Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: pearlsofpassion, koekje

Gebruikersavatar
Door chooky
#317348
Ikke,
Tenminste, als het echt niesziekte was. Maar in ieder geval symptomen die je bij niesziekte ook ziet.
Maar bij Debby zat het wat dieper (weet niet hoe ik het anders zou moeten omschrijven, maar er was in ieder geval meer aan de hand) zodat het elke keer met oa zilverwater wel wat beter werd, maar ook steeds weer terugkwam (of direct, of zodra het weer herfst/winter werd).
Ik ben bij Tannetje geweest en die heeft haar kruidendruppels gegeven en heeft een homeopathisch middel gezocht wat bij haar pastte en nu gaat het al een stuk beter! (zie ook Debby's update)
Door lyadeh
#317519
Tijger krijgt ook via Tannetje kruidendruppel s- ook is hij al gezien door een hom. da.Ik was erg benieuwd of c. water inderdaad zo goed was als ik dacht.Het blijft ook met hem maar aanmodderen.Ik hoopte HET gevonden te hebben. :-\Niet dus? :-\
Gebruikersavatar
Door chooky
#317579
Even een eerdere quote:
Wij zijn in september 2004 bij een zeer betrouwbare en bekende homeopaat geweest.Heeft tijger met verzwakt virus geent en ars.alb. D 30 en Kalium bichronicum D 30 voorgeschreven.Ging niet lekker Na 4 weken weer geent.Leek beter te gaan Kabbelde door.Niet echt goed maar het ging..Poosje neustonicum.Nu kreeg hij Ars.D12 samen met kal.D 30.Sinds een paar dagen heeft hij enorm volle neus. Bij onze allop. werkende DA  Baytril gehaald .>Weet even niet hoe we verder met tijger moeten.Ik ben enorme voorstander van homeop. maar we zjn er (tijger dan) nog niets mee verder gekomen. Het punt is wij wonen in topje drente de homeop. midden  nederland.Wij gaan er niet zo maar even langs.
Als ik het goed begrijp heeft de hom. da de poes eerst geënt? bedoel je de 'normale' niesziekte enting? En daarbij twee hom. middelen en kruiden (neustonicum).
Ik krijg een beetje een 'naar' gevoel bij de enting.
Ik persoonlijk zou gaan voor een homeopathische second opinion.
Hoe is de vorige hom. da te werk gegaan troouwens om een behandeling te bepalen?
Door lyadeh
#317813
Nee hij heeft Tijger met dood vaccin geent.Vier weken later voor de 2"de keer.Hij heeft hem bekeken e n geluisterd en ons verhaal aangehoord.Verder weet ik niet hoe hij nu speciaal tot deze conclusie is gekomen.Tijger hoestte en had enorm veel gr. snot uit alleen zijn neus.Hij heeft toen Ars.alb .D 30 en Kalium BR. D 30 gekregen.Maar omdat T.er na een tijd van ging overgeven zijn we op neustonicum overgegaan.Zo heeft het een tijdje aangerommeld.Toen ars. alb. D 12 maar ik vond het niet lekker gaan en heb toen hier het een en ander gelezen en Tannetje heeft toen raad gegeven. Kvv wil hij niet graag met eten zit ik dus ook een beetje T. krijgt nu van Tannetje het vlierbeskruidenmengsel.Heb nu dus weer het advies gekregen om Tijger met dood virus te enten alleen om antilichamen te kweken denk ik.maar ik weet nu even niet welk advies ik moet opvolgen.We zijn nu weer begonnen met Ars.D 30 en Kalium br. Met Kalium br. ben ik nooit gestopt.Gisteren ging er een lampje bij me branden onze honden hebben 3 jaar geleden kennelhoest gehad.Misschien heeft Tijger hier iets van meegenomen?WEET HET NIET!!!!!We moeten zo wie zo weer iets gaan ondernemen met T. weet alleen nog even niet met wie en waar .Maar het gaat gelukkig wel wat beter met hem hij kan al wat beter ademhalen.
Gebruikersavatar
Door chooky
#318131
Even nog een keer op een rijtje.

- op basis van de klachten die jullie beschreven hebben (de symptomen die hij heeft) en na het bekijken en beluisteren van de poes, heeft de da de middelen bepaald.

- Hij heeft twee maal met tussenpozen van vier weken de poes geënt met gedood virus
(dwz een 'normale' entstof: 1 van de 2 mogelijkheden, dood of verzwakt. Wat ik onder 'niet-normale' entstof had verstaan was een nosode geweest, een homeopathische verdunning van het virus).

- na proberen van het neustonicum, maar met weinig resultaat heb je een andere potentie (nl D12 ipv D30) van hetzelfde middel gekregen.

- Nu geef je ook (?) het kruidenpreparaat van Tannetje.


OK, als ik het zo hoor (maar je moet me verbeteren als ik het niet bij het rechte eind heb hoor), heeft de da het homeopathische middel voorgeschreven alleen op basis van de symptomen. Hardstikke goed zou je zeggen, maar wat ik daaraan mis, is de 'holistische' benadering, namelijk dat ook karakter, achtergrond, gewoontes en eigenaardigheden van het dier bij het bepalen van het middel betrokken worden.
Waarschijnlijk is vaak het gedetailleerd bekijken van de symptomen genoeg om een middel te bepalen, maar soms zit een ziekte ingewikkelder in elkaar en is het niet puur een kwestie van het laten verslaan van de bacterieen of virussen in het lichaam door de goeie antistoffen. Soms zijn andere delen van het lichaam en van het dier er ook bij betrokken of kunnen zij genezing in de weg staan, en die moeten dan natuurlijk ook bij het bepalen van het middel betrokken worden.

Over het enten. Allereerst staat al in de bijsluiter van de entstof dat zieke of verzwakte dieren niet geënt mogen worde. Dat is niet voor niets. Een enting is best eeen zware belasting vooor het lichaam.
In dit geval is er ook het risico dat het eigenlijk niet om die vorm van niesziekte gaat, maar om iets anders, of een ander virus wat dezelfde symptomen geeft (of heeft hij daarop getest?) en dan krijgt het lichaam bovenop de ziekte die het al te verwerken heeft, nog een virus (al is het dood) erbij waar het tegen moet vechten.
Ook zitten er in de entstof allerlei 'bijstoffen' die nodig zijn oa om het goed te houden. Dit zijn niet allemaal onschuldige stoffen.
Als je kijkt naar het alternatief waar ik naar vroeg, namelijk een nosode. Dit is een homeopathische verdunning van het virus. Hierin zit als het ware de energie van het virus, waardoor het afweersysteem van het lichaam tegen die ziekte inderdaad gestimuleerd wordt. Maar er zijn bijvoorbeeld geen schadelijke bijstoffen.
Als het daar dus om gaat zou ik eerder kiezen voor een nosode (als die bestaat).
Maar wat nu als het niet puur om niesziekte gaat, of om een ander virus, of als er blokkades zitten waardoor het genezen verhinderd wordt... Dan denk ik dat de nosode ook niet het gewenste resultaat zal geven.
Vandaar dat ik voor een second opinion naar een andere holistisch werkende (klassiek) homeopaat zou gaan.
Door lyadeh
#318593
hier ben ik weer .Op alle onderdelen van je reactie ben ik het met je eens.Ik heb vandaag van d e da een mail gehad waarin gezegd wordt dat met deze entstof katten die drager zijn of klachten hebben, geent kunnen worden.De ervaring is zelfs dat de weerstand opgehaald wordt.Wij denken even na over wat we nu verder gaan doen.We horen dan wel of het wellicht iets anders dan chr. niesziekte is.Verder weet ik hier te weinig vanaf om er een juist oordeel over te vellen.Maar ik houd mijn ogen en oren open voor advies en .....wijze raad!!!! ;) :-\
Door lyadeh
#322504
Wij z\ijn voor een sec.opiniun naar een hom .da geweest.De kop van Tijger zit helemaal vol snot!!!Dat wezen 3 foto"s uit.Ze heeft hem binnenste buiten gekeerd en alle hebbelijkheden en onhebbelijkheden over hem gevraagd.Zo moet het dus.!!!Hij krijgt een paar dagen neusdruppels en ze gaat een constitutie middel en event. nog een ander hom. middel voor hem zoeken.Ook moet hij de sambucus van Tannetje blijven gebruiken. Ze was daar erg lovend over.Hij moet wel even neusdruppels tot ze hom. middelen heeft gevonden die bi j HEM passen want hij zat zo vol!!!!Dit is even eerste hulp bij verkoudheid.( denk ik maar)We denken dus wel aan holteontsteking ten gevolge van waarschijnlijk niesziekte.Hij is dus NIET MEER GE;ENTGelukkig hebben we een hom. da bij ons in de buurt gevonden.,die wel goed nadenkt.
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door