Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Gebruikersavatar
Door Haasje
#2694705
Ik heb het al aan mijn DA verteld. Ze raadde het mij namelijk aan omdat ze vond dat, toen wij Kismo (herplaatser) net twee maanden hadden, zijn kaakspieren beter ontwikkeld konden worden. Ik weet niet wie ze het nog meer verteld heeft  :o
Gebruikersavatar
Door me and my boys
#2694708
lijkt mij dat als ze schrapen er weinig kan gebeuren....
maar hier eentje die halswerk uit haalde om er een stuk af te bijten..... afgepakt en niet meer geven..
dingen zijn echt knetterhard
Door Cizsel
#2694716
Als ik even naar beneden scroll staat er ook dat je geen botten mag geven in het menu van een hond want dat is ook slecht voor de tanden want daar kunnen ze o.a. van breken  :-\ ff naar beneden scrollen "Bones Break Teeth"

Maargoed, dat terzijde. Ja ik denk dat je zeker moet opletten hoe je hond ermee bezig is en moet ingrijpen als ze bijv. te hard kluiven oid
Die dingen zijn inderdaad superhard, net steen vind ik het
Maar als ze rustig schrapen en het langzaam afslijten lijkt me niet dat er een probleem is
Ik denk dat de staat van je hond z'n gebit op het moment dat hij er mee bezig is ook meetelt...
Door Anne in Zweden
#2694726
Cizsel schreef: Als ik even naar beneden scroll staat er ook dat je geen botten mag geven in het menu van een hond want dat is ook slecht voor de tanden want daar kunnen ze o.a. van breken  :-\ ff naar beneden scrollen "Bones Break Teeth"

Dit hè? En dan vooral dat laatste zinnetje...

Bones Break Teeth - News from the Food and Drugs Administration (FDA) in the USA.

The FDA pulled no punches with this consumer advice notice. They advise completely against the use of bones in a dog's diet and list ten reasons why. These range from broken teeth , oral injuries and foriegn body imapctions all the way thought the alimentary tract from oesophagus to rectum. Print off this notec and place it in your waiting room..

If there is any doubt in anybody's mind that this advice is not true science you can also quite this paper (Oral & Dental Conditions in Adult African Wild Dog Skulls: Journal of Veterinary Dentistry, Vol 16 No. 2 June 1999 pp 65 -68). This is an elegant study by Steenkamp and Gorrel concluding:

"the spectrum of oral disease seen in wild canids and felids is very similar to domestic carnivores including periodontal disease, traumatic tooth injuries with pulpal exposure, and endodontic complications. Predators with a higher bone content in their diet have a higher prevalence of tooth fractures. These findings suggest that the natural diet of the wild carnivore does not protect the animal from oral and dental disease".

This paper is a useful counterweight to the entrenched opinins of the RMB lobbyIk geloof graag dat die stagbars te hard zijn, maar hiermee verliezen de DentalVets wel een hoop punten qua betrouwbaarheid en objectiviteit.
Door Cizsel
#2694735
Afgezien van alle taal en typfouten... ::)
Als je iets officieel publiceerd en betrouwbaar over wil komen zorg je toch ook dat je taal etc in orde is?
zou ik wel doen iig.
Door Alba
#2694740
Mijn dames zijn heel tevreden met hun geweien. Ik heb wel zo'n formaat dat ze echt niet ingeslikt kunnen, ook niet per ongeluk, en als ze te klein worden gaan ze weg. Als er te fanatiek geknaagd wordt, leg ik ze wel even weg want soms vraag ik me idd af of de tanden het nog wel aankunnen hoor. Ik kan me dan ook voorstellen dat ze zeker niet geschikt zijn voor elke hond.
Gebruikersavatar
Door nova
#2694746
als die dingen zo hard zijn als hier beweerd wordt, denk ik dat bij schrapen de tanden sneller slijten dan  het gewei.
Ik  heb al zat honden gezien met een afgesleten gebit door het slepen met takken en stenen.

Hier hebben ze nog nooit een stuk gewei gehad, en  dat zal er na dit bericht dus ook nooit  binnen mijn deuren komen
Door Cizsel
#2694750
nova schreef: als die dingen zo hard zijn als hier beweerd wordt, denk ik dat bij schrapen de tanden sneller slijten dan  het gewei.
Ik  heb al zat honden gezien met een afgesleten gebit door het slepen met takken en stenen.

Hier hebben ze nog nooit een stuk gewei gehad, en  dat zal er na dit bericht dus ook nooit  binnen mijn deuren komen
Ik vind het op steen lijken... dat is het niet
Het is exoskelet geloof ik
Toen ik Storm er voor het eerst mee bezig hoorde was ik ook bang dat z'n tanden enorm zouden slijten
Ik zie het niet in ieder geval
Gebruikersavatar
Door Haasje
#2694756
Hier komt het er sowieso niet in. Je geeft toch ook geen dragende delen omdat het te hard bot is, laat staan van een koe of paard? Mij wordt maar zo geadviseerd om een schrokkende lab op zo'n stuk te laten knagen. Als je al ziet hoe die karkassen naar binnen gaan  :o.. Natuurlijk dat wist mijn DA niet, maar het gevaar bestaat ook dat het doorgeslikt wordt en vast komt te zitten (net als met kalkoennekken of vleugels).
Gebruikersavatar
Door Angelique
#2694819
Anne in Duitsland schreef: Dit hè? En dan vooral dat laatste zinnetje...Ik geloof graag dat die stagbars te hard zijn, maar hiermee verliezen de DentalVets wel een hoop punten qua betrouwbaarheid en objectiviteit.
Ja en nee. Ik dacht hetzelfde toen ik het in 1ste las (gister al op fb). Maar ze hebben een infofolder uit laten gaan naar da's e.d. en daar staat dan zo'n mooi dinobot op met een kruis erdoor. En nu zijn wij natuurlijk van de kipkarkasjes en andere "zachte botjes, maar als ik via een VS-BARF groep lees wat daar allemaal de muiltjes ingaat, dan is een waarschuwing wat betreft het voeren van knikkerharde botten geen overbodige luxe. Hele volkstammen die geen kippepoot durven geven omdat die in een paar kraken weggewerkt wordt, maar die geven liever, met een gerust hart zo'n lekker runderbot van de slager, want daar knagen ze zo lekker lang op en dan schrapen ze er stukken vanaf. Veul veiliger dan kip hoor  :-X En niemand die er wat van zegt, (ja ik, 1 x, maar ik overdreef)  dus het zal wel gewoon zijn aldaar.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door