Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door TMG1961
#2632244
Wie weet een product wat ook echt werkt tegen schimmel cq kalknagels?
Ik heb al van alles geprobeerd inclusief 3 keer een kuur via de huisarts maar niets werkt. Heb nu ongeveer 30 jaar last er van en zoals gezegd kom ik er maar niet van af. Beide nagels zijn er ook al eens af geweest maar na terug groeien weer hetzelfde probleem
Door nelb
#2632256
Probeer eens gewoon zinkzalf.
Dagelijks voeten wassen, goed afdrogen, zinkzalf er op, ouwe sok aan.
Duurt even, maar na een week of 6 zie je verbetering en na ongeveer 3 maanden zal het over zijn. Dat was in mijn geval zo, maar ik had nog niet zo lang een kalknagel. De vervormde nagel ziet er weer aardig normaal uit.
Gebruikersavatar
Door Els&Flow
#2632260
het is een schimmel en schimmels haten azijn. Heb je dat al eens geprobeerd? Of komende zomer een paar dagen naar zee, zeewater doet voor bijna alle huidproblemen wonderen.
Door TMG1961
#2632265
azijn, nog niet geprobeerd.
zinkzalf werkt bij mij niet.

Had nog een restant in tube zilverzalf zitten en dat ben ik nu aan het proberen. Indien geen werking dan ga ik aan de azijn. Neem aan dat je dat er of op smeert of teen in bakje met azijn houden.
Gebruikersavatar
Door Thea
#2632268
Ik dacht ook steeds dat ik 1 kalknagel had grote teen.
Nu ben ik er laats achter gekomen dat de nagel niet goed op de huid zit. Kan er gewoon iets onder steken.
Denk dat daardoor de nagel een wat andere kleur heeft waardoor het kalknagel lijkt ;)
Door calimero_a
#2632274
TMG1961 schreef: azijn, nog niet geprobeerd.
zinkzalf werkt bij mij niet.

Had nog een restant in tube zilverzalf zitten en dat ben ik nu aan het proberen. Indien geen werking dan ga ik aan de azijn. Neem aan dat je dat er of op smeert of teen in bakje met azijn houden.
weken in azijn is het dan  :-*
Door K&D
#2632282
Kweetniet hoeveel je al geprobeerd hebt maar hier zijn wat tips van oma:

vooral de vette tekst... :biggrin2: :P   
 
Kalknagels

Deze Tip(s) delen |

Kalknagels: 2 keer per dag een klein beetje groene zeep onder de nagel doen.
- Hermien van Bree

Last van Kalknagels; gewoon een badje met zout water 3x per dag en je krijgt na een paar maanden een nieuwe nagel.
- Willeke

Er stond een tijdje geleden in een krant alles over knoflook en wat je ermee kunt doen, dus dacht ik waarom zou ik het niet eens met kalknagels proberen want ik was zeker niet van plan om 12 weken medicijnen te slikken hiervoor. Elke ochtend en avond een teentje knoflook doorsnijden en het sap op de nagel smeren. Na ongeveer 2 weken begon er al weer gewoon vlees onder de nagel zichtbaar te worden, ik heb dit ongeveer 4 a 5 weken volgehouden en de nagels zien er heel goed uit.
- Vera Wesselink

wat ik heb gemerkt wat goed helpt tegen kalknagel is tea tree olie. dip een wattenstokje onder met olie en over de hele nagel vrijwen. Kan flink prikken, maar helpt wel.
- nina

Neem witte wijnazijn uit je keuken en doe wat op een watje. Smeer het op de nagel, sochtends en savonds.
- nina

Ik had al een paar jaar lang een kalknagel. Dus ik surfde eens online om te kijken of er iets tegen te doen was dat niet iets met medicijnen had te maken. Ik vond iets over knoflook op oma weet raad: Wrijf de knoflook sap 2 maal daags op de nagel. Maar! ik wilde het anders doen dit moet je doen: Rasp een teentje knoflook en leg dat op de nagel neer. Ga dan met (schilders)tape over de nagel. Wikkel hem zo dat de knoflook goed tegen de nagel aan zit. Doe dit en je zal na een week al resultaat zien.
- Gewoongezond

Dagelijks insmeren met een dikke laag Sudo créme en een gaasje erover. Sudo creme zit in een grijze plastic pot en staat bij de baby artikelen.
- Resie

3x daags deppen met azijn. Succes verzekerd!
- Martha

Ik was bij de schoonheidsspecialiste voor pedicure. Ik had een kalknagel en deed er eigenlijk nooit wat aan, omdat dat me teveel tijd kostte. Toen heeft ze me een tip gegeven, en die klinkt misschien raar, maar het heeft geholpen want ik ben er nu vanaf: een klein minuutje in je eigen ochtendurine staan. Gewoon onder de douche eventjes doen. Het klinkt vies maar het werkt gegarandeerd!
- Anoniem

Elke week lampenolie op de nagel doen paar druppels.De schimmel heeft dan het milieu dan niet meer om te leven en gaat dood en mooie glanzende nagels en opgelost is het! Binnen een maand heb je al 50 % verbetering. Succes!!Als het over is stoppen natuurlijk.
- Kees

Ik heb in een boekenzaak gelezen dat je kalknagels in moet deppen met wasbenzine.
- Joanne

Goedkope knalrode nagellak erop smeren vooral een hele goedkope hoor! Daar schijnt een stofje in te zitten waar de kalknagels  helemaal niet van houden. Het nadeel is wel dat bij een gelakte nagel de controle niet zichtbaar is. Dus vaak schoonmaken en weer opnieuw lakken. Dit is in de zomermaanden meteen ook handig om je lelijke nagel te verbergen !- Klazien

Elke dag na het douchen de nagel (bovenop en onder de rand) insmeren met betadine/jodium. (Deze tip heb ik van een pedicure). Succes!

Ik had altijd last van kalknagels. Heb al van alles geprobeerd stiften en andere dure middeltjes. Tot ik een keer wat Aloe Vera zalf op de teennagels gemasseerd heb. Sokken aan en tot mijn grote verbazing waren de kalknagels "s avonds al bijna weg. Heb dit daarna nog een keer herhaald en ik heb voor 6 weken prachtige nagels gehad. Als ze terugkomen gewoon herhalen.
- Ben kleuskens

Twee keer per dag de nagel insmeren met sap van een knoflook. Doorgaan totdat de nagel weer helemaal gezond is. Werkt echt.
- Lisa

Als je een kalk nagel hebt kun je er het beste Vicks Vaporub (wat je normaal op je borst smeert bij een verkoudheid) erop smeren! Tip van mijn eigen huisarts gekregen, en werkt écht! Is een stuk goedkoper dan alle kalk nagel producten en binnen een paar dagen zie je echt al verschil.
- Nancy


 
   
Door Martine-Tom
#2632605
Nadia schreef: Iedere ochtend in de douche over je teen heen plassen!
Dat was toch voor wratten??
Door keetje
#2632745
Ik lees mee, dochterlief heeft al jaren lang last van schimmelnagels. Alles al geprobeerd, pilletjes en zalfjes van de dokter, azijn, eroverheen piesen,etc. etc. etc, echt alles. Ook  Klazienuutzalk-tips. Niets helpt. Het kind is er doodongelukkig door.
Gebruikersavatar
Door Kim_S
#2632753
Ik heb laatst voor mijn dochtertje toen ze spruw had (schimmelinfectie in de mond) Gentiaan violet gebruikt, en dat werkte heel erg goed. Ik zag toevallig dat het ook gebruikt kan worden bij kalk/schimmel nagels, misschien het proberen waard?

Het is een blauw/paarse kleurstof die je 1x per 24 uur moet aanbrengen met een wattenstaafje. Wel uitkijken dat je geen witte sokken aandoet, want het geeft wel af helaas. Schijnt er met heet wassen of met alcohol wel weer uit te gaan zeggen ze.

Hier is het te bestellen:
www.eurolacwinkel.nl
Laatst gewijzigd door Kim_S op do 21 mar 2013, 10:47, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Nadia
#2632914
Martine-Tom schreef: Dat was toch voor wratten??
werkt na horen zeggen ook voor kalknagels. T kost niets. Dus.gewoon uitproberen
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door