Yari schreef:
Want??
Wat is er slecht aan een hoog purine gehalte dan als ik vragen mag?
PURINE LEVELS IN FOODS [A rough guide only]
FOODS HIGHEST IN PURINES
Organ meats, red meats, seafoods, and brewer's yeast.
FOODS
MODERATELY HIGH IN PURINES
Asparagus, bacon, whole grain breads & cereals, cauliflower, legumes (kidney beans, navy & lima beans, lentils, peas), white meats, meat soups & broths, mushrooms, oatmeal, peas, spinach.
FOODS LOWEST IN PURINES
Butter, cheese, eggs, fats, fruits & fruit juices (avoid citrus to minimize abnormally acidic urinary pH), gelatin, milk (including butter, condensed, malted), nuts (including peanut butter), pasta (you will have to evaluate the sauce and other ingredients separately), sugars, syrups, sweets,
vegetables (except those above), vegetable & cream soups, (made with acceptable vegetables, but not with beef stock)
Van:
http://hattrick-dals.home.att.net/Preve ... ation.html
't Kan best dat 't meevalt Erna,wanneer je verschillende meningen leest dan is er is aardig verschil in de hoeveelheid.
Toen ik zelf ging samenstellen, ben ik eigenlijk volgens de Billinghurst Dal diet begonnen,en heb me daar in grote mate aan gehouden.
Hij heeft 't dus over
MODERATELY HIGH,in ieder geval vergeleken met andere groentes(volgens hem dan)
Ik denk dat ik het gewoon niet geef omdat 't 'n gewoonte is geworden....ik denk ook niet dat ze echt asperges zullen missen....('t zelfde met paprika's want die geef ik ook nooit omdat ik ze zelf niet lekker vind 8))
zie net dat bloemkool ook bij deze list staat,maar dat gebruik ik dus WEL.
Dus eigenlijk is 't gewoon 'n kwestie van je verstand gebruiken en zelf besluiten wat wel en wat niet kan.