Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Lenny
#320068
Hallo,

Ik ben nieuw hier, omdat ik me toch eens meer wil verdiepen in vers vlees, barf, etc..
Ik zat er al 'n tijdje over na te denken, omdat er wat dingen zijn die me over de streep moeten helpen om een (partime) barfer te 'worden'!

Scous, staffordshire bullterrier van 2,5 jaar, heeft regelmatig last van 'n stinkende adem, ook laat hij van tijd tot tijd flinke winden.
We zijn een paar maanden geleden met hem naar de dierenarts geweest en tevens het adem-probleem voorgelegd. Zijn tanden zijn nagekeken en die zagen er piekfijn uit. Het kon aan zijn voeding liggen.... We hadden toen net een paar weken Royal Canin (croc +), wat we nog steeds gebruiken. Scous heeft toen van de DA tabletjes gekregen en die sloegen meteen heel goed aan. Nu begint zijn slechte adem weer langzaam terug te komen.

Ik weet niet of partime overstappen op vers voer hier een oplossing voor biedt, dus vraag ik 't aan jullie die hier ook ervaring mee hebben.

Ik weet nog helemaal nul-komma-nul van vers voer, maar wil me er toch wel in verdiepen! Zeker nadat ik wat voordelen heb gelezen!

Alvast bedankt voor jullie reactie!!! ;)
Door Doedels
#320078
Hallo Karin,

Slechte adem kan worden veroorzaakt door een slecht gebit. Maar dat is door de DA uitgesloten. Door slechte vertering in de maag. Jouw hond laat ook veel winden en dat duidt ook op slechte vertering. Dus dat zou het best kunnen zijn. En bij mensen kan slechte adem worden veroorzaakt door bacteriën achter op de tong. Ik weet eigenlijk niet of honden deze bacteriën ook kunnen hebben. In ieder geval worden al deze problemen veroorzaakt door de grote hoeveelheden koolhydraten en door de slechte kwaliteit voedingsstoffen in brokken. Je hond zou er zeker van opknappen als je vers voer zou geven. Ik zou het niet part time doen, maar gewoon full-time. Dan geef je zijn spijsverteringskanaal namelijk echt de gelegenheid om te herstellen. Mijn honden eten nog maar een paar maanden vers en eentje kreeg in het begin een hele vieze adem. Dat is na een week of twee over gegaan. Soms moeten honden ontgiften als ze overstappen op vers. Dan krijgen ze wat vreemde verschijnselen die van zelf weer overgaan. Succes, ik weet zeker dat je hond er van opknapt.
Door Truus
#320113
Ik zou helemaal overstappen op versvlees. Voordat ze hier versvlees kregen, stonken ze ook uit hun bekkie en zelfs de vacht rook niet super.
Nu is dat echt over . Het is echt merkbaar en ik kan het ,buiten dat het veel gezonder is, echt aanraden.
Door tieneke
#320219
Onze vorige Leonberger stonk uit zijn bek,stonk een uur in de wind qua vacht/huid en liet soms scheten waar mijn man en ik samen voor moesten vluchten! :-X
Dit alles van die fijne brokken ;)
Door Lizzy
#320266
Ik sluit me volledig aan bij de vorige schrijvers. Helemaal over op verse voeding! Ik denk persoonlijk dat het misschien handig is om eerst over te stappen op een kant-en-klaar versvlees. De merken zijn:

www.ahv-breda.nl
www.banditvoeding.nl
www.bibidiervoeding.nl
www.carnibest.nl
www.ducknatuurvoeding.com
www.energique.nl
www.kivo-petfood.nl/index-nl.htm
www.prinspetfood.nl
www.rodipetfood.nl
www.diervoeding.com (Smuldier)

Als je het leuk vindt/fijn vindt, dan kun je je verdiepen in barf en kun je snel of langzaam over schakelen op het zelf samenstellen. Je kunt beginnen met 2 dagen per week en dit uitbouwen naar fulltime barf. Je kunt ook kant-en-klaar versvlees blijven geven hoor, daar niet van.

Maar goed, ik denk dat je geen optimaal resultaat bereikt wanneer je ook brokken blijft voeren.... Je kunt beginnen hoor, met eerst bijv. 's morgens brokken en 's avonds vers, maar ik denk dat je er zelf snel genoeg achter komt dat het dan nooit optimaal wordt.
Door k9
#320272
Hoi Karin,
ja hier stonken ze ook uit hun bek, vooral onze oudere hond, Joey. Een paar maanden terug zijn we begonnen met vers, niet omdat ze stonken, maar omdat onze Joey darm problemen kreeg. Nu merken wij dat niet alleen Joey geen last van zijn darmen meer heeft maar ze stinken ook niet meer uit hun bek, hun vacht ruikt ook niet zo sterk, ze drinken minder....minder ontlasting, etc... Dus een heleboel POSITIEVE zijeffecten ;)
Zoals Lizzy al zei, vind ik ook het makkelijkst eerst met een kant-en-klaar vers vlees beginnen. Later al je hond hier goed op doet, kan je beginnen met het voeren van andere dingen. :)
Laatst gewijzigd door k9 op ma 16 mei 2005, 17:24, 1 keer totaal gewijzigd.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door