Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door danja
#312833
Hallo, mijn schoonmoeder heeft een discussie gehad met mijn da. Nou, ente hij twee jaar weil/parvo en het derde jaar coctail. Nu schijnt er een onderzoek geweest te zijn van het farmeseutische bedrijf voor diegeneeskunde, dat ze weer om het jaar willen enten. Hij gelooft eerder hun dan ons, kan ik inkomen, maar hij weet helemaal niks van de schade die entstoffen kunnen aanrichten, misschien zit hij nooit op het internet te surfen. Nu gaan we alles uitprinten en onder zijn neus schuiven. Hopelijk steekt hij daar meer van op, dan het berdrijf voor diergeneesmiddelen.
Wie weet of er een onderzoek is gepleegt over de vaccinaties.

Groetjes Anneke
Door Lizzy
#312853
danja schreef: Hallo, mijn schoonmoeder heeft een discussie gehad met mijn da. Nou, ente hij twee jaar weil/parvo en het derde jaar coctail. Nu schijnt er een onderzoek geweest te zijn van het farmeseutische bedrijf voor diegeneeskunde, dat ze weer om het jaar willen enten. Hij gelooft eerder hun dan ons, kan ik inkomen, maar hij weet helemaal niks van de schade die entstoffen kunnen aanrichten, misschien zit hij nooit op het internet te surfen. Nu gaan we alles uitprinten en onder zijn neus schuiven. Hopelijk steekt hij daar meer van op, dan het berdrijf voor diergeneesmiddelen.
Wie weet of er een onderzoek is gepleegt over de vaccinaties.

Groetjes Anneke
Die man is duidelijk niet op de hoogte van de ontwikkelingen. Tijd voor een nieuwe DA? Nobivac is zelfs druk bezig met een geregistreerde beschermingsduur voor parvo, hondenziekte en hcc van drie jaar. Laat tie even fijn contact opnemen met Intervet ofzo!!!
Door Irm-Joh
#313666
Hoi Danja, In een aantal landen is er onderzoek gedaan over de noodzaak van de jaarlijkse prikken.
Inderdaad weten een boel DA's niet wat er allemaal in die vaccinaties zit.
Ga er wel van uit dat ze af en toe door de farmaceutische industrie worden uitgenodigd voor "bijscholingsdagen". Maar daar krijgen ze ook alleen marketing-praatjes en een kopje koffie met een koekje. Dus objectieve informatie die wij als huisdiereigenaren mogen verwachten van DA's zijn nauwelijks te krijgen via de DA zelf (...natuurlijk zijn er ook uitzonderingen).

Ik heb op een buitenlandse WS informatie gevonden over wat in vaccinaties zo allemaal zit (behalve het vaccin zelf). Hier een korte vertaling:
-------------------

Heeft u ooit de bijsluiter gelezen van inentingsstoffen? De kleine lettertjes zijn wel erg interessant....:

a) natuurlijk zitten er actieve /inactieve virussen of inactieve bacteriën in. Let op: als je hond b.v. een allergie tegen kippeneiwit heeft (komt steeds vaker voor), want veel virussen worden in kippenembryos gekweekt. Maar ook andere soorten eiwit, b.v. van apen, hamsters etc. zitten in inentingsstoffen en kunnen allergische reacties veroorzaken.

b) Thiomersal - dat is een organische kwikverbinding en wordt als conserveringsmiddel in veel inactieve inentingsstoffen gebruikt. We laten onze beesten dus kwik inspuiten!! In de VS heeft men onderzocht en aangetoond dat kwik in het lichaam bij mensen tot neurologische ontwikkelingsstoornissen leidt. Ook bij dieren kwam het tot gedragsveranderingen en veranderingen van de hersenen.

c) aluminiumhydroxid - versterkt de werking van de inentingsstof. Men vermoedt dat het ook de oorzaak van bepaalde allergieën kan zijn.

d) Formaldehyd: verboden om in hout of meubels te verwerken omdat het kanker veroorzaakt. In inentingsstoffen voor dieren mag het nog steeds gebruikt worden....
Gevolg: allergieën, Astma etc.

e) vloeibaar paraffine - kan ook gevaarlijk zijn voor dieren. Kijk boven.

Dus - ... dit (en dit is maar een deel van de lijst) krijgt uw hond allemaal binnen met de jaarlijkse entingen... We denken dat we het beste voor onze dieren doen, maar als je dit allemaal leest... begin je twijfels te krijgen of jaarlijks enten echt aan te bevelen is. Daarom dat een heel aantal universiteiten (Giessen, Muenchen, Zuerich en verschillende in de VS) tegenwoordig een ander advies geven.
------------
Bron: www.Collie-in-Not-Tierschutz.de


Misschien heb je hier wat aan.
Groetjes.
Door Lizzy
#313681
Volgens mijn DA zitten er in Nederlandse vaccins geen aluminium. Weet iemand hoe dat zit?
Door Irm-Joh
#313694
Zijn er dan vaccins die speciaal voor de Nederlandse markt zijn gemaakt? Ik heb er geen idee van, maar ok, wie weet ... zit dat er dan niet in, maar voor de rest zeker nog genoeg andere rotzooi.
Gebruikersavatar
Door chooky
#313704
Weet onder welke naam het erin zou zitten als het erin zit?
Ik ben namelijk nu op zoek naar een bijsluiter.
Maar kan het zijn dat het in een bepaalde stof zit die ze gebruiken en dat ze alleen de stof vermelden en niet de onderdelen van de stof. (als je begrijpt wat ik bedoel)
Door Lizzy
#313720
chooky schreef: Weet onder welke naam het erin zou zitten als het erin zit?
Ik ben namelijk nu op zoek naar een bijsluiter.
Maar kan het zijn dat het in een bepaalde stof zit die ze gebruiken en dat ze alleen de stof vermelden en niet de onderdelen van de stof. (als je begrijpt wat ik bedoel)
Je bedoelt voor kwik en aluminium?
Door Lizzy
#313759
Volgens mij iets van kwikderivaat en aluminium of aluminiumhydroxide.

Formaldehyde schijnt dus ook zo gezond niet te zijn en in de vaccins te zitten.
Laatst gewijzigd door Lizzy op ma 02 mei 2005, 21:48, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door chooky
#313788
Het wordt gebruikt als adjuvant. Ook kan er saponine gebruikt worden. Wat dat precies is zoek ik nog even op
Gebruikersavatar
Door Hitam
#313794
Er zit aluminium in de netstoffen voor hondsdolheid en kattenleucose. De andere niet.
Kwik zit in iets als thiomersal? Even uit mijn hoofd, ik ben thuis.
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door