de bek. Zorg dus dat je een mergpijpje hebt die niet om de onderkaak kan slaan (qua maat). Sardientjes is prima! Geef je deze rauw?
volgens mij lust dat beest echt alles! zelfs met warm weer schrokt hij zijn voer als een gek naar binnen..
Dat is hartstikke mooi! Maar, wees met schrokkers dus inderdaad bedacht met rauwe botten!
en als ik er wat meer van af weet wil ik die 2 versdagen gewoon aanhouden en er 1 BARF-dag per week bijdoen, eventueel verder uit te breiden naar meer dagen als ik er wat meer van weet..
Klinkt mij goed in de oren! Doe maar lekker rustig aan want je hebt geen haast.
wat denk je, ben ik zo een beetje goed bezig? (dat rauw vlees is echt wel eng, en wat kan ik het beste als calciumbron gebruiken, ik vind kippebotjes nogal griezelig..)
;D :-*
Ik zou zelf proberen om naar zoveel mogelijk dagen met versvlees te gaan streven en zo min mogelijk brokken. Want, ik vind brokken gewoon niet gezond. En, brokken willen nog wel eens lastig combineren met barf. Goed, verder ben je prima bezig! En, geloof mij maar, dat rauwe vlees dat went! Binnen enkele maanden weet je niet beter:-). Als je maar 1 dag per week gaat barfen (dus zelf samenstellen), dan hoef je niet persee botten of een andere calciumbron te gebruiken. Want, in de complete voeding zit voldoende calcium om die ene dag op te vangen. Ga je meer dagen zelf samenstellen, dan is het raadzaam om WEL een calciumbron toe te voegen. De veiligste manier om calcium te geven via rauwe botten zijn: KIPPENNEKKEN! En Britty, ook dat went razendsnel! De eerste keer stonden we allemaal doodsangsten uit met rauwe botten. Maar, kippennekken kunnen niet vast lopen en de botten in de nekken zijn zacht. Je kunt (voor de zekerheid) ze altijd nog een paar keer flink plat meppen. Je kunt eventueel ook gemalen eierschalen geven. Een half theelepeltje a 1 theelepeltje is voldoende voor op de vleesmaaltijd (zelf samengesteld). Geef geen gemalen eierschaal over de complete versvleesvoeding hoor, want daar zit zat calcium in!

Ik denk zelf wel dat als je vaker dan 1 keer per week wilt gaan barfen, dat je je beter over de botten-angst heen kunt zetten en toch iets moet gaan geven als kippennekken. Als je daar eventueel aan gewend bent (en je hebt vertrouwen gekregen), dan zou je een goed ingeknipte kippenvleugel kunnen proberen en bijv. een kippenkarkas.

Groetjes, Lizzy
Door Lizzy
#1479

Tja, het is dan ook een erg intelligent opgestelde tekst!!  Of niet?  Toen ik hem voor het eerst las, kreeg ik ook een lichte paniekaanval.  Je moet een "versvleesspecialist" zijn om alle argumenten van deze dame te kunnen ontkrachten...  Ik zou het dus niet kunnen! :-[

Groetjes,
Anna.
Toch niks mis mee? Ik dacht het al wel hoor: "Oeps, Anna raakt ook een beetje in paniek". Geeft niks joh, komt vanzelf weer goed. Overigens, volgens mij heeft Ian Billinghurst zelf alle argumenten van deze dame weerlegt. Ik zal deze URL wel even zoeken!
Groetjes, Lizzy
Door Anna
#1481
Ik dacht het al wel hoor: "Oeps, Anna raakt ook een beetje in paniek".
Nou nee, Liz, valt wel mee hoor! ;D Ik las deze tekst voor het eerst een half jaartje geleden of zo... ;) Maar toen al vond ik jullie argumenten (op doggynet) overtuigender dan die van deze dame.
Toch denk ik niet dat de volledige tekst kan afgedaan worden als bullshit, maar wie ben ik?
Maar als je niet de wil/mogelijkheid hebt om je ergens in te verdiepen, moet je sommige dingen waarschijnlijk gewoon aannemen. :-/ Of niet natuurlijk! :P

Groetjes,

Anna.
Door Lizzy
#1482
Hoi Anna, OK, gelukkig! Weet je wat, ik ga wat met deze tekst doen. Ik ga het copy pasten en bij al haar beweringen zeggen of er waarheid in zit of niet, waar zij onzin klept en waar niet en waar zij woorden verdraaid en waar niet! Ik kom hier op terug ;D

Groetjes, Lizzy
Door Lizzy
#1483
OK, ik ga jullie waaaaanzinnig vermoeien!

Deel 1
Is Raw Meat Safe?

The issue of feeding raw meat as part (or the entirety) of a domestic dog's diet, has proven to be very dangerous. What started out as an unresearched and unsubstantiated diet that qualified veterinarians dismissed as a "fad", has now become a real threat for the well meaning dog lovers who are striving to give their dog's the best. click here to hear what just a few vets have to say. Additionally, dogs who are not on a raw meat diet are still at risk because of parasites and bacteria spread through feces at commonly shared parks.
Ik weet niet eens wat ik hier op moet zeggen... dit is echt de grootste flauwekul bij elkaar geraapt... Waar zijn in hemelsnaam de bewijzen dat rauw vlees zeer gevaarlijk is? Die data wil ik wel eens zien zeg! Dan nog wat: liggen wilde carnivoren allemaal dood te creperen van dat rauwe vlees wat ze eten? Liggen onze honden allemaal op sterven na dood te zijn dan? Er is wel onderzoek gedaan. Door Pottenger bijvoorbeeld. Maar de arme man is nooit serieus genomen en gecastereerd door de pasteurisatie-maffia. En dan die laatste zin... Honden die geen rauw vlees krijgen lopen gevaar door parasieten en bacterieen van andere poep? Hoe KOMT ze erbij? In iedere drol zitten bacterieen. Overal zijn parasieten en bacterieen. Zonder bacterieen zou er geen leven op deze aarde zijn...
Veterinarians across the United States have grave concerns about raw meat and bones in a dog’s diet. History and current statistics show us that both wild and domestic dogs who eat raw meat and bones can and do become very ill for a number of reasons.
Statestieken graag! Onze Nederlandse en Belgische dierenartsen zien dit niet hoor. Trouwens, ik heb zelf, na al die jaren, nog nooit meegemaakt dat een hond ziek is geworden van rauw vlees. Wel van brokken.. Ook hier geldt weer, waar liggen al die creperende wilde carnivoren?
There has been a significant increase in a variety of illnesses due to a raw meat diet. Some dogs become ill right away and others have severe pancreatic, kidney, heart and brain illnesses due to a long-term raw meat diet. Most dogs that die from a raw meat / bones diet do not show signs of illness until a few days before it kills them. This is true with Pancreatitis and with the raw chicken or turkey necks and backs that injure the stomach and intestinal area.
Huh? Mag ik de statistics zien please? Alle ziektes die ze nu op noemt, zien we optreden bij honden die brokken eten....
Advocates of a raw meat/bone diet make a giant leap from a low quality kibble to raw meat and bones, skipping over a more common sense solution. A home-made diet with cooked meat. Any initial results they might see with a raw meat diet are a result of an "absence" of one or more ingredients of the kibble - NOT the "presence" of raw meat. I am very much in favor of home-made diets made with cooked meat and grains, raw veggies and fruits, as long as you have researched your dog's current health status and breeding history if possible.
Welja! Vergiftig je hond vooral met lekker veel granen! Enne: lees JdBL hier eens op na en doe zelf een testje: men neme een stuk biefstuk. Deze laten we bederven, maar zorg ervoor dat er geen vliegen bij komen. Leg het een dag of 10 in de grond begraven in de schaduw. Neem dan een stuk biefstuk en kook deze eerst. Doe vervolgens hetzelfde. Begraaf dit vlees in de schaduw. Haal beide stukken na 10 dagen boven de grond. Het rauwe stuk vlees is bestorven en wordt nog graag gegeven door honden. Het gekookte stuk vlees is groen en loopt weg van de schimmels, bacterieen en andere smerige 1, 2 en 10 cellige wezentjes. DAT gebeurd er nu ook in de hondenmaag met gekookt vlees.... Lees ook hier de studie van Pottenger.
I considered a raw diet for my dog and decided to challenge the idea by thoroughly investigating everyone’s claims (on both sides of the fence). It has evolved into an 11 year independent study. The most compelling evidence are the growing number of dogs I have known to actually die from a raw turkey or chicken back/neck tearing apart their stomach. Intestinal parasites from the raw meat causing a slow death or severe illness. Female dogs on a raw meat diet are more commonly dying while giving birth to a litter.
Huh? Statistics please! Ik ken alleen maar fokkers die geweldige nesten hebben voortgebracht op rauwe/verse voeding! Ik ken geen hond die van rauwe verse voeding gestorven is. Feitelijk is de oudste hond (Guiness Book of Records) het bewijs! De hond krijgt alleen rauw vlees en is 27 jaar. Het groeiend aantal versvlees honden in Nederland stijgt gestaagd. En, we horen niets anders dan honden die EINDELIJK zonder klachten door het leven gaan...
Throughout my research, I have interviewed and collected data from several top veterinary universities and nutrition experts with degrees in science and biology. Not one of these credited experts could honestly say that a raw meat and/or bone diet for domestic dogs was anywhere near the realm of safe. In addition, I have not found a holistic practitioner or raw meat advocate that can provide evidence that raw meat actually benefits the dog. For example, I’m often told "my dog has a beautiful coat". Raw meat is high in fat - this could also be accomplished with olive oil added to their diet, without the risk of illnesses associated with raw meat. New studies are coming out frequently - all opposed to raw meat and bone diets.
Ik ken voldoende Holistische dierenartse die hier heel anders over denken en zeer andere cijfers kunnen laten zien.
Advocates of a raw meat diet feel that it’s "bringing your dog back to a more natural style of living". None of the people who are promoting a b.a.r.f. diet (that I have encountered) have actually had contact with a wild dog. Dr. Billinghurst admittedly has never done any studies on wolves or wild dogs. I have. I have a wolf sanctuary, and the truth is that wild-born wolves taken into captivity are typically malnutritioned. Most people *assume* that because wild dogs don't have the opportunity to cook their food, that nature has set up the perfect diet for them. This is simply not true. We know from their carcasses that they die of splintered fowl bones and have very bad dentalia (dental problems).
Oh? Totaal nieuw voor mij! Ik ken alleen studies die het tegendeel beweren over wolven. Ik zou graag meer data zien! Dr Billinghurst heeft overigens nog nooit gezegd dat we onze honden moeten gaan voeren als wolven. Het tegendeel is zelfs waar! Een typisch gevalletje van: ze denkt dat ze weet waar ze over praat, ze is alleen vergeten het boek GYDAB te lezen....
As for the statement that raw meat is a biologically correct food, Humans have survived healthfully on cooked foods for thousands of years. It is more than safe to say that diseases such as Cancer are not caused by cooking your meat.
Mensen zijn geen carnivoren en derhalve gaat dit vergelijk OVERAL mank! Overigens zijn er voldoende studies die aantonen dat wij mensen wel kanker krijgen omdat we alles koken... groente, fruit, melk, alles.
There are a variety of raw meat menus being offered. You can also find several home-made raw meat diets on websites. It’s possible that some of these menus or products are better/safer than others. However, I have been told by experienced veterinarians and nutritionists that they all have in common - they are extremely unbalanced and also put your dog at risk of contracting dangerous bacteria and parasites. This is not my own opinion, but that of the top veterinary universities and true nutritional experts. Anyone to deny there is risk, is fooling themselves!
Ja, en dierenartsen zijn tegenwoordig voedings experts... nadat ze 4 uur college hebben gehad.... Sure... Highly unbalanced? Typisch gevalletje van wederom de feiten niet kennen. BARF is geen menu en BARF is ook niet iedere dag compleet. Net zoals wij niet iedere dag compleet eten. Theorie van BARF duidelijk niet begrepen....
Door Lizzy
#1484
Deel 2:
What Are the Known Benefits of a Raw Meat Diet?

There are no studies showing any benefit that raw meat is directly responsible for. Dr. Billinghurst has been asked several times, publicly, to provide an documentation or studies on his "theory" or proof he has any knowledge of wolves and wild dogs, yet fails to produce such evidence. As well, holistic practitioners that recommend raw meat have been unable to provide any type of evidence. Especially one so great that you should risk the health of your dog.
Oh? Studie van Pottenger niet gelezen? Juliette niet gelezen? Nooit gehoord van goede bacterieen en enzymen? Nooit gehoord van afbraak van eiwitten na koken?
On the other hand, as more people experiment with raw meat diets, veterinarians are seeing frequent cases of pancreatitis, ulcers, malnutrition, injuries due to the raw bones, systemic bacterial poisoning and other conditions. I continue to receive frequent emails from people who once swore by barf, and have now left the discussion group with very sick dogs.
Laat maar zien die data! Ik ben heel benieuwd! Die emails willen we ook graag zien! Ik ben ook lid van heeeeel veeeeel lijsten en de meeste vertrekken omdat ze weer eens een persoonlijk oorlogje met iemand zijn aangegaan.... Omdat ze elkaar niet uit kunnen staan...
Can a Dog Overcome Illnesses on a Raw Meat Diet?

No! When an improvement in a previous condition is seen after feeding raw meat to a dog, it is more likely due to the absence of some offending agent in the food they were eating before.
JA! Zo lust ik er ook nog wel een paar! Ik heb honderden!!! honden op zien knappen.. Tuurlijk, die waren allemaal allergisch. Ja, voor die zooi in die brokken! Een van de redenen om deze de deur uit te slingeren!
Some people see what they perceive to be immediate results from the barf diet...a shiny coat, or some type of condition has cleared up. Raw meat has a high fat content that will sometimes give a dog a shiny coat (at least initially). While coat texture can be a sign of good health, it's not a reliable measure of a dog's health.
Eens, ik ken honden met een glanzende vacht die dood gingen aan kanker. Maareuhh, ik mis geloof ik het argument...
The truth is that it's NOT the element of *raw* meat that improves a dog's health. They would see the same results with cooked meat. Often times it's simply the absence of one or more ingredient(s) in the kibble they were feeding. When you go from a low quality kibble to barf, you're basically hopping out of the pot and into the fire.
Dat is dus niet waar. Probeer het zelf maar uit: geef je hond maar eens 3 maanden gekookte voeding...
In other words, you could have taken your dog off their current food and put them on another commercial food, or possibly a vet-supervised homemade diet with small amounts of cooked meat, and seen an improvement in the condition - without the dangers of raw meat. Veterinary Universities believe (and I agree) that better nutrition and veterinary care is extending the average dog's lifespan past what is normal, which is why we see chronic cases such as diabetes or cancer. Overbreeding has resulted in an increase of dysplasia, allergies and skin conditions. These are effected by diet, but caused by genetics (poor genealogy from overbreeding and puppy mills).
Gewoon niet waar. Lees Donath, JdBL, Dhont, Pottenger er maar op na.
Why Do Veterinarians Recommend It Then?

Very few do recommend raw meat diets. I find it disturbing that the ones I have spoken to who do endorse the idea of feeding raw meat and bones did not have any medically sound reason for doing so, nor could they dispute the data I presented. They just retreat to the position that "dogs in the wild eat it", without acknowledging that wild dogs are malnutritioned and have shortened life spans from their diet.
Ik heb nooit eerder zulke onzin gelezen! Dierenartsen willen brokken verkopen! DAAROM!
One veterinarian who has seen an increase in illnesses due to feeding raw meat reported to me that he treated a 6 month-old puppy who had been on the raw meat diet from a book, "Give Your Dog a Bone". The owners had been diligent in strictly following the book's instructions for their dog's diet. This dog had a severe case of Eosiniphilic Panosteitis (Panos), which is not caused directly by diet, but can be greatly effected by it. The poor puppy was so lame he could barely support his own weight. This is not an isolated case - I have also received email from numerous dog owners whose dogs are having projectile bloody diarrhea and severe bacterial poisoning while on Dr. Billinghurst's raw meat diet. It is just an example of health problems I believe will become increasingly common as dogs on these diets suffer poor health. There are a number of disorders a dog could have where human food of almost any kind (raw meat and dairy, in particular) could seriously harm them, Pancreatits being one example. Click here for more examples; Testimonies
Gek dat wij deze voorbeelden (na al die jaren) niet kennen?!
Who is Advocating Raw Meat for Dogs?

The raw meat 'theory' has been made popular by a few vets-turned authors such as Ian Billinghurst and Dr. Pitcairn. From there, many other holistic vets who put their trust into these authors have exuberantly promoted the concept. These authors have created a significant paranoia - to the point where people are afraid to cook their food or purchase any commercial food products. Interestingly, most people following this diet only apply the logic to their dog's diet and continue eating cooked foods themselves.
Wat een gelul van een dronken aarbei! Wij kennen holistische dierenartsen die al 30 jaar beweren wat Ian B. geschreven heeft! We kennen er zelfs 1 die nog nooit van Ian B. heeft gehoord! En toch geeft hij de voorkeur aan rauwe verse voeding. Natuurlijk eet een mens geen rauw vlees. Wij gaan daar namelijk wel aan dood.... Wij hebben geen maagzuur dat zo sterk is als de hond. Wij zijn geen carnivoor. De hond wel....
They are contradicting what the great majority of veterinarians and qualified animal nutritionists have determined to be true. I have not met anyone who could provide scientific data to support these claims.
Ook hier geldt weer : deze wereld zit te wachten op deze studies.... Niet dus. Proctor & Gamble zijn achterlijk geworden.
The owners of B.A.R.F. (Bones and Raw Food) websites and Internet discussion lists are (to my knowledge) dog owners and breeders, not veterinarians. They provide questionable testimony and are not qualified to be prescribing diets for your dog, or advising on alternative medicine in any way. A qualified, respected veterinarian would not do this over the internet.
En wat doet mevrouw zelf? Ze is zelf ook geen dierenarts... En, zie de contradictie: de leden zijn geen dierenarts en "a qualified, respected veterinrian would not do this over the internet". Nee, dat DOEN ze ook niet, want er zijn geen dierenartsen lid van die lijstjes, zegt ze net zelf... Blond zeker?!
These "followers" of Billinghurst, Pitcairn, Schultz and other authors are so dependant on the books that they casually refer to it as their "bible." The barf lists on the Internet are very much "cult-like." You will be warned if you even mention my website, and banned if you agree with it. They will not tolerate ANY opinion other than their own and are extremely hostile toward anything that challenges their belief system. Barfers have retaliated to my website/article by attempting to discredit me with accusations of being affiliated to a commercial dog company. So for the record, I do not sell dog commercial dog food. I am not selling anything.
Onzin. Als anti-barfer heb je gewoon niks te zoeken op een barflijst. Ga lekker ergens anders mensen zitten pesten. Goed, ik geef toe dat sommige lijsten wel erg fel/vuil zijn. Maar, ik moet ook geen blikvoer-aanprijzers op mijn forum! Doe dat maar ergens anders. Op een forum waar ze wel zitten te wachten op blikvoer-jodokussen.
Door Lizzy
#1485
Deel 3:
There are a few Internet discussion groups against the feeding of B.A.R.F - however, they have had to go "underground" because the members of B.A.R.F lists will join and make it impossible to have a discussion without arguments and attack. Barfers have even gone as far as to start discussion lists posing as "anti-barf" groups, only to lure in people who are looking for more information, and to attack those who speak out against B.A.R.F. It's absurd!
Ik ben zelf lid geweest van deze anti-barf lijst en ze draait de zaken om! De anti-barfers waren lid van de RawFeeding lijst en kwamen daar lekker rellen. Ik heb nog NOOIT (en ik bedoel NOOIT) 1 nuttige discussie gezien op de antibarflijst! Hier wil ik dan bij opmerken dat de antibarfers ELKAAR hebben afgeslacht en de moderator daarom heeft besloten de lijst te killen.
Sadly, many of the discussions on the barf message boards are about how ill the dogs are from raw meat/bones. People who are new to feeding B.A.R.F. are told that symptoms such as bloody diarrhea, choking on raw bones, and other health problems are perfectly normal, as their dogs are "purging" toxins. I receive numerous emails from people who have left these lists due to their dogs becoming very ill or actually dieing from the barf or other raw meat diets.
Wat gek dat ik dat zelf in al die jaren nooit heb gelezen....
The makers of raw meat diets sold in pet stores that I have met are not vets, and do not have a science/microbiology background nor experience in the practice of veterinary medicine. They have been salesman, groomers, or simply dog owners. Their information seems to be wholly derived from those books written concerning the raw meat diets without examining the subject in a critical way. And, there are others that act as nutrition consultants... bearing in mind that "Nutrition Specialist" is a meaningless title with no certification required. I don't say this to insult anyone, but it is something that consumers should be aware of.
Nee, de makers van brokken, DAT zijn dierenartsen of afgestudeerd! Niet dus.
Unfortunately, the raw meat diet manufacturers and authors of books providing home-made diet recipes base their opinions on the concept of what they assume is the "wild dog diet". They seem to disregard the hard scientifically proven facts and statistics about the typical health of a wild dog due to it's diet, and injury and deaths to both wild and domestic dogs directly related to consumption of raw meat and bones.
Amerikaanse toestanden die wij niet kennen. Hier maakt niemand voedsel met het wilde hond concept in zijn achterhoofd.
Furthermore, many authors of raw meat diets or makers of such a diet present ludicrous unsupportable claims as fact, such as these:

(1) raw chicken and turkey bones will not splinter (in fact, they are the most common bone to kill a dog).
Kalkoenbotten zijn inderdaad scherp en ik vind ze gevaarlijk. Ian B. heeft daar inderdaad zelf al een disclaimer over in zijn 2de boek geschreven. Kippenbotten gevaarlijk? Oh. Ik wil graag het bewijs zien dat zij het hier niet geeft over gekookte kippenbotten. Da's inderdaad een beruchte honden-doder.
(3) pasteurized products contribute to arthritis.
Says who? Ik heb zo ongeveer alle boeken gelezen die over rauwe voeding geschreven zijn en heb hier niets over kunnen vinden. Dus, heeft ze deze zelf bedacht? Ik geloof overigens zelf dat het waar is. Gepasteuriseerde voeding zorgt voor ziektes. Ik zal de wetenschappelijke bewijzen binnen de menselijke voedingswetenschap eens opsnorren.
(4) mixing proteins causes gas in carnivores (dogs are omnivores, as are humans) as well as an acid condition that may lead to disease.
Zelfde als bij punt 3 (mevrouw kan niet nummeren... is punt 2 vergeten). Ik ken niemand van de schrijvers die deze bewering heeft gedaan.
(4) grapefruit seed extract and/or fruit sugars will kill any dangerous bacteria in raw meat.


Zie punt 1 en 3. Geen van de schrijvers heeft dit beweerd.
(5) beta carotene and vitamin A prevent cancer. None of these claims has been demonstrated to be true, nor are they widely accepted as even possibly true.


Zie punt 1 en 3. Geen van de schrijvers beweerd dit. Nu zijn er wel studies die aan hebben getoond dat beta caroteen mogelijk kanker helpt voorkomen bij mensen.
I was appalled when approached by a few of the raw meat manufacturers/distributors with the enticement that "you can become a millionaire selling this stuff". This is not to say that each and every person advocating this fad has money as their prime motivation, but it certainly seems rule, not the exception. There is nothing inherently wrong with making a profit, but it is wrong to make a profit selling dangerous products and ideas at the expense of our animal friends to unsuspecting, well-meaning dog-lovers.
Dangerous ideas? Nou, laat ik hier verder niet op in gaan...
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door