Hier kun je al je vragen en problemen kwijt over het zelf samenstellen voeding voor katten.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Door sheela
#305931
Eerst wil ik al de mensen hier op barfplaats feliciteren voor hun toewijding, hun medevoelen en hun rijke kennis aan informatie rond voeding, verzorging, medicatie. Gewoon FOR_MI_DA_BEL :D
Ik heb veel bijgeleerd, en heel wat zaken opgeslagen in word. Ga ik afprinten en ook doormailen aan katten/bezitters. Zelfs ook aan DA's! En jullie site ook!!
Ik kan zelfs heel wat gebruiken voor mezelf.

Nu, wat is zo wat mijn vraag. Ik zou zo graag meer en meer versvoer willen geven aan de katten.
Ik woon in Belgisch Limburg en echt echt waar, hier vind je bijna niks van versvoer, biologische korrels (indien ik op reis ben en mensen moeten laten eten geven, of als ik me niet goed voel - hierover verder). Ik heb ook 9 katten. En ook al een toerist die hier komt maffen en eten en in de tuin zitten. Alleen de Yarrah-korrels verkoopt men op een plaats. Maar daar zijn ze echt niet gek op.
Hasselt is de gemeente waar ik woon. Waar kan ik in godsnaam een dichtsbijzijnde winkel, of DA vinden waar ik dat kan vinden?
De meeste DA's (zelfs die ene homeopatische) houden het bij Hill's en kennen geen biologische brokvoeding, laat staan versvoeding. Misschien is er wel eentje hoor, maar tja om die eruit te pikken
Ik weet ik kan het ook maken, doe ik ook met kip.
Maar en dat is dat mijn gezondheidstoestand me niet altijd de energie geeft om dat allemaal te maken.
Ik heb al sinds jaren cvs en heb al wat aardig geld uitgegeven aan onderzoeken, behandelingen, voedingssupplementen, enz... Aan gespecialiseerde onderzoeken alleen al voor 1500 euro (niet terugbetaald), aan behandelingen (homeopathie, acupunctuur, osteopathie,...)ook al zo'n 1000 en binnenkort voor wel 300 euro voedingssupplementen. Hoop dat deze laatsten werken.
Ik zit in een forum bij jullie in Nederland, Pilliewilly en die weten ook veel en ondersteunen mekaar goed.

In Valkenburg woont een holistische arts heb ik net vernomen (op item 'katten medische problemen' 'hoge koorts sheela). Ik weet niet welke merken die heeft.

Bedankt en groetjes,
Chantal
Door sheela
#306559
Ine, bedankt

Ik had wel al eens naar carnibest gesurft en de verkooppunten opgezocht, maar ik hoopte er in Maastricht te vinden of dichterbij. Je kon nooit weten dat er verkocht werd op andere plaatsen maar dat Carnibest het misschien niet op haar lijst had staan.
Het vervelende is dat ik voor zo'n hoop katten wel in een keer veel wil kopen (vrij ver om zo maar eens op en af te rijden) maar zie dat het niet lusten. Ik weet dat ze hier allemaal heel graag rauwe kippeborstfilets eten, af en toe wat tonijn uit blik. Runds dat is er maar eentje, ons dikkertje Sheela. En lamsvlees verkopen ze hier alleen onder de vorm van die dure koteletjes. Zelfs geen gehakt.
Weert komt mij wel bekend voor, maar is ook 2x 3 kwartier rijden. In Maasmechelen dacht ik dat ze Doko verkochten.
Volgende maand zal ik er eens naar één van die verkooppunten rijden, nu zit ik nog al die katten te verzorgen en zelf ben ik uitgeput.

Dank je voor de tips
Groetjes,
Chantal
Door sheela
#308069
Dag Ann,

Best mogelijk, maar bij Tom & Co hier in Hasselt, en Martens waar ze dierenvoeding verkopen, hebben ze het niet. Vroeger verkocht Martens dit wel, maar sinds hun grote verbouwingen (al een ettelijk aantal jaartjes niet meer).
Zij hebben daar geen diepvriezers.

En voor de rest is hier in Hasselt niets meer. Maar misschien in andere gemeenten.Ik zal eens bellen.


Trouwens, die Duck is dat voor katten en honden? Of heb je speciaal voor honden én voor katten? Vroeger bestond er maar één soort en dat gaf ik dat aan mijn hond. Die at dat wel. Is dat zo'n pakketje met schijfjes ?. Allemaal gemalen?

Misschien dat ik eens naar de site van Duck surf, die hebben misschien een lijst van verkooppunten.

Groetjes en bedankt,
Laatst gewijzigd door sheela op wo 20 apr 2005, 12:41, 1 keer totaal gewijzigd.
Door An
#308323
ja is eigenlijk voor honden, maar ik zou dat wel aan de kat durven geven hoor. Ik zou dan wel Duck enkelvoudig nemen den ik afgewisseld met rund/lever/kip variant
Gebruikersavatar
Door sylvia
#308338
An schreef: ja is eigenlijk voor honden, maar ik zou dat wel aan de kat durven geven hoor. Ik zou dan wel Duck enkelvoudig nemen den ik afgewisseld met rund/lever/kip variant
Ik zou de compleet nemen, want als je enkelvoudig geeft moet je heel veel bij gaan voeren.
Door sheela
#308706
Dag An en Sylvia,

Ik heb gisteren een 10-tal dierenwinkels gecontacteerd, zelfs de echt grote gespecialiseerde. Geen enkel had versvoer voor katten. Wel die Duck voor honden.
Ik ben gisteren 60km op en af gereden om lamsgehakt met rundsvlees te kopen. Hoop nu dat ze ervan houden.

Als ik regelmatig afwissel moet ik dan toch de compleet geven. Ik begrijp het niet goed ::) :-\
In de natuur eten de katten toch ook niet altijd een vogeltje en een muisje op één dag?

Maar geen probleem hoor, als ze compleet hebben kan ik het proberen. Hoeveel geef ik heb per dag van die honden Duck (hangt natuurlijk wel van de grootte van de kat af)?

Sinds ze ziek zijn geweest storten ze zich op het eten, veel meer dan vroeger. Zij krijgen nog wel korrels, omdat ik toch langzaam aan wil overschakelen, en sommigen echt hun neus optrekken voor versvoer. Maar ze krijgen nu alle dagen versvoer eenmaal per dag 's avonds. Meestal kip en kalkoen, runds lust er maar eentje, en vis (tja, tonijn of sardien uit blik dat lusten sommigen wel). Maar dan blijven ze serieus uitgehongerd, en ze krijgen zeker 100 gr.
Hoe komt dat? Schade inhalen na het ziekzijn of halen ze niet genoeg uit dat versvoer?

Sorry dat ik het hier misschien weer gecompliceerd maak.

Bedankt,
Chantal
Gebruikersavatar
Door sylvia
#308721
Door de enige dag kippenvlees te geven en de andere dag rundvlees geef je nog geen compleet voer, daar hoort namelijk zeker bot bij, als je niet weet waat je kat binnen een bepaalde periode binnen moet krijgen doe je hem dus tekort. Hier krijgen ze bv bij hun vlees ook nog zalm olie, tarwekiem olie, levertraan, spirulina

ook krijgen ze hier calcium in de vorm van of gemalen eierschalen of kippennekken of vleugels.

Verder krijgen ze nog af en toe vis en twee keer per week een rauw ei, als ik eraan kan komen krijgen ze ook ééndagskuikens
Door Ollie
#308811
sylvia schreef: Ik zou de compleet nemen, want als je enkelvoudig geeft moet je heel veel bij gaan voeren.
Ik zou ook voor de complete versie gaan!
Door An
#308897
ik geef de katten hier echt niet de complete versie, waarom?....15 procent graan, das toch voor niks nodig.

De enkelvoudig is gemalen bot+gemalen vlees, geef der af en toe een groentenprutje bij (en dan nog, ben niet echt overtuigd dat een kat dat als obligate carnivoor nodig heeft) en een eitje zo nu en dan en het is toch perfect?
Gebruikersavatar
Door sylvia
#308918
An schreef: ik geef de katten hier echt niet de complete versie, waarom?....15 procent graan, das toch voor niks nodig.

De enkelvoudig is gemalen bot+gemalen vlees, geef der af en toe een groentenprutje bij (en dan nog, ben niet echt overtuigd dat een kat dat als obligate carnivoor nodig heeft) en een eitje zo nu en dan en het is toch perfect?
Nee maar ik neem aan dat je wel andere dingen bij geeft zoals calcium (bot of eierschil of een ander preparaat)
Ik denk ook dat je met info die je geeft heel expliciet moet zijn, enkelvoudige voeders zijn dus niet compleet dus als je alleen enkelvoudige voeders afwisseld en verder niets dan ben je dus niet goed bezig.
Dus als jezelf samenstelt zijn die enkelvoudige voeders een perfect onderdeel, maar het is geen gezond dieet om alleen enkelvoudige voeders te geven.

De term obligate carnivoor is volgens mij ook een term die is uitgevonden door de brokkenfabrikanten.
Laatst gewijzigd door sylvia op do 21 apr 2005, 20:14, 1 keer totaal gewijzigd.
Door An
#308952
nee hoor calcium hoef je dan niet bij te geven, enkelvoudig is vlees EN BOT, dus hoeft er echt niet bij. Heb daar een tijd terug voor naar Duck gemailed om te vragen of er bot inzat dus daar ben ik wel heel heel zeker van ;) Ik zou er echt geen probleem van maken, hier krijgen ze ook regelmatig Duck enkelvoudig, compleet nooit, al die granen :-X Ik doe er ook echt niks bij, zoals ik al zei, 1 keertje in de week een eitje erbij en af en toe wat groenten. (als ik ze hier 1 keer op de 2 weken is wat groenten geef zal het veel zijn, erg veel eten ze er toch niet van) Nee ik zie echt niet in waarom je aan een kat de compleet zou geven. Ik voer mijn honden toch echt nog anders dan de katten, de honden krijgen regelmatiger groenten, maar de katten eigenlijk 95 procent vlees en botten, dus nee ik vind het echt geen probleem. Duck compleet altijd aan je kat voeren vind ik dan weer een probleem met al die granen, zou ik dan weer echt niet doen.
Gebruikersavatar
Door sylvia
#309025
An schreef: nee hoor calcium hoef je dan niet bij te geven, enkelvoudig is vlees EN BOT, dus hoeft er echt niet bij. Heb daar een tijd terug voor naar Duck gemailed om te vragen of er bot inzat dus daar ben ik wel heel heel zeker van ;) Ik zou er echt geen probleem van maken, hier krijgen ze ook regelmatig Duck enkelvoudig, compleet nooit, al die granen :-X Ik doe er ook echt niks bij, zoals ik al zei, 1 keertje in de week een eitje erbij en af en toe wat groenten. (als ik ze hier 1 keer op de 2 weken is wat groenten geef zal het veel zijn, erg veel eten ze er toch niet van) Nee ik zie echt niet in waarom je aan een kat de compleet zou geven. Ik voer mijn honden toch echt nog anders dan de katten, de honden krijgen regelmatiger groenten, maar de katten eigenlijk 95 procent vlees en botten, dus nee ik vind het echt geen probleem. Duck compleet altijd aan je kat voeren vind ik dan weer een probleem met al die granen, zou ik dan weer echt niet doen.
Dus de duck enkelvoudig is vlees en bot, in wat voor verhouding dan? en wat raar dat ze wel bot erbij doen als het enkelvoudig is, staat dat ook op de verpakking?
Mijn katten krijgen ook geen groenten, en ik zou ze bij voorkeur ook geen voer geven waar graan in zit maar dan zou ik gewoon een barfmenu geven en niet vertrouwen dat er dingen in een enkelvoudige voeding zitten die niet op de verpakking staan.
Door An
#309168
De verhouding ben ik vergeten ??? Ik kan ze nog wel is mailen hoor ;D maar als het ged is moet dat gewoon goed zijn, om de enkelvoudig compleet te maken voor honden moet je enkel groenten toevoegen, dus graan en groenten is het enige verschil tussen de compleet en de enkelvoudig.
 Terug naar “Vragen, problemen en discussie BARF en KVV”

Barfplaats wordt gesponsord door