Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door trusty
#305407
Onze flatcoat 8 jaar eet alle honden drollen die ze te pakken kan krijgen. ??? Zijn sinds 2 dagen op zelf voer maken overgegaan met nog gedeeltelijk technical brokken. Kan wel kippen karkassen krijgen maar geen strotten. Lijkt me toch wat gewaagd hier mee te beginnen. Is er ergens gemalen bot te krijgen. Onze Larador ook 8 jaar smult lekker mee van het nieuwe voer. Is het een goed idee om de dag de brokken te blijven geven??
Door Peet
#305416
Brokken en botten voeren is vragen om problemen. Lees je eerst wat beter in, voordat je botten geeft. Kijk in de bieb, of klik op de link bovenaan de hoofdpagina (Honden en het eten van botten).

Als je je hond gezonder wilt voeren, maar toch ook brok wilt geven, kies dan voor een goede kvv (komplete vers voer), bijv Rodi, Bibi of Carnibest. Daarin zit gemalen bot (of een calciumsupplement) zodat je dan geen risico's loopt.
Door trusty
#305446
ben ook niet van plan zo met botten te beginnen. Geef nu naast de brokken KVV en vers vlees met gemalen groente. Zal zo nu en dan een strotje proberen
Door Peet
#305450
Strot kan wel hoor, da's meer kraakbeen, niet echt bot, daar zullen ze zeker van smullen. Probeer ook eens een lap pens, vinden ze heerlijk en ook goed voor het gebit (lekker sjorren).

Ik zag je schrijven over kipkarkassen, en dat bedoelde ik met mijn brok&bot = geen goed idee ;).

KVV en brok kan je prima afwisselen (hoewel 100% KVV nog altijd beter is :D), het liefst dan de ene 's ochtend en de ander 's avonds, of brok-dagen afwisselen met kvv dagen. Dus brok niet mengen met KVV.
Door trusty
#305461
dank voor dit antwoord daar kan ik weer mee voort. Ben al 40 jaar met honden bezig we begonnen met restjes geven en vers vlees . toen moesten we aan de brokken,maar ben nu blij dat het weer wat natuurlijker wordt, De honden genieten er meer van en het lijkt me beter voor de darmen. Dan hoeft er niet meer in het bos gesmuld te worden.
Hoe breng je rauwe vis in het programma?
Door Peet
#305462
Rauwe vis geef ik gewoon....Alleen zoetwater-vis moet eerst een week of 3 in de diepvries doen, in verband met een parasiet of zo...Maar ik geef zelf eigenlijk alleen haring en sardien...en die glijden bij de honden net zo makkelijk naar binnen ...

Maar er zijn er zat die hele zalmkoppen voeren hoor.... ;D
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door