Hier kun je al je vragen en problemen kwijt over het zelf samenstellen voeding voor katten.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Door anton
#315467
hallo allemaal ,
hallo allemaal,

Wij zijn nieuw in de wereld van vers voer, vandaar een paar vraagjes: ;D
(pff, wat een info zeg .....toppie.)
Waar halen jullie kippen nekjes, pens, kalfslever , niertjes ed, niet bij appie heijn denk ik , maar ook niet bij de standaard dierenzaak.

We geven nu carnibest en van de 6 eten het er 3 goed, 1 niet, 2 twijfelaartjes een ietsie pietsie .
Als ze erg honger krijgen moeten ze( hopenlijk) wel , maar waar halen jullie wat??
Carnibest is best wel lastig verkrijgbaar , hoe zit dat met de andere merken( ik moet nog op onderzoek hier in de buurt)
We wonen omgevig Rotterdam/Dordrecht
alvast bedankt
sandra ..... (& voetbal kijkende anton)
Gebruikersavatar
Door Mischa
#315529
Hallo Sandra en Anton,

Waar wat te krijgen is in jullie woonplaats weet ik natuurlijk niet, maar ik zat in het begin ook met de vraag waar je kippennekken kon halen (wie eet zoiets nou?). Hier wat ik ondertussen uitgevonden heb.

Kippennekken, -maagjes, -vleugels, -levertjes, -hartjes bij de poelier op de markt. (die nekjes worden dus verkocht om soep te trekken). Bij AH heb ik trouwens ook wel eens maagjes e.d. zien liggen, alleen nekjes ben ik er nooit tegengekomen en het ligt er ook niet met regelmaat.

Op de markt verkopen ze bij de visstallen natuurlijk sardientjes e.d., maar ook (weer voor de soep) zalmkoppen en nog wat van dat soort onderdelen die je schijnt te kunnen voeren, maar aan mijn katten niet besteed zijn.

Kuikens en pens zijn volgens mij bij iedere dierenwinkel te krijgen.

Verder zou je kunnen kijken bij een islamitische slagerij, daar ligt een hele reeks aan orgaanvlees, kalfsnekken heb ik er gezien (al is dat meer voor de hond geloof ik) geitenvlees enz.

Het enige waar ik nog niet achter ben is waar je bijvoorbeeld karkassen van konijnen en kippen kan kopen, dus als iemand daar nog een adres voor weet in Amsterdam dan hoor ik dat graag.

Groetjes
Gebruikersavatar
Door sylvia
#315550
Hoi Sandra,
Carnibest heeft een verkooppunt in Dordrecht en 1 in Pernis
http://www.carnibest.nl/verkooppunten.htm
Bibi zit in Hoogvliet.

Bij de bibi winkel verkopen ze ook eendagskuikens en waarschijnlijk ook nekken, maar nekken zou je eventueel ook kunnen bestellen bij je carnibestverkooppunt ( of eendennekken ) In zevenhuizen zit een slachterij daar gaan ook verschillende BP leden heen.Soms liggen er ook inderdaad kippenmaagjes/levertjes/niertjes bij de supermarkt. kippenvleugels vinden ze hier ook erg lekker.
Bij de dierenspeciaalzaak (met vriezer) kun je kijken of ze bv ook duck verkopen de enkelvoudige soorten kun je ook aan je katten geven. verder krijgen ze van mij ook wel eens soepvlees, kopvlees, geitenvlees en zijn alle muizen die op de voiliere afkomen ook voor de poezen ;D

Af en toe krijgen ze hier ook een blikje sardines (verse sardines lusten ze hier niet ::) ) verse koolvis , geklutst eitje ,pens , zalmkop,.


waar je alles zo goedkoop mogelijk kunt halen moet je een beetje uitzoeken , hou ook de zelfsamenstellen hond in de gaten daar worden vaak aanbiedingen neergezet, of staan er oproepen van mensen die samen willen doen met groot inkopen.

hier nog een lijstje waar je zou kunnen inkopen

supermarkt
poelier
visboer(vraag ook naar afval)
slachterijen
islamitische slager
slager
groothandel (sligro/ven/makro )
verkooppunten carnibest/bibi
dierenspeciaalzaak (duck, prins )
 Terug naar “Vragen, problemen en discussie BARF en KVV”

Barfplaats wordt gesponsord door